Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bűn ha keresztény vagyok de szeretném ha vonzónak látnának a lányok? Bűn ezért tenni dolgokat?
Figyelt kérdés
Sok lánnyal volt már közös programom de egyikkel sem tettem semmi OLYAT.2016. ápr. 22. 09:20
11/11 anonim válasza:
Nem ismerlek téged, így nem tudhatom, hogy milyen szándékkal írtad ki ezt a kérdést, illetve azt sem, hogy a többi hasonló kérdés tőled származott e. Gyanusítani semmiképpen sem szeretnélek, de úgy érzem, hogy jobb lesz tisztázni ezt a dolgot. Az utóbbi időben kicsit megszaparodtak ebben a témakörben a keresztény emberek dilemmái egy nagyon szigorú, szeretetlen Istenről, aki mintha csak azért alkotta volna meg a törvényeit, hogy boldogtalanná tegye az embereket és ellehetetlenítse a társkeresést. Keresztény vagyok és be kell vallanom, ez a kérdés elég rossz érzéseket vált ki belőlem. Sőt, felvetődik bennem az is, hogy vajon nem csak azért teszitek e fel ezeket, hogy provokáljátok a többi embert itt a gyk-n és még negatívabbnak állítsátok be a kereszténységet... Hiszen a mi Istenünk egyáltalán nem ilyen! Nem tudom, milyen felekezethez tartozhatsz, de nyugodtan állíthatom, hogy Isten nem azért alkotta meg a törvényeit, hogy boldogtalanná tegyen, hanem épp ellekezőleg. A szektákra jellemző egyes törvények, parancsolatok kiforgatása vagy túl komolyan vétele. Az Újszövetség szerinti legfőbb parancsolat az a szeretet parancsolata és cselekedetekért nem jár üdvösség, csak a hitért. Onnan tudhatod, hogy jó úton haladsz, hogy nem a tiltásokon elmélkedsz, hogy vajon miktől kell megfosztani magad ahhoz, hogy Istennek tetsző életet élhess, hanem Istent szeretnéd egyre jobban megismerni, más emberekért próbálsz meg élni, és akkor ilyen dilemmák fel sem merülnek benned. Mert nem ez a lényeg. Attól még, hogy valami butaságot megvonsz magadtól, még nem teremtél gyümölcsöt. Ha belegondolsz, abból senkinek sem lesz haszna. Próbálj inkább a legfőbb parancsolatra összpontosítani és majd minden letisztul. A farizeusok is hiába próbálták a törvényt minél precizebben betartani, az életük attól még értelmetlen volt Jézus szemében. Az alap kérdésedre visszatérve... Nem egészen tiszta nekem, lehet, hogy félreértettem, de az ilyesmit nem mondanám bűnnek és a Bibliában sincs ilyesmi megemlítve... Nyilván nem ennek kellene lennie az életed nagy mozgatójának, de ha még ez is lenne neked a legfontosabb dolog, akkor sem ezen a ponton kell leragadni. Ez tulajdonképpen egy kissé nárcisztikus személyiségre utal,aki csak maga körül forog. Ha magad körül forogsz, akkor még mindig nem sikerült Istent eléggé az életed középpontjába helyezni. Ezen kellene inkább megpróbálni változtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!