Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek jogos a párom kiakadása, amiért egy másik fiúval mentem színházba?
Régóta nyaggatom, hogy menjünk el, mert én nagyon szeretem a színházakat, hát ő már kevésbé örült az ötletnek, mikor még a kapcsolatunk elején elvitt egyszer, akkor is majd szét unta az agyát, a szünetbe majdnem le is lépett. És már vagy fél éve könyörögtem, hogy menjünk el, de ő nem volt hajlandó eljönni, így aztán az egyik fiú ismerősöm fölajánlotta, hogy akkor elvisz ő. Mikor mondtam ezt a páromnak, azt mondta szó se lehet róla, tudja hogy annak a srácnak tetszem, és csak azért akar elvinni. De a jegyek már megvoltak, és én meg menni akartam, szóval a tiltása ellenére elmentem.
Azóta nagyon haragszik rám, de szerintetek jogosan? Tényleg csúnya dolog volt ez tőlem?
A párom jóban van az exei többségével, beszélget többel is és ez a legkevésbé sem frusztrál. Bár a kérdésben exről szó sem volt, de ez lényegtelen.:)
Más lányokkal jár bulizni, más nőkkel táncol, mert én nem szeretek táncolni és bulizni, de ha elvisz egy koncertre, megpróbálom jól érezni magam. Vagy elengedem mással, ha már végképp nem találok semmi jót abban, hogy a szerelmemmel lehetek, legyen az bármilyen program is. Biztos én vagyok túl naiv, de engem alapvetően az jó érzéssel tölt el, ha látom, hogy ő boldog. Ha pedig mégis úgy alakul (és volt már rá példa), hogy valahová semmiképp nem akarok elmenni, akkor elmehet a barátaival/barátnőivel.
A kérdező (a kérdés alapján) nem kapja meg azt a figyelmet a párjától, amire szüksége lenne a boldogsághoz, ezért fordul más férfiakhoz. Végignéztem (és jelenleg is szemtanúja vagyok) az egyik barátnőm hasonló színvonalú kapcsolatának. A barátnőm kiteszi a lelkét, miközben az egyetlen mód arra, hogy a pasiját rávegye a figyelmességre, hogy x időközönként "szakítanak". Utána egy darabig összeszedi magát, aztán megint fontosabbak a haverok, a kockulás...
De igazatok van. A kérdező a szar, mert vészjelzést adott a pasijának. Igazából ahelyett, hogy besértődne inkább végig kéne gondolnia, hogy mégis miért történt, ami történt, mert így csak a kérdező fogja emészteni magát rajta, miközben a párja nyugodtan elkönyvelheti ezt afféle sikernek, hogy hurrá, megint neki volt igaza és a nő a szar, hogy élvezni akarja az életet.
Hidd el, lehetett volna tenni ellene, hogy a kérdező más férfi figyelmére fanyalodjon, csak ez bizonyos emberek körében nem divat.
Sajnálom.
Szóval azt mondod a párja szar csak mert van saját akarata egy dologgal kapcsolatban és a kérdező jó mert ugyanúgy van egy saját akarata a dologgal kapcsolatban?
Érdekes a kettős mércéd, lévén mindketten úgy döntöttek azt teszik amit ők szeretnének csinálni.
Az exes kérdésben pedig, addig jár a korsó a kútra amíg el nem törik tudod. Ha egy ember az exei nagy részével jóban van az azt jelenti nem volt túl erős érzelmi kötelék kettejük között így végső soron érzelmek nélkül is bármikor képesek lennének szexelni.
Továbbá mi van akkor, ha egy férfi szexuális téren hanyagolja el a párját, ugyanúgy joga van más férfinál keresni ezt a "figyelmességet" és ez teljesen normális?
Azt sem értem, miért mindig csak a férfiak hanyagolják el a nőket. Nem kisbabák ők, hogy folyamatos babusgatást igényeljenek. Jó, most nem azért, de mindig ezt látom, a férfi elhanyagolja a nőt így vagy úgy. Nem vesz elég ajándékot, nem puszilgatja elégszer, nem csinál ezt, nem csinál azt. Nőknél ez soha nincs, mintha nekik semmi feladatuk nem lenne egy kapcsolatban csak élvezkedni.
Nem akartam ebből szexista kérdést csinálni, de a válaszod picit erre felé hajlott.
Amúgy kérdezem azt, ha lenne egy bizonyos lány akivel nagyon nem szeretnéd együtt látni a barátodat (sehol) és külön megkérnéd, hogy vele ne, de erre őt nem érdekelné mondván, ő azt csinál amit akar, az hogy esne?
Abban az esetben, ha a férfi egyszeri kérésre nem lett volna hajlandó elmenni vele színházba, nem védeném ennyire a kérdezőt. Ha valami fontos a páromnak és én nem tudom elviselni azt, keresek alternatív megoldást. Igen, a kérdező elmehetett volna egy barátnőjével is, de nem értek rá. Panaszkodni meg miért csak barátnőknek lehet? Ha egy kapcsolatban már ilyen problémákat sem tudnak megbeszélni egymás között, akkor mindegy, hogy férfinak vagy nőnek panaszkodik. Szerintem. De mivel a kérdező részéről (állítása szerint és én hitelt adok a szavának) nincs romantikus/szexuális vonzódás a színházkedvelő fiatalember iránt, miért ne mehetett volna el vele?
Én érzékelem, hogy ezt a legtöbben inkább fognák fel randinak, mint baráti találkozásnak. De milyen alapon? Csak mert egyszer régen tetszett a pasinak a kérdező? Hány emberre lehetne most féltékeny a párom, ha csak ebből indulna ki.
Igen, a pasi úgy döntött, hogy az remek megoldás, ha megsértődik ahelyett, hogy megkeresné a probléma forrását, vagy megpróbálná nem megcsalásként felfogni a színházlátogatást.
Adott esetben én is lefeküdnék az exemmel (akivel szemben - ahogy mondtad - igazából nem tápláltam túl erős érzelmeket anno, most viszont jó barátom), de az az eset az, amikor a jelenlegi párom nem létezik. Azt hiszem, sikerült egy olyan embert kifognom, aki többre becsüli a szexet olyasvalakivel, akit szeret és csak jobb híján feküdne le mással. De egyelőre én vagyok a jobb, úgyhogy ezt most hagyjuk.
Alepvetően azt pártolom, hogy a szexualitás hiányát is próbálják maguk közt orvosolni és ne egyből ágyashoz rohanjanak, de ha az embernek fontos a szex (és általában az), akkor nehezen fogja tolerálni annak (teljes) hiányát. Pláne, ha a férfi(vagy nő) nem "csak úgy" hanyagolja el a párját, hanem valaki más miatt.
Egy kapcsolat lényege (szvsz) az, hogy megadjuk a másiknak, amire vágyik. Ha ez nem megy, arra vannak az embernek a barátai. Jó esetben persze. Ha ez nem kivitelezhető, mert teszem azt én nem bírom napi huszonöt órában a dubstepet, akkor nem leszek olyan önző, hogy márpedig, ha én nem, akkor te sem, hanem szépen elfogadom, hogy a kiválasztottam máshol, mással keresi azt a pluszt.
Neked úgy tűnik, hogy én, mint nő, nem adtam kellő példát a magam részéről arra, hogy hogyan kezelem a párom szükségleteit? Attól, hogy én nem hanyagolom el, még más nő megteheti. Csak az aktuális témához fűződően hoztam fel a példát. Ha a kérdező férfi lenne, adott esetben ugyanúgy nem értenék egyet a nő viselkedésével. Vagy ha igen, más reakciót tartanék egészségesnek a részéről.
Nincs olyan lány, akivel, ha együtt látnám, nem bírnám elviselni. Az én barátom tipikusan az az alkat, aki könnyen barátkozik lányokkal, de a közeli barátai mind azonos neműek. Tisztában vagyok vele, hogy ha nem lennék, ezek a lányok akár még potenciális esélyesek is lehetnének nála, de nekem senki ne mondja, hogy nem normális, ha egy fiatal férfi nem csak a saját barátnője fenekét hajlandó bámulni a végtelenségig.
Szóval, az teljesen normális, hogy a párjának könyörögni kell fél évig, hogy elmenjen vele színházba, amit a lány nagyon szeretne, de tojik a fejére magasról, de az, hogy akkor a lány elmenjen mással arról szó sem lehet? Mire is emlékeztet ez engem? Börtön? Egyoldalú kapcsolat?
A barátom utálja a koncerteket, fesztiválokat. Mégis minden évben három fesztivált végigjár velem, mert én imádom őket. Azért jön velem, hogy örömet szerezzen nekem. Nem ez lenne a normális? Kérdező, semmi joga nincsen kiakadni. Ha nem képes veled menni, semmi beleszólása nincs, hogy kivel mész. 24/N
Ha a srác nem tud végigülni egy előadást, mert unja, akkor azt erőltetni nem lehet és szerintem nem is lenne korrekt elvárás. A szabadidős program arra való, hogy élvezettel töltsön el mindenkit, aki részt vesz benne.
Felnőtt embernek megtiltani, hogy elmenjen valahová, az szintén tiszteletlenségre, a másik semmibevételére utal. Elhiszem, hogy a félelem beszélt belőle, de ez akkor is így van.
Persze az ideális az lenne, ha (ó, egek!) megbízna a barátnőjében. Valamiért mégsem ezt teszi, ez viszont lassan alá fogja ásni a kapcsolatot. A fenti eset pedig, hogy a lány elment azzal a sráccal a színházba, csak rátett erre a folyamatra még egy lapáttal.
Valaki írta, hogy inkább vett volna jegyet a lánynak és mondta volna azt, hogy: Itt van, nézd meg a darabot és vidd el az XY barátnődet (vagy bárkit, aki szereti a színházat és nem idéz elő féltékenységi rohamot).
Ez azért mentette volna a menthetőt, de a bizalmatlanság - ha oka van rá, azért, ha nincs, akkor meg azért - nem sok jót ígér.
Akkor tisztázzunk egy dolgot, NEM az exem. Még egy csók sem történt köztünk, akkor hogy lenne már az exem? Ennyi erővel 3 "exet" kapásból föl tudnék sorolni, úgy, hogy valójában csak egy férfi volt az életemben, a mostani párom. Remélem most már mindenki megértette.
Jaguar_Warrior!
Ilyenre lehetőséget sem adnék, mert én igenis elkísérném őt bárhová, és hogy lásd nem üres beszéd, volt hogy olyan előadásra mentem el vele, ami engem a legkevésbé sem érdekelt, és a végére már legszívesebben eret vágtam volna, mégis próbáltam jó pofát vágni az egészhez, mert tudtam, hogy neki ez fontos. Egyébként eredetileg egy kolléganőjével ment volna, csak az lebetegedett, és nem akart egyedül menni (valami szakmai előadás volt).
Sem most, sem régebben nem történt köztünk semmi, nekem mint férfi nem jön be, ha akarnék se tudnék rá máshogy tekinteni, mint barát.
Egyszerűen nem értem a logikádat. Ellent mondtam neki, és a tiltása ellenére elmentem, vagyis az én akaratom érvényesült, ezért én vagyok a sz_ar alak. Viszont ha nem megyek el, lemondok a szenvedélyemről, arról, amit a legjobban szeretek, így ugyan az ő akarata érvényesül, de ez így már teljesen rendben van, csupán azért, mert én vagyok a nő, és a férfi szava szent. Akkor a te gondolatmenetedben hol az egyenlőség?
Egy szóval sem mondtam, hogy te lennél a szar alak. Mindössze mérlegelhetted volna azt amit ő szeretett volna és nem nagy ívben lesajnálni.
Mert, ha így van akkor te sem vághatod azt a fejéhez, hogy nem ment veled színházba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!