Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a velemenyetek a hazassagi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a velemenyetek a hazassagi szerzodesrol?

Figyelt kérdés
Hogyha a parotok kikotne, hogycsak akkor vesz el, ha alairjatok azt a nyilatkozatot, hogy barmi is tortenik azaz alas, nem tartotok igenyt, a masik fel hazassag elott szerzett javara! Szerintem ez egy korrekt dolog nem? Regen is meg volt ez!

#válás #vagyon #Hazassagi szerzodes
2016. jan. 26. 14:08
 1/8 anonim ***** válasza:
ez a mai világban sajnos elengedtethetetlen...
2016. jan. 26. 14:10
 2/8 anonim ***** válasza:

Bocs ha rosszul tudom, de ehhez nem kell házassági szerződés.

Magyarországon a házasság előtt szerzett dolgok váláskor is ahhoz kerülnek, akié a házasság előtt volt.

Magyarul ha te egy saját házzal mész a házasságba, akkor váláskor annak a fele nem lesz a másiké. Ez csak mondjuk az USA-ban van így.

De amúgy más dolgokról is érdemes lehet szerződést írni.

2016. jan. 26. 14:17
 3/8 anonim ***** válasza:

A magyar jog szinte mindent igen jól elrendel ilyen esetekre, a házasság előtt szerzett vagyon különvagyon, ahogy a házasság közben örökölt is (akár egy lakás! Vagy amit ajándékozási szerződéssel kapott a szüleitől/nagyszüleitől). Persze lehet ezt tudatosítani, de szerintem felesleges. Én aláírnék egy ilyen papírt, ha valaki ragaszkodna hozzá, csak felesleges pénzkidobásnak tartanám az ügyvédi költségeket és a többit.

[link]

2016. jan. 26. 14:18
 4/8 anonim ***** válasza:
Lesz házassági szerződésem :)
2016. jan. 26. 14:20
 5/8 anonim ***** válasza:

A legtöbb esetben felesleges. A házasság előtt szerzett vagyon például mindig is külön vagyon marad, úgy mint az örökség és az ajándék (pl. szülőktől kapott).

Akkor van értelme, ha mondjuk az egyik félnek saját vállalkozása van, esetleg családi (szülőkkel, testvérekkel közös), vagy nagyon nagy a jövedelem különbség.

Tehát amit írtál, az butaság, inkább járj utána, mielőtt kavilláltok össze-vissza.

Soha nem is tarthatnátok igényt egymás házasság előtt szerzett vagyonára szerződés nélkül SEM.

Ha hasonló a jövedelem, akkor meg szerintem azért felesleges, mert kb. mindkét fél ugyanannyit ad bele, ha nem is fillérekre, meg azért általában benne van mindkét fél munkája a házasság utáni közös életben.

2016. jan. 26. 16:08
 6/8 anonim ***** válasza:

Igen, van benne valami, nekem is volt házassági szerződédem. Aztán most, amikor válok hívta fel a figyelmemet az ügyvédem, hogy jó fifikás módon azt is beletették, hogy arról is lemondok, ami járna nekem. Anno 27 évesen az esküvő mámoraban nem is gondoltam bele, hogy átberhetnek, ügyvéddel sfm nézettem át a szerződést, és persze senki sem hívta fel a figyelmemet az apró részletekre.

Ezt nem tartom korrekt dolognak, átvágtak rendesen... Így üres zsebbel mehettem az utcâra a gyerekkel, míg a férjem 13milliós kocsival jár, luxus lakásban lakik. Ha a szüleim nem tudnak segíteni albérletet fizetni komolyan más választásom nem lett volna mint hazaköltözni vidékre hozzájuk, a gyereket kivenni sz oviból és új munkát keresni ott.

Ha valaki ezen töri a fejét, mindenképp nézesse meg egy ügyvéddel, nehogy úgy járjon, mint én! Mellesleg 9 évig nem csaltam meg a férjem, hű cselédje voltam, minden hátteret megadtam neki, amit egy nő tud. A gyerekszülésbe majdnem belehaltam (szó szerint, utána 2 hét kórhàz, 2 műtét) majd ezek után...

2016. febr. 3. 06:09
 7/8 A kérdező kommentje:
Es 9 ev utan megcsaltad?
2016. febr. 3. 07:49
 8/8 anonim válasza:
A házasság előtti szerzés különvagyon.
2016. febr. 4. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!