Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki találta ki a "barátzóna"...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki találta ki a "barátzóna" kifejezést?

Figyelt kérdés

Egy kis felmérést szeretnék végezni, kinek mi a véleménye. Sok kérdésben, válaszban előfordul. Valaki egyszer bedobhatta, és azóta sokan előszeretettel használják.

Na most szerintem ez egy baromság. Számomra a barát szónak,és annak tartalmának jelentősége van. Barát van egy, maximum 2 ember. életre szól számomra. Akire számíthatok, ő is rám, és jóban.rosszban együtt.

A többiek felszínes ismerősök, haverok, akik egy ideig jelen vannak az életemben.

Kíváncsi vagyok ki, hogy ítéli ezt meg?

2016. jún. 11. 08:35
1 2
 1/14 Sunshinedoll ***** válasza:
65%
Azok a pasik, akiknek rosszul esett, hogy a lányok nem fekszenek le velük, csak mert kedvesek. Vagy legalábbis annak tettetik magukat.
2016. jún. 11. 08:37
 2/14 anonim ***** válasza:
Én voltam, így a használat utáni jogdíjat az én számlámra kell befizetni. Számlaszám privátban!
2016. jún. 11. 08:48
 3/14 A kérdező kommentje:

Levédetted?

Amúgy ez a humornak a közelében sincs

2016. jún. 11. 08:53
 4/14 anonim ***** válasza:
2016. jún. 11. 08:53
 5/14 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy ki találta ki, de itt lett populáris kifejezés:

https://www.youtube.com/watch?v=4pnMWvbFpS8

2016. jún. 11. 08:58
 6/14 A kérdező kommentje:
A klipp jó, de számomra inkább rajongásról szól. A Jóbarátok emlékeim szerint 6 ember barátságáról szól, ahol voltak kapcsolati szálak, de mindvégig barátság volt, bár ezt rendkívül humoros formában tálalták. De itt a gyakorin nem erre a szitura szokták alkalmazni.
2016. jún. 11. 09:05
 7/14 anonim ***** válasza:
A "barátzóna" emberi viszony mindig is létezett az idők kezdete óta, a társadalomtörténelem során nemes írók-költők is megemlítik írásaikban az írás megjelenése óta, csak éppen ezt az emberi viszonyt ebben a korban így nevezik.
2016. jún. 11. 09:33
 8/14 anonim ***** válasza:

A "barátzónának" semmi köze nincs a "barátsághoz" , lehet hogy ugyanazt a szót használjuk rá, de attól még a jelentésük teljesen eltérő.

A "barát" olyan személy akiben megbízunk, akivel (akár) egy életen át bensőséges viszonyunk van, számíthatunk rá, megoszthatjuk vele minden gondolatunkat, bajunkat és kitartunk egymás mellett jónan rosszban. Egy embernek élete során általában 1-2 igaz barátja van, de sokaknak egyáltalán nincsen.

A "barátzóna" pedig ahova azok a fiúk kerülnek, akik nem jönnek be a csajnak, de haveri szinten azért elvan velük, ez elég gyenge és értelmetlen, fölösleges kapcsolat ami a legtöbb esetben elég hamar meg is szakad.

2016. jún. 11. 09:41
 9/14 A kérdező kommentje:

Egyetértek a 8-as válaszolóval.

Lehet, hogy csak én vagyok ilyen konzervatív, de a barát szót semmilyen formában nem tudom alkalmazni felszínes ismeretségre. Számomra a szavak tartalmának jelentősége van még mindig.

2016. jún. 11. 09:52
 10/14 anonim ***** válasza:
Hát igen, de szerintem felesleges szavakon lovagolni, a mögöttük lévő jelentés a lényeg. A magyar nyelv már csak ilyen, rengeteg szavunk van, ami 2 vagy több jelentéssel bír. Ez olyan mint amikor "melegséget" érzünk valaki iránt ami elsősorban a szeretet jelenti, mégis sokan inkább a homoszexuálisokra asszociálnak ennek a szónak a kapcsán.
2016. jún. 11. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!