Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vállalnál gyereket 18-20 éves korodban?
Lenne egy hűséges párod akivel mindent meg tudsz beszélni és a kapcsolatotok kiegyensúlyozott.
Össze tudnátok költözni és el tudnátok tartani a gyereket és a sulit se kellene otthagynod. Ilyen feltételekkel feladnád a bulizást a csajokkal/haverokkal egy gyerekért?
18:34
Ellenben pszichológiai szempontból sokkal egészségesebb a gyereknek, ha olyasvalaki neveli, aki még maga is gyerek valamelyest. (Nem lezs koraérett, kevésbé lesznek szociális gondja, ésatöbbi.)
Na most akkor mivan?
18:36
Na ez az, amit sokan nem értenek. A most 14-17 éves generáció már bőven azok közé tartozik, akiket a "kerrieristák" neveltek/nevelnek, akik ugye 25 éves koruk után vállaltak már csak gyereket bőven. És sodálkozunk, hogy miért van ekkora generációs különbség, mert mire fel ez a nagy morális/erkölcsi romlás.
Hát pontosan ez az oka. Hogy mindenki akkor akar gyereket vállalni, amikor olyan nagyon érett. Arra nem gondolnak, hogy így pont hogy kevésbé fognak szót érteni a gyerekükkel. Nem lesz közel sem akkora türelmük egy normális neveléshez.
21 évesen vállaltam el, 4 hónapos a lányunk DE stabil az anyagi helyzetünk,főiskolára is járunk nem anyu-apu tart el:)
És persze a kapcsolatunk is maxi-love:)
Kibuliztam magam 15 és 20 között,elegett ittam, denszeltem, szexeltem és bár nem tervezett baba volt de attól imádom ezt az életet:) Nem lett rosszabb sőt, bulizni mehetek így is, havonta egyszer, sőt hétvégenként mehetek pókerezni, barátokhoz mehetek(igaz 7köznap is), jöhetnek ők is:),a buli most még kimarad de hozzánk simán jöhetnek:)
A babától semmi nem változott,csak nőtt a családunk 1 fővel:)
Ha tényleg ilyenek lennének a körülmények, akkor természetesen vállalnék! Csak pont a a baj,h ezek a dolgok nem szoktak még stimmelni ilyen korban, pl.: nekem van egy hűséges párom, 3 éve,kiegyensúlyozott a kapcsolatunk, lenne hova összeköltözni, DE nem biztos,h el tudnánk tartani a gyereket és bizony ott kéne hagynom a sulit,ami elég nagy problémát jelentene. Hidd el,aki nem vállal gyereket ilyen korban,az nem a bulizásért meg a haverokért teszi,hanem, mert pont ezek az alapvető dolgok nem klaffolnak és bizony nem lehet csak úgy a semmibe beleszülni egy gyereket,h majd csak lesz valahogy, pedig én is szívesen szülnék,akár már most is.
18/L
Úgy vetem észre hogy mostanában 30 év körül vállalnak gyereket az emberek.
Régen még 10 évvel korábban is vállaltak simán, mamám pl 19 évesen szült és akkor ez átlagos volt.
Az én voksom igen!! Rajta vagyunk a férjemmel az ügyön!
20/L
18:36 + 18:39:
Anyám és köztem 24 év van, mégsem tapasztaltam azt, hogy ne lenne köztünk túl nagy generációs szakadék. Ellenben ott az anyai ágról a nagymamám, aki 30 évesen szülte anyut, mégse éreztem még közte és köztem se komoly generációs szakadékot. És emellett nagyon jó erkölcsi nevelő volt.
Tehát az, hogy egy gyerek-szülő kapcsolata milyen, hogy mennyire van generációs szakadék köztük, inkább a szülő hozzáállásán múlik, mintsem a koron.
18:59
Ha nem tűnt volna fel, általánosságban beszéltem. Ilyen esetben meg nem sokat számít az, hogy "jaj, hát velem nem így van".
(Egyébkétn az is relatív, hogy mi számít jó és erkölcsös nevelésnek. Főleg mivel a legkönnyebben úgy lehet elcseszni, ha átesünk a ló túloldalára...)
19:03:
Innentől eleve nem értem, hogy elegyedtünk szóba, miután én az elejétől fogva magamról beszéltem és nem feltételeztem, hogy más 18-20 éves is így van ezzel... :)
Amúgy "általános/átlag ember" nincs. Egy 20 éves ugyan olyan eséllyel cseszi el a gyerekét, mint egy 30 éves...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!