Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Támogatnád az 5 éves házasságot?
Azaz,hogy a polgári házasságkötést 5 évente kelljen hosszabbítani? Ha nem hosszabbítasz,a házasság jogilag megszűnik. Ennek MINDEN pozitív és negatív következményével/hozadékával együtt.
Természetesen előtte szigorúan,kötelező házassági szerződést kellene kötni!
Jogtechnikailag tökéletesen felesleges lenne, hogy szerződést kelljen kötni, mivel a törvény alapból rendezi (és rendezhetné is) a vagyonjogi viszonyokat, akkor meg minek bajlódjanak az emberek szerződésekkel?
Egyébként nem, ez hülyeség. A házasságokat fel lehet bontani, csak vesződség lenne, hogy újra és újra meg kell hosszabbítani. Mi van, ha valaki elfelejti? Esetleg súlyos beteg lesz? Stb.
Annak ellenére, hogy nekem most igazán jól jönne egy ilyen lehetőség - lévén 3 éve élünk külön az exemmel, de papíron még nem váltunk el, túl macerás - nem feltétlenül támogatnám.
Indokaim:
-Akiknek rossz a házassága, azok nem feltétlenül vannak tudatában, vagy különböző indokokat találnak arra, hogy miért maradnak a párjukkal, ezért az esetek 90%-ában a pocsék házasságokat is újrakötnék.
-Ezen kívül egy újabb dolog, amire figyelni kell, én legutóbb fél évig lejárt személyivel jártam anélkül, hogy tudtam volna róla... érdekes helyzet lenne, ha már elvált lennék a saját feledékenységem miatt és nem is tudnék róla...
-Ez mind adminisztrációval és költségekkel is járna.
-Ha van közös gyermek, a bírósági procedúrát úgysem lehet megúszni, hiszen a gyermekelhelyezés mindig a konkrét, jelenkori helyzet alapján történik, azt nem lehet előre szerződésbe foglalni. A házassági szerződés sem rendez mindent, hiszen a házasság alatt közösen szerzett vagyontárgyakon mindenképpen osztozkodni kell, és ez nem mindig zajlik szépen.
Szóval kb. semmire nem lenne megoldás, inkább csak nehézségeket okozna.
támogatnám ...
volt anno egy könyvben erről szó és igencsak tetszett az ötlet
bár ott nem volt kikötve az 5 év
lehetett 3 is vagy 8
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!