Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Minden no akar gyermeket? Van aki azt mondja, hogy inkabb nem, de azert parkapcsolatban van?
#8: Na vártam már mikor bukkan fel egy "a gyerek az élet értelme, anélkül nincs értelmi élni se" csőlátással megáldott emberke. Hát nem tartott soká. Már miért lenne a gyerek az élet értelme, de most őszintén? Millió másik dolog létezik ezen a Földön, ami értelmet adhat egy ember életének, a gyerek csak egy ezek közül. Miért hiszitek azt, hogy gyerek nélkül céltalan az élet? Túl kéne már lépni ezen a szűklátókörűségen. Van aki arra vágyik, hogy felépítsen egy sikeres karriert, hogy elismert legyen a szakmájában, megint más pedig utazni és világot látni szeretne, vagy különféle hobbikat elsajátítani, nyelveket tanulni.. És még reggelig sorolhatnám. Nagyon is lehet tartalmas egy élet gyerek nélkül.
Nem mellesleg nekem valahogy nem tűnik olyan húúú de csodálatos, az életnek értelmet adó dolognak az, hogy van a nyakadon egy gyerek, aki miatt állandóan meg vagy fogva, aki folyamatosan sír, bőg, etesd meg, pelenkázd, ha épp fáj valami baja van hordozd orvoshoz, éjszakázz vele, mert alvás helyett is csak sír. Majd kezd nagyobb lenni, ovi/suli, reggel vidd el, délután hozd haza, de közben összeveszett Pistikével, és nyilván tőled várja a világ megváltást, majd kamaszodik, szemtelenkedik, elkezd buliba járni, amikor is majd halálra aggódód magad, hogy vajon épp mit csinál, jól van-e stb stb. A terhesség "gyönyöreiről" és a szülés fájdalmiról meg inkább ne is beszéljünk.. Meg arról se, hogy egy gyerek egy vagyonba kerül, amit személy szerint én jobb dolgokra is el tudnék költeni. .Szóval marha nagy élvezetnek tűnik valóban. Nem egy ismerősöm vallotta már be, hogy bár szereti-imádja a gyerekeit/gyerekét, de ha elölről kezdhetné, nem hinné, hogy újra szülne. Hát nem véletlen.
Azt hiszed törvényszerű, hogyha gyereket szülsz, majd soha nem maradsz egyedül? Álomvilágban élsz.. Hány olyan esetről tudok, ahol is a gyerek le sem sz*rja a szüleit, vagy pl. külföldön él és nem feltétlen kivitelezhető, hogy állandóan hazalátogasson a szülőkhöz. Az a gyerek egyszer felnő és kirepül a családi fészekből. Nem marad veled életed végéig. Szóval ez ismét a nesze semmi, fogd meg jól című dolog.
El kéne végre fogadni, hogy van élet a gyerekszülésen túl is, és ha te akarsz, hát szülj felőlem 20-at is, de emiatt nem szabad SENKIT sem megszólni, mert a saját életével mindenki azt kezd, amit csak akar. Senkinek nincsen hozzá az ég világon semmi köze.
11#
Ha te így gondolkodsz egy gyerekről/gyereknevelésről akkor szerintem te szivességet teszel,hogy nem leszel szülő soha.
Gondolj a szüleidre....ha ők is így gondolkodtak volna te sehol sem lennél.Pedig lehet ők is tudták volna jobb dologra költeni a pénzt mint rád...
De sok boldogságot az élethez neked így is.Csinálj karriert,utazd körüla világot...minden jót.
#12: Igen nyilván, mert Te, aki ismeretlenül ítélkezel és nem normálisnak titulálod az embereket, csak azért mert nem azonos a véleményük a tieddel, sokkal jobb szülő lesz. :)
Amiket pedig leírtam a gyereknevelésről az mind igaz, itthon a húgommal kapcsolatosan pontosan ezeket láttam/látom. Persze van jó és pozitív oldala is a dolognak, de számomra ez a rész jóval kevesebb, mint a negatív. Ez van.
"Gondolj a szüleidre....ha ők is így gondolkodtak volna te sehol sem lennél.Pedig lehet ők is tudták volna jobb dologra költeni a pénzt mint rád..."
Másik kedvenc gyerekmániás szövegem..:D És? Én ezzel mit kezdjek? Ők úgy döntöttek, hogy szeretnének engem, ennyi. Történet vége. Persze hálás vagyok nekik és az is leszek, amíg csak élek, de most komolyan azért kéne gyereket vállalnom, mert hát gondoljak a szüleim helyébe, akik szintén vállaltak? Ez aztán logika.
"De sok boldogságot az élethez neked így is.Csinálj karriert,utazd körüla világot...minden jót."
Nem kell az irónia, tökéletesen boldog lesz az életem így, pont ahogy most élem.
Most kezdem megalapozni a jövőmet, azt amit szeretnék majd csinálni a későbbiekbem és hiszed vagy sem, teljesen kerek az életem. Igen, gyerek nélkül is. Tudom, hogy hihetetlen, de azért hidd csak el. További szép estét. :)
Nem akar minden nő gyereket. :) Nem is kell mindenkinek, nem törvényszerű. Nekem pl. van, mindig szerettem volna. Boldogok vagyunk családként. Más meg nem, ennyi. Miért ne lehetne attól kapcsolatban? Lehet hogy a párja sem szeretne. Kettesben élvezik az életet.
Van amúgy a 3. kategória, sógornőm pl. Ő azóta "nem szeretne" amióta a párja ezredszerre is elutasította a házasság és baba gondolatát. Közben persze rosszindulatú velünk azóta hogy megkapta a terhességem hírét. Mondjuk az ilyet nem értem, de nem is érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!