Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, ti manapság mennyire várjátok el a nőtől, hogy otthon ő főzzön, takarítson, mindent ő csináljon?
Végig amikor felnőttem azt láttam, hogy édesanyám csinál mindent otthon pedig ő dolgozott és keresett nagyságrendekkel többet.
ezek után eszem ágában nincs egy szeretett nőt kitenni ennek, ahogy apám tette anyámmal.
Tudok főzni - szeretek is, és alap h a házimunkát is értelmesen fel lehet osztani egymás között. Szégyen az a férfi aki ELVÁRJA, h minden ilyesmit a nő csináljon, az ilyen nem felnőtt ember hanem nagyra nőtt csecsemő aki anyucipótlékot keres.
Én annyit várok el a másiktól, hogy normális körülményeket teremtsen maga körül, én is próbálom ugyanezt megtenni, de nem mindig sikerül.
Általános dolog, hogy a nők jobban szeretik ezeket a dolgokat művelni, sütni-főzni lakást rendbe tenni, szépítgetni.
Azt nem várom el, hogy magam után rendet tegyenek, sőt, zavarna, főzni nem tudok, nem szoktam, ilyen téren mindig kihasználtam a körülöttem élő nők "ténykedését" és mivel alig eszem, nekem bőven elég volt bármi.
Azt hiszem, általánosságban így élnek családok, ez is a normális, mai irányzat, meg modern életmód, stb...
Érdekes hozzáállások...
Nagyon szeretek főzni, a konyhát az én területemnek érzem, nem arról van szó, hogy nem engedném oda a barátomat, de akkor is szeretném a főzést én csinálni, ha összeköltözünk.
A takarítást, mosást, teregetést megosztom vele, elvégre ő is csinálja a szennyest, neki is illő bevállalnia a részét.
Viszont azt nem tűrném, hogy mindketten dolgozunk és az összes házimunkát egyedül én csináljam! 23L
"Általános dolog, hogy a nők jobban szeretik ezeket a dolgokat művelni, sütni-főzni lakást rendbe tenni, szépítgetni.
Azt nem várom el, hogy magam után rendet tegyenek, sőt, zavarna, főzni nem tudok, nem szoktam, "
Te kicsit összekevered azt, hogy szeretünk dekorálni, szépítgetni azzal, hogy szeretünk takarítani. SENKI SEM SZERET TAKARÍTANI, a nők sem. Ez egy primitív kijelentés, hogy mi jobban szeretünk...ébredj már fel, nem a 18. században élünk
Semennyire,én magamnak megcsinálom ezt mind. ;)
24/F
Csak hogy ne kizárólag általánosítások legyenek: Nő vagyok, nem szeretek dekorálni, nem is értek hozzá, csak ritkán szöszmötölök ilyesmivel (pl. karácsonyi díszítések). A házi munkák közül egyedül a mosást szerettem régen, amikor még automata mosógépem se volt, terigetni most is szeretek, főleg az öblítő illata miatt. A másik, amit szeretek, a mindenféle "pucoválás": szekrények, asztalok, ajtók, csempe, villanykapcsolók stb. Ez számomra kiváló stresszoldó is, így néha akkor is nekiesek egy-egy órára, ha amúgy nem lenne szükséges. Egy másik "lazítás" a gyomlálás, kiválóan működik.
A többit meg úgy utálom, ahogy van, viszont MUSZÁJ, ezért megtanultam nagyon-nagyon gyorsan elvégezni mindent. (Az exem néha besegített, amikor szükséges volt, és nem volt aránytalan a dolog, mert ő sokkal többet dolgozott. A jelenlegi párom szinte soha semmit nem segít, de nem is élünk együtt. Megbeszéltük már, hogy ha erre sor kerül, akkor osztjuk a teendőket.)
Főzni is tudok, méghozzá jól, csak az extra dolgokkal nem vagyok hajlandó vacakolni.
Szóval ennyit a sztereotípiákról. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!