Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők/férfiak! Ti kezdenétek/folytatnátok komoly kapcsolatot olyan személlyel aki dohányzik?
Úgy gondolom ez egy eléggé megosztó kérdés és érdekelne, hogy arányaiban nézve mennyire kizáró ok ez nálatok. Az én fejemben a következő forgatókönyvek léteznek:
- "igen miért ne, hisz én is dohányzom"
- "igen, de megpróbálnám lebeszélni róla"
- "igen, de ha mellettem szokna rá valószínűleg nem folytatnék vele tovább kapcsolatot"
- "futó kalandot lehet, de komolyabb jövőt nem terveznék"
- "nem, maximum ha nagyon megfog valamivel az illető"
- "nem, bár én dohányzom"
- "teljesen kizárt"
Ha nem, vagy nem szívesen akkor mi(k) a legfőbb ok(ok)? (fizikai, pl. bűz, vagy inkább akarat gyenge, feltételezhető lelki problémákkal küzdő embernek tartanátok az illetőt)
Ehhez fűződő bármilyen sztorit is szívesen fogadnék és a korotok és nemetek is érdekelne :)
Köszönöm szépen (a normális) válaszokat!
Az én opcióm: "Nem, maximum ha nagyon megfog az illető."
Nem gondolom rosszabbnak a másikat, csak mert cigizik, de taszít a füst, a szag. Én nem dohányzom.
Esetleg ide tartozik még a "igen, de megpróbálnám lebeszélni róla".
20N
Teljesen kizárt.
Nem bírom elviselni még a szagát se. Saját magát teszi tönkre, és ha velem lenne, közvetetten az én egészségemre is hatással lenne. Soha nem kezdenék ennyire önző emberrel. 25/N
Teljesen kizárt.
Rosszul vagyok attól a szagtól. Voltam már együtt dohányzó pasival, elég is volt egy életre.
A haja, a bőre, a ruhája átveszi a szagát akkor is, ha valaki csak kint dohányzik.
# 28 Időpont ma 03:15 - Mindened átveszi azt a szagot és kipárolgást, ha nem zárt térben csinálod, akkor is, ezt ti, dohányzók, nem biztos, hogy érzitek magatokon, én érzem.
Persze, zárt térben még pluszban zavar, ha valaki bent is dohányzik, de ez nem minden dohányzót zavarja, én meg nem akarok valakivel erről vitatkozni, szabad térben jobban el tudom viselni, mert ott távolabb tudok húzódni a dohányzótól, hogy ne érezzem a kipárolgást sem, és nem állítják meg és terelik vissza a közös térbe a falak a füstöt... stb.
Van olyan dohányzó, akit ugyanúgy zavar zárt térben, és csak kint gyújt rá, de van, akit nem, egyik kollégám mesélte, hogy a rokonságukban van egy házaspár, akik a lakásukban is dohányoznak, és hozzájuk csak jó időben mennek emiatt, mert rossz időben a bagós lakásba vannak kényszerítve vendégként, de jó időben ki tudnak ülni a szabad térbe is. Van pár kollégám, akik dohányoznak, kijárnak munkaidőben is, és ha már pár méterre tőlem vannak bent az irodában, már akkor is a szemem előbb érzékeli, hogy dohányoztak, szúr, vagy könnyezni kezdek, mint hogy az orrommal érzékelném a szagokat.
Én nem akarok egy dohányzót megváltoztatni, ha akar valaki, dohányozzon, de nem élnék együtt dohányzóval, akkor sem, ha ő csak kint dohányzik.
Egyébként a szüleim lépcsőházában él olyan lakó, aki a liftbe is képes égő cigivel beszállni, pedig ott eleve tilos, biztonsági okokból, és nagyon rossz utána beszállni a liftbe, nem csak a szag miatt, csak ugye nem látjuk, ki utazott a liftben előttünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!