Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Támogatnád az 5 éves házasságot?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Támogatnád az 5 éves házasságot?

Figyelt kérdés

Azaz,hogy a polgári házasságkötést 5 évente kelljen hosszabbítani? Ha nem hosszabbítasz,a házasság jogilag megszűnik. Ennek MINDEN pozitív és negatív következményével/hozadékával együtt.

Természetesen előtte szigorúan,kötelező házassági szerződést kellene kötni!

#5 éves terv
2016. ápr. 11. 17:18
 1/6 anonim ***** válasza:
74%

Jogtechnikailag tökéletesen felesleges lenne, hogy szerződést kelljen kötni, mivel a törvény alapból rendezi (és rendezhetné is) a vagyonjogi viszonyokat, akkor meg minek bajlódjanak az emberek szerződésekkel?

Egyébként nem, ez hülyeség. A házasságokat fel lehet bontani, csak vesződség lenne, hogy újra és újra meg kell hosszabbítani. Mi van, ha valaki elfelejti? Esetleg súlyos beteg lesz? Stb.

2016. ápr. 11. 17:28
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Annak ellenére, hogy nekem most igazán jól jönne egy ilyen lehetőség - lévén 3 éve élünk külön az exemmel, de papíron még nem váltunk el, túl macerás - nem feltétlenül támogatnám.

Indokaim:

-Akiknek rossz a házassága, azok nem feltétlenül vannak tudatában, vagy különböző indokokat találnak arra, hogy miért maradnak a párjukkal, ezért az esetek 90%-ában a pocsék házasságokat is újrakötnék.

-Ezen kívül egy újabb dolog, amire figyelni kell, én legutóbb fél évig lejárt személyivel jártam anélkül, hogy tudtam volna róla... érdekes helyzet lenne, ha már elvált lennék a saját feledékenységem miatt és nem is tudnék róla...

-Ez mind adminisztrációval és költségekkel is járna.

-Ha van közös gyermek, a bírósági procedúrát úgysem lehet megúszni, hiszen a gyermekelhelyezés mindig a konkrét, jelenkori helyzet alapján történik, azt nem lehet előre szerződésbe foglalni. A házassági szerződés sem rendez mindent, hiszen a házasság alatt közösen szerzett vagyontárgyakon mindenképpen osztozkodni kell, és ez nem mindig zajlik szépen.

Szóval kb. semmire nem lenne megoldás, inkább csak nehézségeket okozna.

2016. ápr. 11. 17:34
 3/6 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem ez hülyeség. Ha valakivel boldog a kapcsolat mi a bánatért kellene nekem rohangálni 5 évente hosszabbítani a házasságom, nem útlevél ba+... Ha valaki elakar válni elvál De aki boldog azt ne szíttassák már...
2016. ápr. 11. 17:51
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem gondokoztam rajta hosszasan, de nekem elsőre tetszik az ötlet, támogatnám.
2016. ápr. 11. 18:04
 5/6 anonim ***** válasza:

támogatnám ...

volt anno egy könyvben erről szó és igencsak tetszett az ötlet

bár ott nem volt kikötve az 5 év

lehetett 3 is vagy 8

2016. ápr. 11. 18:29
 6/6 anonim ***** válasza:
Baromság. Házasságot önként köt az ember többnyire érzelmi okokból. Mégis milyen alapon szüntetné meg a jog egy önkéntes, körülményeiben nem befolyásolható jogintézményt? Más egy kényszerkötelem és más ez. Plussz aki rossz házasságban önként bennemarad az úgyis meghosszabbítaná. Mi értelme lenne? Azontúl, hogy le kellene szurkolni az eljárási díjat...
2016. ápr. 11. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!