Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem vagyok képes a szerelemre?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem vagyok képes a szerelemre? Miért?

Figyelt kérdés
Volt egy hosszabb kapcsolatom, de nagyon éretlen párom volt, aki akkor hagyott el, amikor én a legszerelmesebb voltam belé. Nehezen, de sikerült túltennem magam rajta. Próbálkoztam ismerkedni a szakítás után pár hónappal, azt hittem, készen állok rá, de tévedtem. Volt egy srác, akivel személyiségileg tökre passzoltunk, de nem vonzott, és a viselkedése is kiábrándító volt egy idő után. Két hónapig ismerkedtünk, aztán búcsút mondtunk egymásnak. Utána nem sokkal megismertem egy szintén nagyon hozzám hasonló férfit, akivel a távolság miatt nem alakult ki több, egy évig leveleztünk, majd amikor megismertem a jelenlegi páromat, akkor megszakítottuk a kapcsolatot. De vele is azt éreztem, hogy nem működne, mert túl jó hozzám, és a végére már inkább bosszantott a sok hasonlóság. Ezért újra ismerkedni kezdtem. A mostanival végre éreztem azt, ami hiányzott. Szerelmes lettem belé nagyon hamar, izzik köztünk a levegő, de keveset tudunk együtt lenni. Amikor itt van, akkor minden jó, de ha két napot nem látom, kezdek kiábrándulni, viszont ha újra találkozunk, akkor megint izzás van. Nagyon szeretjük egymást, egyre jobban kötődünk is egymáshoz, és még mindig nem vált megszokottá a kapcsolatunk. Viszont nem tudom, hogy mennyire normális, hogy egyszer a fellegekben járok, aztán pedig teljesen magam alatt vagyok, és elbizonytalanodom, nem érzem magam elég jónak hozzá, hiába mondja és érezteti, hogy szeret. Néha azt érzem, jobbat érdemel nálam és el kellene engednem. Miért érzem ezt? Az összes ismerkedési próbálkozásom előbb-utóbb ebbe az irányba sodródik, és nem értem, miért. Amikor nem vonzott az illető, azt meg tudom érteni, de amikor minden stimmelne, akkor nem értem, miért érzem ezt. Ha valaki érzett már így, vagy meg tudná tippelni, hogy mi bajom, azt nagyon megköszönném, mert iszonyatosan zavaró ez az egész. Az nem létezik, hogy folyton a rossz emberbe botlok, valószínűleg bennem van a hiba...
2015. dec. 16. 17:09
 1/7 anonim ***** válasza:
De, ezek szerint képes vagy a szerelemre, csak bizonytalan vagy, komplikálsz, sőt túl sokat, és bizalmatlan vagy.
2015. dec. 16. 17:14
 2/7 A kérdező kommentje:
És ezt hogyan tudnám fejleszteni? Most már nem tudom elfojtani magamban, de még annyira nem vészes, csak tartok tőle, hogy rosszabb lesz a helyzet. Mármint ami a bizalmatlanságomat és bizonytalanságomat illeti.
2015. dec. 16. 17:30
 3/7 Caerus ***** válasza:

"egy évig leveleztünk"

Remélhetőleg megtanulta a leckét, egy éven át levelezni találkozás nélkül sosem szabad, főleg ha a lány azért hátrál ki, mert a férfi túl jó hozzá, mert túl jól passzol. Találkozás nélkül pedig senkivel sem fog izzani a levegő, kémia csak élőben van, lehetetlent senkitől se várj el.

2015. dec. 16. 17:41
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen, ezt tudom, és terveztük a találkozást, de folyton meghátráltam, mert elbizonytalanodtam. De neki sem és nekem sem volt más jelöltem és tartottuk a kapcsolatot remélve, hogy lesz egy mindkettőnknek megfelelő alkalom a találkozásra. De utólag belegondolva a távolság miatt nem működött volna, mert már az első találkozást is ilyen nehezen sikerült egyeztetni.
2015. dec. 16. 17:50
 5/7 anonim ***** válasza:

Igazából erre az idő a megoldás a jelenlegi párod esetében. Nagyjából hasonló lehetek, mint te, így leírás alapján néhol magamra ismertem :), mostani párommal is hasonlóan kezdtük, hogy nagyon szerelmes vagyok, de ha nem vagyunk együtt, akkor nem éreztem a fellegeket magam körül... Én az első fél évben rengeteget kombináltam, hogy akkor nem is szeretem, jobbat érdemel, biztos csak a személye van rám hatással, stb, stb... Nekem ez egy idő után kiütött a viselkedésemen is (sajnos, nálam ez tipikus), jóformán nem is tudatosan elkezdtem távolodni tőle, meg elmarni magam mellől, hogy majd ha igazam lesz és tényleg nem illünk össze, akkor ne fájjon annyira... Szerencsére párom kitartóbb, mint én, és nem engedett. :) Nálunk rengeteg beszélgetéssel meg veszekedéssel járt a dolog, hogy miért kell nekem bizonytalankodni, és mi váltja ki ezt belőlem, ha amúgy jól megvagyunk. Jövő hónapban lesz egy éve, hogy együtt vagyunk, és most már nem érzem, hogy ábrándulnék ki, ha nincs velem, akkor is sokszor jár az eszemben - viszont annyi előnye van a dolognak, hogy ilyenformán nem is akaszkodunk egymásra, ha nincs velem, akkor el tudom magam foglalni, most már anélkül, hogy az elhidegülést pedzegetném. :)

Tehát: a problémád nem egyedi, a megoldás meg "csak" annyi, hogy nagyobb önismeretre van szükség, illetve bizalomra a pároddal és önmagaddal szemben. Ebben az illető úriember sokat tud segíteni, szerintem bátran oszd meg vele, jelezd, hogy megerősítésre van szükséged. Meg némi időre, de reméljük, hogy az adott. :)

2015. dec. 17. 14:11
 6/7 A kérdező kommentje:
Tényleg eléggé hasonlóak lehetünk. :D Valamennyire megnyugtató, hogy nem vagyok egyedül a problémával. Én is ettől tartok, hogy el fogom marni magam mellől, ahogy eddig tettem másokkal. Próbálom elnyomni a bizonytalanságomat, és reménykedem benne, hogy változni fog ez az egész. Nagyon szükségem van egy társra, de mindig elüldözöm magam mellől az embereket, és nem is szándékosan. Legalábbis nem annak indul...
2015. dec. 17. 16:45
 7/7 anonim ***** válasza:

Fontos, hogy ne _egy_ társra legyen szükséged, hanem a párodra, és kifejezetten rá. :) Tudom, gyakorlatban nincs nagy különbség, csak így leírva hat élesen, de mindenképpen ez az első lépés.

Illetve az is fontos, hogy ne elnyomd, hanem legyőzd a bizonytalanságodat. Tényleg az kell ehhez, hogy üljetek le beszélgetni, akkor is, ha azt érzed (vagy érzi a párod), hogy megint csak a nyűglődés, a hiszti... A kérdésekre ha választ találtok, akkor onnan már könnyebb lesz. Miért vagy bizonytalan? Benne vagy magadban inkább? Magadban miért, benne miért? Mit tehet ő, hogy ez változzon? Mit vársz el egy kapcsolattól, társtól? Ő mit vár el ettől az egésztől, illetve mit vártok el egymástól? Mit tudnál másképp csinálni, hogy neki jobb legyen, és fordítva... így tovább. :) Helyzettől függően tucatnyi kérdés van, és talán nem is mindenre van válasz, de már az sokat jelent, ha közösen teszitek fel őket.

Kitartást! :) Van kiút a dologból, és annyira nem is ijesztő a dolog. Ha a párod a megfelelő ember neked, akkor biztos vagyok benne, hogy megoldjátok. :)

2015. dec. 18. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!