Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok erről?
Mostanában szinte kivétel nélkül olyan lányokkal ismerkedtem, akiknek igen komoly önértékelési problémájuk volt. Egy ideig tartottam bennük a lelket, ahogy tudtam, segítettem nekik talpra állni, de végül feladtam, mert folyton kiütköztek a fenntartásaik nem velem, hanem úgy általában a férfiakkal szemben, és nagyon sokszor ok nélkül lettem olyanokkal vádolva, hogy a hajam égnek állt. Amúgy nagyon szeretek segíteni másokon, átadni egy kis pozitív energiát/gondolkodást akinek szüksége van rá, de a türelmem nekem is véges.
Azóta kicsit leálltam az ismerkedéssel, mert, bár tudom, hogy nem minden nő egyforma, de egymás után kicsit kiábrándító volt ennyi önbizalom-hiányos csajjal vergődni.
Vajon miért van belőlük ilyen sok? A társadalmi nyomás, vagy a sok bunkó férfi miatt alakult ez ki? Esetleg a nőtársaik elnyomása játszik közre?
Pedig egy normális férfinek inkább azok a nők kellenek, akik egészséges(!) önbizalommal rendelkeznek, ugyanakkor nincsenek elszállva maguktól, viszont ilyenekről nem tudom elképzelni, hogy elnyomnák a többi lányt. A hülye ribikre pedig miért féltékenyek? normális férfiak nem veszik komolyan őket, ezt én is hangoztattam, mégse változott a hozzáállásuk.
Országomat egy magabiztosabb nőért...
Az onbizalom hiany, onbecsulesi gondok szinte mindig a nevelesbol adodnak. A magyarok tobbsege olyan hogy inkabb lehulyezi az egesz vilagot minthogy felulvizsgalja, jol tudja-e a dolgokat. Mert nehogy mar mas legyen az okos, vagy mas mondja meg hogy kell gyereket nevelni.
A problema az hogy a szulok nagyresze segg hulye a neveleshez, es utana meg osztjak is a tanacsaikat, ezzelt ovabb terjesztik a hulyseget. Es sajnos ok vannak tobben.
"egészséges(!) önbizalommal rendelkeznek, ugyanakkor nincsenek elszállva maguktól, viszont ilyenekről nem tudom elképzelni, hogy elnyomnák a többi lányt."
Hidd el, hogy van ilyen. Saját tapasztalat. Nem mindenki ilyen, aki a példában szerepel, de sokan vannak, akik észre sem veszik, hogy elnyomnak másokat. Komolyan mondom, nem jut el az agyukig. "Gyere már segíts kérlek szépen, menjünk még ide, meg oda is, még ezt nézzük meg, meg azt is..." És közben nem érdeklik, hogy a másiknak dolga lenne, ha meg megsérted vagy otthagyod őket, akkor sírva fakadnak és nem értik, hogy miért. Ki a gonosz? Természetesen a másik lány, aki ott hagyta és aki el van nyomva.
Ezen kívül rengeteg más is befolyásolja az embert: média, hiába mondom azt, hogy nem szép az aránytalanul nagy csöcs, kis derék, hatalmas segg, ha egyszer mindenhol az folyik a csapból. Tökéletesség így meg úgy, szó szerint a pofámba mondják, hogy rusnya vagy, ha nem használod ezt, meg azt a terméket. Rossz szülő vagy, ha nem veszed meg a babasegg kenőcsöt. Rossz barátnő vagy, ha nem nyalod a pasid talpát. Sosem fogyhatsz eleget, sosem lehet elég sminked, sosem lehet elég ruhád, táskád, cipőd. Nem vagy egyedi, nem is lehetsz soha.
Lehet egy lány a világ leggyönyörűbb teremtése is, ha minden nap mikor kilép a házból elé áll egy ember és a képébe üvölti röhögve, hogy "ronda vagy" előbb utóbb úgyis elhiszi. Pont ezt csinálják a reklámok, a műsorok, minden. ...
Mentálisan leépül a modern világ társadalma szépen lassan, ha nincs más miatt aggódniuk, akkor itt van ez.
Tudod, az önbizalomhiány, az önértékelési zavar nem úgy működik, hogy a többség a magabiztosabb lányokat szereti, na, akkor abrakadabra, mától én is ilyen leszek.
Sajnos egyre több ember küzd ilyen-olyan lelki problémákkal mindkét nemből.
Talán a társadalmi értékrendek, elvárások miatt lehet, nem tudom.
Meg aztán úton-útfélen, netes fórumokon, tévében azt látjuk, halljuk, hogy: megcsalta, elhagyta, megutálta, mert: nem elég vékony, nem elég fiatal, nem elég szép, nem elég szórakoztató, a másik többre hajlandó az ágyban, nem elég házias, elveszítette a munkáját, beteg lett testileg, vagy lelkileg, stb.
Az emberek manapság nagyon könnyen feladják a kapcsolataikat az első, második kisebb-nagyobb problémánál, vagy lecserélik egy kevésbé problémásnak tűnőre.
Csoda, hogy kezdünk becsavarodni, paranoiásnak lenni? Nemcsak a nők, az érzékenyebb férfiak is.
Azt értem, hogy nagy a nyomás, de én is le tudom sz@rni, hogy manapság mi a divat, milyen az ideál, vagy a média mit sugall, hogy milyennek kellene lennie. Nem érdekel, mert a saját értékrendem szerint élek, nem fogok csak azért személyiséget váltani, mert a "társadalom" azt sugallja, hogy máshogy kéne gondolkodnom.
Nekem is rengeteg visszautasításban, csalódásban volt részem, de mégis képes vagyok tovább küzdeni, reménykedni, hogy mást hoz a holnap. Nyilván valakinek ez nehezebb, de szerintem annál rosszabb nincs, mint begubózni, és várni a csodát.
Értem én, kérdező, csak nem mindenki tudja ezt így feldolgozni, ahogy te.
Vannak olyanok, akiknek még a kisebb kudarcélmények is úgy beleégnek a lelkükbe, hogy nem tudnak tőlük elvonatkoztatni, a nagyobbakba meg szinte belebetegszenek. Tudod, mikor hiába mondogatja magának az ember, hogy leszarja az egészet, meg tudja is, hogy ez lenne az adott helyzetben a jó hozzáállás, de bármit is gondol, belül egészen mást érez és ebből az állapotból piszok nehéz kikeveredni, mert az érzelmeket és a beidegződéseket (amik talán már a kora gyerekkor óta működnek) nagyon nehéz megváltoztatni.
De azért nem mindenki küszködik önértékelési problémákkal, szerintem fogsz találni olyan lányt, akivel egy hullámhosszon vagytok ilyen szempontból, csak eddig nem volt szerencséd.
Azért van ennyi,mert egyrészt maguktól nem tudták megtanulni milyen nőnek lenni,milyen értékes embernek érezni magukat,másrészt mert egy férfi,vagy a családjuk letörte az önbizalmukat. Ezekután vagy gyenge jelleműek és nem tudják magukat visszaépíteni,(van egy réteg,aki még ezt élvezi is!), vagy pedig a segítséget sem akarják elfogadni.
Próbáld valahogy visszafogni magad,lehet árad belőled a segítségnyújtás,és ezek a csajok meg rádröppennek,mert a megváltást várják.MIkor megkapják ami kell,akkor téged is dobnak,vagy pedig neked kell őket dobni,mert elfáradsz :D
Ennyit gondolok.Keress egy ízig-vérig igazi nőt,akivel együtt igazi lehet a kapcsolat,nem pedig ilyen le-felépítős játék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!