Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, ti kezdenétek kapcsolatot ilyen pasival?
Én dunántúli voltam világéletemben és nem is mentem nagyon messze, de a 10-20 ezer plusz ami a keleti régióhoz képest többletként keresek, azt el is költöd egy bevásárlás alkalmával. Pl. Győrben sokkal drágábbak az üzletek, mint Veszprémben, mert az Audi miatt pár száz ember bére magasabb így az árakat is ehhez igazítják. De ott is egy segédmunkás, 95 körül vihet haza. Pedig itt aztán "dől a lé" - (ez itt a reklám helye volt), a lakosság maradéka ugyanúgy a minimált ossza be. Az egyik ismerősöm panaszkodott, hogy 80+rezsivel bérelt 1,5 szobás lakást Győrben, ami egy középkategóriás kis panellakás. Miskolcon ennyiért egy fullos kecót bérlet. A fizetése pedig kemény 5 ezer fttal volt több mint Miskolcon. Győrbe megéri jönni, ha vállalkozó vagy és sikeres a vállalkozásod, netán egy multinál valami jó pozíciód, mert akkor arany élet van ott. De minimálbérrel, albiba... minden pénzed az albérletre megy el.
És azzal sem értek egyet, hogy a Mamahotel ugyanannyi mint egy különálló albi. Ha nincs albi díj, tehát csak a rezsi rád eső része van meg a kajapénz, akkor nem kell 80 ezer+ idegennek kiszórni a semmibe, hanem elég 40-et lecsengetni otthon a maradék meg eltehető vagy szabadon felhasználható.
Tehát önmagában szerintem nem gáz, ha valaki otthon lakik, mert kijön a szüleivel és támogatják, meg így éri meg. Az ember függetlensége nem feltétlen azzal kezdődik, hogy elköltözik.
A mai lakásáraknál meg meg is értem, hogy sokan miért maradnak inkább otthon.
Erika Berger:
Nem panaszkodok, te vagy aki panaszkodsz. Mert szerinted az a férfi aki nem otthon lakik ugyebár. Most neked az fáj, hogy megmarad a fizetésem szinte tisztán? Elköltözhetnék albérletbe, laktam is albérletbe. Szobát nem bérelnék, mert akkor már inkább a szüleimmel lakom, mint vadidegen emberekkel. Garzont meg nem bérlek, mert egy lyuk és több, mint a fizetésem felét elvinné. 1,5 szobás lakást nem bérlek, mert 0, azaz nulla forintot tudnék félretenni. Megoldás? Maradok itthon míg nincs kilátásban barátnő.
8: Hát, nem. Vidéken a CSOK bevezetése óta nagyot ugrottak az ingatlanárak és vele együtt az albérlet árak is. Sőt, elmondom, hogy nagyobb vidéki városokban már évekkel ezelőtt is 80 alatt csak koszos lyukat lehetett bérelni.
Én most egy vidéki kisvárosban élek (még csak nem is megyeszékhely) és itt egy átlagos szakadt albérlet 50 ezernél kezdődik, de ha nem akarok nyomorban élni, itt is határ a csillagos ég.
A hitelhez pedig önerő kéne, nem?
14: A hétszázát. Talán azért vagyunk ezzel tisztában, mert dunántúliak vagyunk? Egyébként itt sem mesések a fizetések, nehogy azt hidd. A demagógiádat meg vidd innen.
De ha már szóba került Győr. Én laktam ott és dolgoztam az Audiban. Egy egyszerű betanított munkás ott sem keres sokkal többet, olyan 120 130 ezret. Az albérletek pedig már 2008-ban is 60 ezernél kezdődtek és akkor a gatyádat is kifizetted a rezsire, mert régi rohadó nyílászárók és szigeteletlen falak voltak.
A normálisabb lakások 90-100 ezernél kezdődtek és a határ a csillagos ég volt. Aztán elköltöztem vidékre, itt meg nem volt igazán kiadó lakás. Ami volt, azért pedig vagy sokat kértek, vagy annyira szar volt, hogy már csak a ránézéstől tetanuszt kaptam.
Itt Győrtől délre még rosszabbak a fizetések, egy átlagos betanított munkás 90-100 forint körül keres. Én mérnökként 180 ezret viszek haza havonta és ebből nincs kedvem kifizetni a 80+rezsit a semmire (közös költség 12 ezer + villany 3.000 + gáz 6.000 + internet 6.000 = 27.000). Marad 73 ezer forintom és ebből kellene félretennem, ruházkodnom, ennem és szórakoznom.
De nyilván neked fontosabb az, hogy külön élhess a szüleidtől mint az, hogy kicsit előrébb léphess az életben... Az pedig, hogy az ember otthon él, nem jelenti azt, hogy élősködik a szülein. Én is be fogok szállni legalább egy 30-40 ezerrel a közösbe, amiből vígan kifizetik a rezsit. Kajálni meg úgyis munkaidőben fogok, amit én fizetek, tehát nagyon főzni sem kell majd rám.
Nagyon el vagy tévedve és ezt nem most vettem észre először...
Persze, ez önmagában nem gond. Mi a francért tartson fent egyedül egy saját lakást, aztán éldegéljen tök magányosan?
Csak ne legyen anyuci pici fia, legyen talpraesett és önálló.
Miért lenne kizáró ok?
kb 10 perc beszélgetés után el tudnám dönteni hogy anyuci kicsi fia, vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!