Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Én vagyok a bunkó? Mit tegyek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Én vagyok a bunkó? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

22 éves vagyok, több mint 2 éve főállásban dolgozom.

Barátnőm szintén 22 éves ő még tanul, de mellette nem rég elkezdett dolgozni.

Ő jóval kevesebbet keres mint én.

Amikor még csak tanult, tehát nem volt saját keresete akkor már voltak követelései felém. Egyszer szó szerint megkérdezte, hogy miért nem fizetem ki a reggeli kajáját.

Múltkor vásároltunk és pár ezer forintos költségét nem fizettem és az egyik ismerősöm megszólt, hogy én milyen bunkó vagyok, hogy nem fizetem ki helyette, hisz a barátnőm.

Mellétenném, hogy én havi szinten ha épp úgy tartja kedvem simán elköltök akár 100e Ft-ot szórakozásra, kényelemre, édességre.

Tehát nem azért nem fizettem ki, mert nem tehettem volna meg, hanem a korábbi követelések miatt, mert úgy tűnt, hogy elvárás lett, hogy én fizessek neki mindent.

Egy másik ismerősöm példáján látva meg akartam ezt előzni. Ott a csaj elég lehúzós és követelőzős lett.

Azt veszem észre a barátnőm is hasonló kezd lenni, tehát neki(k) nem telik valamire, de én vegyem meg, vagy fizessem ki. Nem nagy összegekről van szó természetesen, mert pár ezer forintok, de maga az, hogy alapnak veszi, hogy én fizetek helyette szerintem igazságtalanság. Én is jogosan kérhetem akkor, hogy fizessen helyettem dolgokat.

Több mint 1 éve vagyunk együtt, az elején fizettem mindent, mert nem volt gond, viszont ezek a dolgok miatt változott a gondolkodásom, hisz más ha én rendes vagyok és fizetek és más amikor követeli és alapnak számít.

Szerintetek én vagyok a bunkó zsugori, mert nem fizetem ki a költségeket amikor magamra simán többet elköltök ha kedvem úgy tartja, és ezek az összegeket fel sem tűnnének?

Vagy a barátnőm lett követelőző és pénzéhes az én hibámból, mert "elkényeztettem"?

És mit tudnék tenni a jövőben ezzel kapcsolatban?

Szeretni szeretem a barátnőmet, ő is szeret engem, ez nem kérdés, de a pénz ilyen problémákat vetett fel. Közös jövőt tervezünk, nem kitartott akar lenni, de nem tudom mit hozhat a jövő ilyen lehetőségekkel.

2015. dec. 4. 08:25
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
úgy tűnik, nem csak pénzügyi téren vagy elégedetlen vele.
2015. dec. 4. 15:24
 22/29 A kérdező kommentje:

A negatív hozzáállása és a hisztije sokat javult.

Meg tudtuk beszélni a problémákat, ez a dolog van ami miatt már többször szóltam. Nem akarom, hogy követelőzzőn.

2015. dec. 4. 15:35
 23/29 anonim ***** válasza:

kezdesz róla úgy beszélni, mint egy gyerekről, ez eddig fel se tűnt. most látom a kiírásban:

"Szeretni szeretem ... , de... "

szerintem itt valami nem stimmel.

2015. dec. 4. 15:40
 24/29 anonim ***** válasza:
Szerintem ha a barátnőd "elvárná" ,hogy mindent fizess neki, akkor már nem lenne Veled, tekintve, hogy egy pár ezer ft-os vásárlásnál is fizetnie kell (most már).Az egy dolog,hogy jól esne neki vagy rákérdez. Lehet, hogy nem a legjobban közvetítette feléd a dolgokat,mert a követelőzés ellenérzéseket szülhet,de nekem akkor is fura az egész helyzet. Sose tartottam magam egy lehúzós nőnek, a párommal 15 éves voltam amikor összejöttünk,egyikünk se nőtt fel jó körülmények között. Az első évekbe így egyiküknek se volt pénze szórakozásra, ha néha mégis elmentünk valahová azt felesbe, vagy felváltva fizettük és ezt teljesen természetesnek vettem. Amikor ő egyetem után elkezdett dolgozni ,(hasonló pénzért,mint Te) én még tanultam, vásárlásnál ugyanúgy fizettem volna a részem, de nem engedte.Azt mondta alig várta,hogy végre megtehesse ( kb.5 éve voltunk akkor együtt). Annyira aranyos volt,látszott, hogy büszke magára és boldoggá teszi,hogy végre nyugodtan meghívhat. Az elején még kellemetlen volt egy kicsit, de ő elmagyarázta,hogy velem szeretné leélni az életét, a mi élünkbe minden közös, nincs olyan ,hogy ez az enyém ,ez a tiéd,jobban- rosszban együtt osztozunk. És nem lettem lehúzós, konkrétan ő beszélt rá dolgokra, amikor nekem nem tellett volna rá,hogy szeretné megvenni nekem.(itt nem drága dolgokra gondolok, mert az sose volt igényem, hanem pl. egy olcsó cipő) Nem kezdtem szórni a pénzét. Most már együtt élünk, nemsokká esküvő, többet keres, mint én, ez egyáltalán nem zavarja, ha valakinek kell valami prioritás listát írunk, mindkettőnk igényeit figyelembe véve. Az élet minden területén szeretünk örömet okozni a másiknak, kényeztetni egymást és nem az önrész nagyságát vizsgáljuk( ez nem csak az anyagi részre igaz). Szerintem ilyen egy igazi szerelem. Ő számomra a legtökéletesebb férfi a Földön, szeretem és tisztelem és ő is engem:) Gondolom szerinted a párom egy papucs, de nem baj, szerintem meg Te akkor is nagyon a pénz körül forogsz.
2015. dec. 4. 15:48
 25/29 anonim ***** válasza:
87%

# 24:

Látom, nem sikerült megértened a kérdezőt.

"Az első évekbe így egyiküknek se volt pénze szórakozásra, ha néha mégis elmentünk valahová azt felesbe, vagy felváltva fizettük és ezt teljesen természetesnek vettem."

A probléma az, hogy a kérdezőéknél nem így működik. A kérdező barátnője (szerintem) soha nem fizet a kérdezőnek semmit, fordítva viszont elvárja. Fordítsuk meg egy kicsit a dolgot! Szerinted az a nő szerelmes a párjába, aki elvárja tőle, hogy fizessen neki dolgokat, de ő nem fizet neki semmit?

A te eseted azért más, mert te nem vártad el a barátodtól, hogy vegyen neked dolgokat. Meg tudom érteni a kérdezőt, mert én is úgy vagyok vele az élet minden terén, hogy ha szépen kérnek, szívesen segítenek, de ha valaki alapból elvárja a szívességet, akkor elküldöm a francba.

2015. dec. 4. 16:47
 26/29 A kérdező kommentje:

#23:

Az a "de" nem azt jelenti, hogy nem szeretem, hanem azt, hogy olyan jellegű probléma áll fent, hogy hiába szeretem akkor sem akarom, hogy lehúzzon, vagy élősködjön rajtam. Ha csak egy haver lenne akkor már rég elküldtem volna a p*csaba, de nem ez a helyzet. Szerintem ő úgy gondolja, hogy nekem kell fizetnem minden kiadását amikor együtt vagyunk, mert ez elvárható tőlem, de szerintem ez nem alap dolog, ha úgy gondolom fizetem, ha nem akkor nem. A múltkori pár ezres tételt azért nem fizettem, mert szerintem ez egy bepróbálkozás volt arra, hogy "vajon mik a fizetési korlátok?". Csak az ismerősöm is megszólt és azért merült fel bennem a kérdés, hogy akkor most kinek is van igaza?

#24:

Szerintem a ti helyzetetek teljesen más (volt) mint a mienk.

Én pont lexarom a pénzt, nem a pénz a probléma, hanem a követelőzés.

2015. dec. 9. 09:12
 27/29 anonim ***** válasza:
Együtt éltek? Elvégzi a házimunkát helyetted is, mos, főz, takarít rád? Ha igen akkor költs rá, amúgy meg akkor amikor te akarsz.
2015. dec. 10. 11:56
 28/29 anonim ***** válasza:
Szerintem nem szereted. Már nem azért gondolom ezt, mert hogy nem fizetsz neki :) Hanem ahogy írsz róla. Olyan... mint egy probléma az életedben. A barátommal mi lassan 3 éve vagyunk együtt, és igaz, csak 20 évesek vagyunk, meg még mindketten tanulunk, de ő már dolgozik elég régóta, és elég jól is keres vele. Szakközépben tanul amúgy, és a szakmáját már érti, csak kell a papír. Én meg egyetemre járok, és olyan egyetemre, ami mellett nem lehet dolgozni. Nekem nincs túl sok pénzem, de ha van valami, akkor azt sokszor valami szuper ajándékra költöm, aminek tutira örülne. Viszont ő sajnos nem szokott nekem hasonlót venni. Ez mindig elszomorít :( Pl. nagyon vágyom egy szép karkötőre, vagy gyűrűre, hogy mindig hordhassam, és velem legyen, de szerintem ezt sosem fogja nekem megvenni. De nem szólok érte. Tehát nem vagyok követelőző, még akkor sem, ha tudom, hogy megengedhetné magának. Szeretem őt úgy, ahogy van. Ha majd egyszer megveszi nekem, akkor megveszi, de nem elvárás. Szerintem a barátnőddel is vannak problémák, normális körülmények között ez nem gond. Mondjuk az a helyzet, hogy barátom családja elég érdekes, az apjának rengeteg pénze van, van legújabb iPhone, iPad, BMW, amikor kedve szottyan akkor elmegy Rómába, Bécsbe, Párizsba, a gyerekeinek meg egy pólót nem vett sosem életében. Tehát azért ilyen se legyél. Néha megfordul a fejemben, hogy a barátom is ilyen lesz, de azért csak nem..
2015. dec. 10. 13:53
 29/29 A kérdező kommentje:

#27: nem élünk együtt

#28: Pedig szeretem, csak a követelőzést nem szeretem.

Had én döntsem el, hogy mire költöm a pénzem.

Azóta nem költök rá amióta tönkre tette a 100e Ft-os laptopom. Akkor kezdődött, hogy nemet mondtam, hogy kicsit érezze a súlyát a dolognak. Nem fizettettem ki vele, meg amúgy sem volt annyira fontos, de ha én tudok vigyázni az értékeimre ő miért nem? Azt hozzátenném majdnem ugyanúgy tönkretette azt a laptopot amit pótlásként vettem. Pedig megmondta, hogy nem ihat és még az italt se tegye a közelébe a gépnek, de ismét kiborította, de szerencsére ez csak alá ment és nem bele mint az első esetnél.

Akkor megmondtam neki, hogy most nem fizetek neki dolgokat, mert tönkretette a gépem és kb itt vettem észre, hogy követelőzéssé fajult ez a dolog. Előtte fizettem mindent nem foglalkoztam vele, nem is figyeltem erre, ezek után tűnt fel nekem ez a dolog, hogy nemet mondtam és jött a követelőzés.

Ő virágra vágyott és nem egyszer hisztizett miatta, nem megemlítette, hanem rendesen hisztizett, hogy miért nem kaphat virágot? virágot akar. Én kitaláltam egy jó tervet de alkalomra akartam odaadni a csokrot, de a követelőzés miatt fogtam vettem egy szálat és innentől nem érdekel a tervem, évfordulóra 12 szálas csokrot csináltattam csak, végleg lemondtam arról amit akartam, mert így már nem érdekel a virágos ötletem.

Én nekem nem a pénz a probléma, pl húgoméknak is szoktam venni 1-1 csomag csipszet vagy valamit a gyereknek, tehát nem zsugori vagyok és minden forintot sajnálok. Csak a követelőzést nem szeretem.

2015. dec. 10. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!