Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Letöröltethetem-e a válófélben lévő férjemmel közös képeinket Facebookról?
Nekem is fura lenne, és nem szeretném, ha szívecskés közös képeinket nézné ország-világ, miközben már nem is vagyunk együtt. Ez akkor lesz igazán fura, ha lesz egy új párod, akit szeretsz.
Én mondjuk eleve ezért nem rakom tele a fb-ot szerelmes képekkel. Attól még szeretjük egymást, hogy nem toljuk mások arcába.
Téged miért zavar? Vagy a férjed baráti köréből szeretnéd a következő pasidat?
Jelentheted Facebookon a képet, hogy sérti a jogaidat, mert te vagy rajta, azt majd eltávolítja a Fb vagy nem..
Ha nem úgy inditasz a randikon, hogy válófélben vagyunk, én letoroltem a közös képeket, majd mutogatod neki a férjed Fb-jét, hogy nézd ő nem akarja letorolni.. Semmi gáz, ne lihegd túl.
Részemről nincs köze új pasihoz, hiszen egy új pasi nem az exem profilját nézi, hanem az enyémet. De csodálom hogy az új partnerét ez nem zavarja.
Engem meg érthető módon azért zavar, mert ezzel is talán azt akarja erősíteni, hogy ha akarom ha nem, a férjem marad. (A tárgyalásokra se jön el, hogy megnehezítse a válást)
Így már értem. Közös megegyezéssel sem ment? Van gyerek?
Az a vicc, hogy ez inkább nőkre jellemző, persze nem tudjuk a háttér sztorit, hogy miért váltok el
Miert kene megtagadni a multat, azert mert mar nincs ugy?
Retusaljuk le a kepekrol az exeket mint tettek Sztalin idejeben Jagodaval majd Jezsovval?
Az új barátnő esetén nem is a képeken lennék kiakadva, hanem mert láthatóan nem akar elválni.. Miért?!?!
Egyébként persze, kérd meg, hogy törölje le. Ha nem teszi, akkor írj az új barátnőnek, hogy ha lenne szíves akkor töröltesse már le a képeket, mert téged zavar és úgy gondolod, hogy ő sem bánná, ha nem lennének kint.
Nem tudom, ki az új barátnő, csak sejtem. De szerintem az sem helyén való, hogy én írok neki(a nőnek) és javaslom a képek letörlését. Amúgy meg biztos az exem verziójában hallott rólam, de majd ő is megtudja, amit én...
És, hogy miért ragaszkodik a házassághoz? Birtokló volt a házasság alatt is, minden nélküle töltött időről be kellett számolnom, és ez még nem lenne baj, de ő mindig gyanúsnak tartotta, pedig nem adtam rá okot. Ezen kívül terrorizált engem is és a nem közös gyerekünket is. Megmenekültem tőle, de még sokáig zaklatott. Most talán sértődésből nem ír, vagy óvatosságból;esetleg készül valami a háttérben- vihar előtti csend. Még csak most jönnek a tanuk és a tényfeltárás a tárgyaláson.
Igen, mert másokról fényképet kitenni csak a hozzájárulásával lehet.
Viszont ha beállítja, hogy csak ismerősök láthassák, akkor nem sok mindent tudsz tenni. Bár minek is.
"A kialakult bírói gyakorlatra támaszkodva pontosítja az új Ptk. a régi Ptk.-ban szereplő képmáshoz és a hangfelvételhez való jogra vonatkozó védelmet is. A törvény egyértelművé teszi, hogy már a képmás, illetve a hangfelvétel érintett hozzájárulása nélküli elkészítése is jogszerűtlen és hátrányos jogkövetkezményt (szankciót) vonhat maga után.
Tehát nem csupán a nyilvánosságra hozatal az, ami az érintett engedélyét feltételezi. A nyilvánosságra hozatalt a bírói gyakorlat kiterjesztően értelmezi, eszerint ide sorolható például a képmás/hangfelvétel sokszorosítása, forgalmazása, kiállítása, sugárzása is. Fontos tudni azt is, hogy a hozzájárulásban megnyilvánuló rendelkezés olyan önálló jog, amely a felvétel készítésétől független. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!