Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi ez a házasság túlmisztifikálása manapság?
"Házas, mondj le róla."
"Kicsit hibásnak érezném magam, de mivel nem vagytok házasok, így majd alakul" (- mondta akivel az exem megcsalt)
"-Talán csak az időzítés volt rossz, még összejöhettek. De azért keress mást, hátha elfelejted. Ha mégsem, talán még valamikor egymásra találhattok. Kivéve, ha idő közben megházasodik.
-Házas.
-Mondj le róla."
Mitől annyival(!!!!) több egy házasság, mint egy együttélés,mint egy szimpla párkapcsolat? Úgy értem manapság. Milyen is most a válási statisztika? Felhomályosíthatna valaki.
Remélem rosszul értelmezem amit írsz, és nem arra kívánsz kilyukadni, hogy de rossz a házasság, mert akkor nem tudsz csábítóként mindenféle nőket/férfiakat behálózni...
Aki házas az házas. Nem túl etikus belepiszkítani. Ha már válófélben van az más.
Amúgy saját véleményem nekem is az ami neked, a házasság egy elavult rendszer, csak jogi formula, - meg ilyen ájtatos vallási baromságok, de az most nem ér, a vallások rég hiteltelenek - de ha valaki házas azt nem kellene piszkálni.
Ha nagyon bele akarunk nézni akkor mondhatnánk, hogy ez a fideath-kamuenpé hibája, mert ők ilyen házasság meg családmániások... Hjah, letűnt a régi szép szadesz világ (brü hü hü hü hü).
Házasság volt, van, lesz... Igaz az idők folyamán egyre kevésbé lesz kötött. Amerikában a cuckold már a házasság része is tud lenni... (bár ez remélem ott is marad az USA-ban és nem jön át ide, mint a többi amcsi furcsaság).
Számomra igazság szerint kb mindegy volt, hogy házas vagy jár valakivel, esetleg együtt élnek. Akinek van kapcsolata akármilyen formában, az tabu. Pont.
Miért?
Tartottam magam annyira értékesnek, hogy ne a 2. legyek egy férfinak, mert ez megalázó. Ne olyannal legyek aki nem vállalja fel a kapcsolatot velem, mert neki van már egy kapcsolata. Ne olyannal legyek aki épp használatban van. Szóval ha hazamegy, várja otthon egy másik nő, akivel még le is lefekszik, vagy egyáltalán, van párja.
Szerintem ez a minimum, egy olyan embernek aki tiszteli saját magát, annyira hogy semmilyen módon nem mászik bele 2 ember kapcsolatába akik egy párt alkotnak. És az itt most nem lényeg, hogy aki kapcsolatban él, annak kell(ene) elsősorban hűségesnek lennie.
Szóval szerintem nem konkrétan a házasság a lényeg, hanem a párkapcsolat valamilyen, akármilyen formája.
Úgy értem 1. egy sima A4-es párkapcsolat miért nem ér annyit, mint a szerződéses? Abba ér belepiszkítani?
2. (másik oldal) a mai válási statisztikák mellett miért tekintjük még mindig olyan szent és sérthetetlennek a házasságot?
Tudom ellentmondás, de mindkét kérdés jogos.
4.-es tetszik a gondolkodásmódod. Mondasz vmit.
3-as 7 éves koromban a szüleim elváltak, mindkét szülőm újraházasodott. Anyám nevelt fel, ő másodjára is elvált.
Nem tudom. Talán kell valami ami egy "szint" amit még tisztel a világ. Végtére is mára nem sok dolog van amit még "tiszteletben tart" a világ... Bár ez a "jövő" meg a "haladás" (szoclib torzulásokkal) szóval a házasság intézménye is el fog tűnni, de még nem...
Gondolod, h ma misztifikálják túl? És korábban, amikor nem volt sex házasság előtt? Vagy amikor kinézett volt, ha valaki 30 éves koráig nem házasodott?
A változás inkább más irányú, egyre több ember szemében nem ér semmit. Lásd a saját nézőpontod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!