Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátomnak a munkahelyén...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátomnak a munkahelyén mondta 1-2 ember a háta mögött és a szemébe is, hogy szerintük én nem vagyok hozzá való. Mit tegyünk ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Három hónapja vagyok együtt a barátommal. A munkatársainak nagy részét ismerem, mivel azon a helyen dolgoztam én is diákéveim alatt. A problémám az lenne, hogy van 1-2 munkatársa, aki pletykál rólunk. Olyanokat hangoztatnak a hátunk mögött, hogy hagyjon engem, szerintük nem vagyok alkalmas semmilyen kapcsolatra, meg hogy miért egy autista(aspergeres), lányt választott. Mondta nekik, hogy ő szeret engem, és nem fogja, hagyni, hogy engem bántsanak. Barátom szerint ők sokkal rosszabbak, mint az autisták, és már kerüli is őket, mert falra mászik tőlük. Egyik munkatársa megjegyezte a barátom előtt, hogy nekem biztos könnyített diplomám van. Erre a barátom mondta neki, hogy én ugyanolyan keményen küzdöttem érte, mint bárki más és ő engem ezért tisztel. Meg azt is említette nekik, hogy balesetben ők is megvakulhatnak, emiatt ők is kerülhetnek kerekesszékbe, meg nekik is születhet autista gyerekük/unokájuk. Múltkor barátomnak 2 hölgy munkatársa állt ki mellettünk, és mi ketten nagyon hálásak vagyunk nekik, és most lecsillapodtak a kedélyek. A kérdésem az lenne, hogy egy egészséges embert megbélyegezhet-e a környezete, ha fogyatékkal élővel/autistával él párkapcsolatban? Szépen megkérek mindenkit, hogy értelmes választ írjon, és a rosszindulatú megjegyzésektől kíméljetek! Köszönöm. Üdv.
2016. ápr. 29. 12:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

ÚRISTEN!

hát ki nem sz.ja le?

ha vki egy fogyatékos embert szapul, az az ő szegénységi bizonyítványa" max ennyit kell nekik mondani és kész

2016. ápr. 29. 12:41
 2/11 anonim ***** válasza:

A munkahelyek is tele vannak rosszindulatú, irigy emberekkel(én már csak tudom).Az emberek egy részének mindig könnyebb foglalkozni másokkal, mint a saját életükkel.Ugye addig sem kell a saját elb..tt életükkel foglalkozniuk, pedig nem ártana..

Ha valakit emiatt megbélyegeznek, akkor az semmi más, csak kiállítják magukról a szegénységi bizonyítványt.Ne foglalkozzatok ezekkel a selejtekkel, értelmetlen dolog.A lényeg a ti kapcsolatotok.

2016. ápr. 29. 12:45
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
Nekünk bétáknak csak a fogyatékosok és kriplik jutnak. Szóval nyugtasson az a tudat hogy egyszerűen csak nem talált jobbat.
2016. ápr. 29. 12:46
 4/11 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem azonnal szakítsatok! Ha a munkatársak ilyet mondanak, akkor az szent és sérthetetlen és mindenképpen nekik kell megfelelnetek ... (Remélem az állapotod nem gátol az irónia értelmezésében :* )
2016. ápr. 29. 12:47
 5/11 anonim ***** válasza:

Hagyjátok figyelmen kívül őket. Ennél jobbat nem tudok... én is jártam fogyatékkal élő sráccal, nem lehet mit kezdeni a rosszindulattal, csak jó magasan telibe...rni. De tényleg. Most már nem vagyunk együtt, viszont lett két szép nagy tetoválásom, most éppen azért néznek ki. Meg mert 8 évvel idősebb a párom. Sajnos vannak olyan emberek, akiknek olyan pocsék és unalmas az életük, hogy van egy rakat idejük más életével foglalkozni. Szóval mindig van miért utálni a másikat.

Ha a barátod elfogad, akkor senki másnak joga sincs beleszólni. Én biztos kiosztottam volna úgy a kollégákat...

Éljétek úgy az életeket, ahogy nektek jó! Te továbbra is teljesíts jól, legyél boldog, tedd boldoggá a párod, legyél kedves és sikeres. Aztán majd befejezik. Minden csoda három napig tart. Nem a rosszindulatú réteggel kell foglalkozni, mert azokat úgysem lehet megváltoztatni - azokkal foglalkozzatok, akik szeretnek titeket, vagy éppen bizonytalanok - az utóbbiaknak lényegesen jó irányba lehet változtatni a világnézetét.

2016. ápr. 29. 12:48
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez nekem bonyolult.

Most akkor melyik vagy? Az autista nem fogyatékos, sőt a többsége nagyon is intelligens, csak másképp gondolkodnak, mint a neurotipikus emberek. Az autizmus is más, kicsit a minden bogár rovar esete...

A harmadik, hogy a párod közölte, hogy letojja mások véleményét, innentől téged mit érdekel, hogy ez nekik tetszik, vagy nem tetszik? Az az ő problémájuk, és nem a tiéd.

Tudod, ezt a szemlélelet én pont az aspergeres fiamtól tanultam, aki remekül le tudja tojni, ki mit gondol, mert az az ő problémája, az ő világát nem érinti.

Egy aspergeres is alkalmas kapcsolatra, tehát konkrétan azt se tudják, miről beszélnek, csak jól esik ítélkezni. Olyanról mondanak véleményt, amit nem ismernek.

Ha látják, hogy együtt maradtok, jól megvagytok, be fogják a szájukat. Most csak azért megy ez, mert ez újdonság, élvezik ha pletykálhatnak, meg árthatnak másoknak. Ha azt látják, hogy ez lepereg rólatok, akkor abba fogják hagyni.

A környezetetek 99,99%-a sosem fogja tudni, hogy te más vagy, mivel az autizmus/asperger egyáltalán nem látszik a külsőn, semmilyen jellemző külső tulajdonsággal nem párosul. (Az én nagyfiam pl. nem egy gyerek-szépségversenyt nyert, és ölni tudnak érte a csajok, nagyon helyes pasi lesz belőle nem sokára.) Ebből következik, hogy el se ítélhetnek, hisz nem tudják, hogy más vagy kicsit.

A fogyatékkal élőkkel meg nem kéne magad egy lapra venni, egyszerűen nem neurotipikus felnőtt vagy, és kész. Ez egy olyan tulajdonság, mint a haj- vagy szemszín: egyedi, veled született, nem lehet változtatni, és ennyi. Nem kell magadra betegként gondolni, főleg nem fogyatékosként, mert nem vagy az!

Ezen kéne dolgozni egy pszichológussal, mert ez erős önbizalomhiányról és önértékelési zavarról tanúskodik.

Egyet ne tegyetek: ha most szétmentek mások baromsága miatt, akkor verhetik a mellük, hogy igazuk volt.

Ne törődj másokkal, csak kettőtökkel.

Ültök egy padon, süt a nap, énekelnek a madarak, csókolóztok: boldog vagy.

És akkor is jó érzés a karjában lenni, ha ez valakinek nem tetszik, mert neked még ettől pont ugyanolyan jó a napon, a madárdalt hallgatva csókolni a kedvesed.

Remélem, érthető, hogy miért nem kell zavarjon mások problémája. :D

2016. ápr. 29. 12:49
 7/11 anonim ***** válasza:

4-nek.

De, pont szó szerint vesznek sok mindent, a humor és az irónia végtelen nehéz műfaj számukra.

Ezt most benézted. :(

2016. ápr. 29. 12:50
 8/11 anonim ***** válasza:
Az autizmusnak/asperger szindrómának egyik megnyilvánulása az, hogy mivel nem tudnak belehelyezkedni mások gondolat- és érzelemvilágába, ezért teljesen hidegen hagyja őket az, hogy mások mit gondolnak, mit mondanak róluk. Valószínű, enyhe spektrumod van, ha ez téged ennyire foglalkoztat, de próbáld meg ezt az egyetlen egy tünetet a magad javára fordítani, és szard le nagy ívben, hogy ki mit mond rólatok.
2016. ápr. 29. 12:51
 9/11 anonim ***** válasza:
"Barátom szerint ők sokkal rosszabbak, mint az autisták, " - szerintem is. Csatlakozz hozzánk: szard le őket, hát nem mindegy mit gondolnak?
2016. ápr. 29. 13:25
 10/11 anonim ***** válasza:
Intelligens ember nem bánt senkit! Sem egészségest, sem fogyatékost, sem semmilyet. Tehát ők barmok. Barmok véleményével pedig SOHA, de SOHA nem szabad foglalkozni!
2016. ápr. 29. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!