Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez gáz? Mit tudnek kitalalni? Beegettem magam?
Mintha kicsit maximalista lennél az ajándékozás terén: ha nem TÖKÉLETES az ajándék, akkor inkább semmi...
Pedig valóban létezik egy csomó átmenet is, árban és ötletességben is.
Nekem exem volt ilyen, aki kb. felháborodott, mikor meglepi ajándékot akartam neki, mert az ajándékot viszonozni kell, és különben is neki nem volt ötlete, miért nem beszéltük meg...
Szerintem ez roppant kiábrándító, mindegy, hogy melyik nemről van szó. Számomra azt jelenti, hogy egyrészt annyi sincs benne, hogy ismerjen annyira, hogy minek örülnék (lehet ez akár egy tábla csoki is a kedvencemből), másrészt meg magasról sz*rja le az egészet, ami számomra önmagában szomorú, mert szerintem ezek fontos dolgok. Nem maga az ajándék, hanem a belefektetett energia, hogy gondol rám a másik, és időt szán arra, hogy kitalálja, mit adjon.
Persze nem mindenki ilyen, itt az oldalon is olvastam már ellentétes érveket, de ezt tényleg csak te tudhatod, hogy a párod hogy reagál.
Egyébként én az ajándékozást úgy oldom meg (nem karácsonyt, mindenkorra), hogy gyűjtöm év közben a párom kívánságait. Pl. tönkrement a kedvenc táskája, amit már nagyon kapni hasonlót, és bár vettünk neki másikat, tehát nincs rá "szükség", de kerestem neki egy ugyanolyat, tudva, hogy évekig a kedvence volt. Apróság és nem igazi ajándék, amúgy meg csak 2000 Ft volt az egész, de mégis benne van az, hogy rászántam az időt és odafigyeltem rá. Jövőre érdemes neked is hasonlóan elkezdeni listázni, így nem leszel bajban az ünnepeknél. :)
Ha ő ezt mondta, akkor nincs semmi gond :) Jobb megbeszélni, mintha mindkét fél muszájból csinálná.
Egyébként egy előző válaszra reagálva, én pont ilyen vagyok, hogy nem érdekel az ajándékozás, ha kell egy tárgy, megveszem, de semmi szükségem rá, hogy másokat vizsgáztassak szeretetből. De elfogadom, hogy van aki másképp érez, és velük tartom ezt a szokást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!