Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem szeretem a páromat mit tegyek? 9éve vagyunk együtt van két közös gyerekünk és van egy aki az előző kapcsolatomból van. Jelenleg nincs hova mennem a ház amiben lakunk a páromé!
Vagy nyelsz és minden megy tovább, vagy keresel egy albérletet.
Más megoldás nincs.
Elvált nő és anya vagyok, így válaszolok neked.
Tedd fel magadnak a kérdést: meg tudod és meg is akarod-e javítani a kapcsolatotokat vagy már nem és kilépnél?
Ezt kell első körben eldöntened.
Neked, nem másnak.
Ha mennél (a feltett kérdésedből én inkább ezt valószínűsítem), akkor a következők adódnak:
- válás (a "párom" a házastársad vagy az élettársad? ha házastárs, akkor keresetlevelet beadni, illeték 30 eFt, de felezhetitek, alacsony jövedelem esetén kérhetsz költségmentességet- nyomtatvány a bírósági kezelőirodán)
- gyermekelhelyezés: a 3 gyerekből 2-nél igenis meg kell állapodnotok, ki neveli őket, a másik miokor láthatja, tartásdíjat ki, mennyit, hogyan fizet stb.
"nincs hová mennem"- egyedül tervezel menni? A gyerekekkel mi lesz? Édesanya is vagy, a "párod"-tól elválhatsz, leléphetsz, de a gyerekeket nem 1-2-3 évre vállaljuk- őket nem szeretnéd hátrahagyni UGYE? (jogi részéhez: az előző kapcsolatodból származó gyermekedet nem is varrhatod a jelenlegi "párod" nyakába- az meg nekem anyaként egy rémes forgatókönyv, hogy a 3 gyereket szétszeditek... erre vonatkozóan milyen terveid vannak? Őszintén, komolyan érdekel- ez egy névtelen oldal, leírhatod, talán több segítséget kapsz
- anyagiak: van jövedelmed? dolgozol? mennyi idősek a gyerekek? intézménybe járnak már (bölcsi, ovi, iskola?), tudod őket egyedül logisztikázni, hozni vinni suliba-edzésre munka előtt-után vagy van szülői, baráti egyéb segítséged erre? A "párod" partner ebben?
Tessék egy havi költségvetést készíteni a tervezett megélhetéshez:
- albérlet (a mérete, ezáltal a költsége attól függ, hová, hányan költöztök- szűkösen ugyan, de a 3 gyerekkel legalább 2 szoba kellene!), ehhez szükséges induló 2-3 havi kaució
- rezsi
- 3 gyerek és a te étkezésed (gondold végig, hogy későbbi egyedülállóként tudsz-e pl. sulis étkezésre kedvezményt igénybe venni)
- családi pótlékot is ki tudod számítani, ha dolgozol, akkor számolj a 3 gyerek után a 99 eFt-os adókedvezménnyel, ha alacsonyabb a bruttód, akkor a járulékok terhére is igénybe veheted!
- gyermektartásdíj a 2 gyerek apjától (ki tudod számolni, átlagos jövedelem esetén gyerekenként általában 20-25 eFt-ot szoktak ítélni)
- a saját, előző kapcsolatból való gyerek után jelenleg is kapsz tartásdíjat, igaz?
Ha szűkösen is, de a fentiekből egy egyedülálló, dolgozó nő el tudja tartani a gyermekeit.
Más: a 9 év alatt volt-e olyan közös beruházásotok a "pároddal", amit közösen fizettetek (nem napi megélhetés és fogyaszási cikk!), pl. közös értékes gép, műszaki eszköz, lakásfelújítás, gépjárművásárlás- gondold végig és beszéljátek meg a közel egy évtized alatt összegyűjtött közös dolgok ésszerű felosztását.
Ha mindketten dolgozó emberek vagytok, közös 2 gyerek is van, akkor gondolom nem egy bőrönddel kell elköltöznöd. A közös megtakarításokat, esetleges közös hitelek megosztását is beszéljétek meg nyugodt hangnemben.
Olyan nincs, hogy nincs hová menni- albérlet? Szülői ház?
3 gyerekkel gondolom közelebb vagy a 30-hoz, mint a 20-hoz és valójában nem vagy olyan kiszolgáltatott, mint amilyennek a leírásod alapján tűnsz.
Remélhetőleg érett, felnőtt gondolkodású, felelősségteljes nő és anya vagy- így nem vagy és nem is kerülhetsz kilátástalan helyzetbe- kérlek győzz meg róla, hogy így van.
Minden jót.
honapokig eveig tarto huzavona stressz borzaszto drama
csak azert mert TE nem vagy boldog
szerintem egyszrubb es olcsobb nem ennyir megrazo ha segitseget kersz lelkesz pap pszihologus es helyrehozod a csaladod.
Vagy lesz meg tobb uj apuka meg tobb gyerek??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!