Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez szerintem nem a legjobb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez szerintem nem a legjobb hozzáállás, szerintetek? Ti mit mondanátok? Miért baj, hogy tervezni akarom és nem spontán?

Figyelt kérdés

A minap a párommal szóba került a gyerekvállalás, egy ismerős példa miatt. Kiderült nemrég, hogy cisztáim vannak és benne van a pakliban, hogy stimuláció kell majd (annak ellenére elmondta az orvosom,hogy nem akarok még sokáig babát) de tudjak erről és időben szóljak neki majd. Ezt elmondtam a páromnak, és megkérdeztem, hogy azért kb mikor szeretne ő babát, mert ez van.

Majd azt mondta a párom: ha besikerül, akkor besikerül, ha nem, hát nem.

Ebben az a gond, hogy fogamzásgátlót szedek (a ciszták miatt is), tehát erre nem igazán van esély, így főleg. Amikor korábban felmerült, hogy abbahagyom, akkor pánikolt, hogy ne, nem akar gyereket, ez biztosabb védekezés (egy korábbi kapcsolatéban többször mentek sürgősségi tablettáért és izgultak, hogy ne legyen baba).

Én emiatt (pajzsmirigy alulműködésem van, terhesség esetén felügyelnie kell orvosnak a gyógyszer adagolása miatt, mert vetélést, koraszülést, idegkárosodást okozhat, ha nincs) tervezni akarom, hogy mikor szeretnénk babát, főleg ha tényleg szükség lesz segítségre. Tehát abbahagyom a gyógyszert stb. nem akarom, hogy csak úgy besikerüljön valamikor. Ő ezt hülyeségnek tekinti.

2016. márc. 1. 20:36
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Hormongond gyanúja miatt merült fel hogy abba kell hagynom kis időre, de megoldódott.

Én is csak esküvő után akarok, de ki tudja mikor kér meg, úgy tervezzük, hogy lánykérés után egy éven belül esküvő, hogy alakul a lánykérés azt én nem tudom :) Viszont azért jó lenne letisztázni, hogy akar-e egyáltalán, és mint én is ahogy mondtad, hogy kb mikor akarok szülni, ő mikor szeretne apa lenni.

Relatív a sokáig nem akarunk, ha úgy alakul akkor az pár év és nem 5-6pl, anyagilag sem kevés az orvos alapból (egy látogatás pl a nőgyógyásznál 12ezer, az endokrinológus 5) és fel kell készülni az egészre. Ha besikerül az kapkodós dolgot jelent, ő sem szeretné szerintem, főleg hogy pl most nem vagyunk házasok, nincs pénz orvoshoz járásra havonta legalább mindkettőhöz. Az stresszes, problémás gyerekvállalás lenne.

Azért is szeretném megtudni, hogy mikor kb. hogy tudjunk kompromisszumot kötni, ha különböznek a nézetek.

2016. márc. 2. 17:59
 12/14 anonim ***** válasza:

Nekem valahogy úgy tűnik, hogy te nagyon előreszaladtál. Ezt elég lenne megbeszélni már kb. eljegyzés után, amikor már tuti az esküvő időpontja is. Ki mikor akar gyereket, hányat, stb.

Meg ez a "tervezi az eljegyzést" szerintem semmit nem jelent. Mit kell azon tervezni? (Főleg ha már tudsz róla?) Csak elédáll és kész.

Biztos, hogy ő is annyira komolyan gondolja a dolgokat kettőtökkel kapcsolatban, mint te?

2016. márc. 2. 19:37
 13/14 anonim ***** válasza:

Szerintem tök normális hogy most akarod megbeszélni.Tudjátok merre tartsatok, pláne hogy valószínű nem lesz könnyű.Ha esküvő után derüljön ki hogy ő nem akar vagy mennyit akar??Igenis tudja ő is és a párja is hogy mire vállalkozik. Erre van a kompromisszum mint írtad. Ilyesmivel mármint a betegségekkel amik hátráltatnak előre kell tervezni!Nem lehet csak akkor beszélni róla, ha aktuális... Lehet évek kellenek hozzá majd.Ez a hozzáállás nem a legjobb, próbálj vele beszélni róla és elmagyarázni hogy nálad nem igazán lesz "besikerül".

Egyébként utolsó: vannak olyan párok akiknél nem egyszercsak a másik elé áll a pasi hanem beszélnek róla. Mi is előre megbeszéltük hogy akkor lesz, ha lesz pénze rá és meg is mondta hogy kb mikor várható ez. Ettől még meglepetés volt de jelezte a szándékát hogy komolyan gondolja. Sok kérdést olvashatsz arról hogy "miért nem jegyez már el ekkor-akkor a párom?" mert nem is beszélnek róla, az rosszabb. Itt szerintem nem előreszaladás tudni hogy szánjon-e időt,energiát a kapcsolatra és ne csak a véletlenre bízza a dolgokat (egy amúgy szándékos gyerekcsinálásos történet alapján). Ha nem akar mondja, nem kérdezte a kérdező hogy mennyit akar, milyen neműeket, csak hogy mikor képzeli el az apai szerepet hogy egyáltalán egyeznek-e.

Ha nem gondolná egy pasi komolyan akkor el se jut odaáig hogy válaszol vagy elmondja hogy eljegyzést akar.

2016. márc. 2. 20:06
 14/14 A kérdező kommentje:

Ő komolyabban is néha (eljegyzés téma: valóban elmondta, hogy mikor szeretné, gyűlöli a meglepetéseket, így nem is szervez ilyesmit teljes titokban, de én is jobban érzem magam attól hogy érzem a szándékát), mert ő hozta fel a témát amúgy legutóbb (az első randinkon megkérdezte hogy hogy állok a gyerektémával, akarok-e), korábban is, hogy majd szeretne, mert mint írtam én a kapcsolatunkba úgy indultam el hogy nem vagy 30felett akarok gyereket, sőt ő azt mondta hogy kettőt szeretne mivel ő is egyke és rossz volt, aztán ahogy telt az idő, változott az én véleményem, hogy majd szeretnék, 30 előtt, de a betegség miatt mindenképp tervezni kell, magától nem fog összejönni.

Nem eljegyzés után akarom megtudni hogy 30 felett akar vagy rövid időn belül akar és nem egyeztek a terveink. Nem pontos dátumot, hanem véleményt szeretnék, hogy XX évesen már eltudja képzelni magát. Én is 3-4 év múlva tudom magam elképzelni.

Azóta váltottam vele pár szót, azt mondta a besikerült úgy értette hogy ha véletlen becsúszik akkor megtartanánk, tehát akar, ahogy korábban is mondta. Sajnos nem volt időnk kitérni a mikorra.

2016. márc. 2. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!