Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Én vagyok a bunkó? Mit tegyek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Én vagyok a bunkó? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

22 éves vagyok, több mint 2 éve főállásban dolgozom.

Barátnőm szintén 22 éves ő még tanul, de mellette nem rég elkezdett dolgozni.

Ő jóval kevesebbet keres mint én.

Amikor még csak tanult, tehát nem volt saját keresete akkor már voltak követelései felém. Egyszer szó szerint megkérdezte, hogy miért nem fizetem ki a reggeli kajáját.

Múltkor vásároltunk és pár ezer forintos költségét nem fizettem és az egyik ismerősöm megszólt, hogy én milyen bunkó vagyok, hogy nem fizetem ki helyette, hisz a barátnőm.

Mellétenném, hogy én havi szinten ha épp úgy tartja kedvem simán elköltök akár 100e Ft-ot szórakozásra, kényelemre, édességre.

Tehát nem azért nem fizettem ki, mert nem tehettem volna meg, hanem a korábbi követelések miatt, mert úgy tűnt, hogy elvárás lett, hogy én fizessek neki mindent.

Egy másik ismerősöm példáján látva meg akartam ezt előzni. Ott a csaj elég lehúzós és követelőzős lett.

Azt veszem észre a barátnőm is hasonló kezd lenni, tehát neki(k) nem telik valamire, de én vegyem meg, vagy fizessem ki. Nem nagy összegekről van szó természetesen, mert pár ezer forintok, de maga az, hogy alapnak veszi, hogy én fizetek helyette szerintem igazságtalanság. Én is jogosan kérhetem akkor, hogy fizessen helyettem dolgokat.

Több mint 1 éve vagyunk együtt, az elején fizettem mindent, mert nem volt gond, viszont ezek a dolgok miatt változott a gondolkodásom, hisz más ha én rendes vagyok és fizetek és más amikor követeli és alapnak számít.

Szerintetek én vagyok a bunkó zsugori, mert nem fizetem ki a költségeket amikor magamra simán többet elköltök ha kedvem úgy tartja, és ezek az összegeket fel sem tűnnének?

Vagy a barátnőm lett követelőző és pénzéhes az én hibámból, mert "elkényeztettem"?

És mit tudnék tenni a jövőben ezzel kapcsolatban?

Szeretni szeretem a barátnőmet, ő is szeret engem, ez nem kérdés, de a pénz ilyen problémákat vetett fel. Közös jövőt tervezünk, nem kitartott akar lenni, de nem tudom mit hozhat a jövő ilyen lehetőségekkel.

2015. dec. 4. 08:25
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
66%

Ha mondjuk egy fél millás-vagy többe kerülő- Prada táskára mondanád,hogy bocs,drágám,de felejtsd el,azt még megértem.Viszont amit te csinálsz,az olyan embereket nevezik xarrágónak,hogy magára költ egy csomót,mástól a századát is sajnálja.Azért nehogy már egy maximum 300 ft-os péksütire sajnáld a pénzt,vagy szendvicsre!Vagy nem tudom,barátnőd,mit eszik.

22/N

2015. dec. 4. 12:14
 12/29 A kérdező kommentje:

Olvasd vissza mit írtam.

Az elején fizettem neki a dolgokat, de amióta ez elvárás lett, vagy követelés, azóta mondtam erre nemet, mert lehúzásnak érzem. Más amikor én azt mondom, hogy fizetem, meg más amikor azért veszi, MERT én fizetem.

Tehát te akarsz egy 200 Ft-os csokit, de te nem vennéd meg, de a pasid pénzéből igen.

Szerintem ez nem teljesen igazságos, főleg, hogy ha úgy nézzük én nem kérek tőle semmi ilyet, ő meg követeli ezt.

2015. dec. 4. 12:27
 13/29 anonim ***** válasza:
55%
Most komolyan pár ezer ft- okon pörögsz mikor magadra simán nagy összegeket költesz? Mert ha minden forintot be kéne osztanod, akkor azt mondanám oké.A párodról van szó. Biztos nem vagy szerelmes ebbe a lányba, egyfolytában azt méricskélni ki mennyit rak bele a kapcsolatba , nehogy aztán véletlen többet rakj bele. Te vagy az a típusú pasi aki később házasságba külön kasszán van és elnézi,ha a felesége szakadt cuccokba jár, meg kajára alig telik neki, miközben magának mindenből megveszi a legmárkásabbat. Biztos rettentően elkényeztetted azt a lányt, igazad van tuti ez a baj, valamint rettentően pénzéhes, csak a pénzedért van veled. Szerintem most,hogy van végre fizetése itt az ideje ,hogy visszaadja amit idáig ráköltöttél, most ő hívjon meg téged egy ideig mindenre. Hát így igazságos nem? Nehogy már egy forinttal is többet költs rá,mint ő rád, mit képzel magáról!
2015. dec. 4. 13:34
 14/29 anonim ***** válasza:
11-es vagyok:Abban igazad van,hogy nem illik így követelőzni,ezt még meg is értem.Viszont informatikusként nem nettó 100-150 rongyot keresel,hogy minden garast be kelljen osztani.Legalábbis ha alkalmankánt bruttó 100 ezres gépekre is futja,nagyon kétlem,hogy ilyen gondjaid lennének.Azért ilyen esetben a 200 ft-os csoki az lófütty,de a 10. vagy 20. Lindt csokinál,ami ráadásul dobozos,már érteném a problémát,de így inkább a barátnőd pártját fogom,habár tehetné szebb stílusban is,amit tesz.
2015. dec. 4. 13:57
 15/29 anonim ***** válasza:
95%

De sok itt a pénzéhes, életunt ember...

A pasi egyáltalán nem bunkó. Neki egyáltalán nem azzal van gondja, hogy a barátnőjének fizet ezt-azt. Hanem azzal, hogy a csaj ezt már tök természetesnek veszi. Én sem tűrném, ha a párom besértődne, mert nem veszek meg neki valamit, miközben ő maga a saját pénzéből sajnálná rá a pénzt.

Ezzel van a gond. Hogy a pasi már nem tud kedvességből fizetni, mert tegyük fel, a csaj kinéz magának egy forgószéket (mondjuk), amit a saját pénzéből nem venne meg. De legyint rá, hogy áh, úgyis a pasim fogja megvenni az ő keresetéből.

Ha emiatt a pasi a bunkó, akkor komoly gondok vannak itt a fejekkel. Pénzéhes ribi lett a barátnőd, érdekelne hogy mit reagálna arra, ha egyszer nem fizetnél neki.

Amúgy igen, lehet egyelőre az lenne a legjobb megoldás, ha mindenki magának fizetné a dolgokat. A barátnőd a te pénzeddel számol, így tényleg soha nem tanul meg spórolni, és csak szórná a pénzed. Így nem jutnál egyről a kettőre. Szóval mondd neki, hogy ezentúl mindenki a saját részét fizetni egy-egy vásárlás során.

2015. dec. 4. 14:19
 16/29 anonim ***** válasza:

És persze nem igaz, hogy a szeretetet nem lehet pénzzel megvenni. Konkrétan ezt mondják egyesek, akik szerint ha valaki nem szórja el a pénzét másra, akkor nem szereti, és nincs közös jövőjük.

Nincs több kérdésem.

(nem mellesleg a férfi és a nő elvileg egyenlőek egy párkapcsolatban + mindenkinek lehetősége van a boldogulásra; aki nem keres annyit, hogy vegyen magának 250 milliós villát a trópusokon, az ne kezdjen el hisztizni a kormánynál, hogy márpedig neki az megjár - az ilyeneknek maximum a szájuk jár)

2015. dec. 4. 14:22
 17/29 A kérdező kommentje:

#13:

Volt egy laptopom amit ő használt, amikor nálam volt, ezt tönkretette, utána pótoltam, nem kértem el az összeget, de aztán a következővel is majdnem megtörtént ugyanaz a baleset. Tehát mondhatni miatta is voltak nagyobb kiadásaim, itt nem a pénzen van a hangsúly, hanem a követelésen. Azért, mert én jobban keresek mint ő akkor nekem kell fizetnem minden kiadását ami akkor keletkezik amikor együtt vagyunk? Az elején fizettem a dolgokat nem zavart, de amióta kinyírta a gépem, meg volt a "mi az, hogy nem fizeted a kajám?" dolog azóta, már visszafogtam magam ilyen téren. Nem mérem, hogy ki mennyit ad a kapcsolatba, amikor megismerkedtünk havi 76e nettó fizetésem volt. Ilyen összeg mellett raktam félre elég drága cuccokra, szóval nem 2 kézzel szórom a pénzt, de ha megkívánok valamit azt megveszem! Nem naponta költök 10 ezreket. Az biztos, hogy nem a pénzem miatt van velem, hisz nem vagyok gazdag, csak beosztom amim van. Minimálbér mellett is elég sokat tudtam félrerakni, miközben kb minden olyat megvettem amit szerettem volna.

Pont nem érdekel, hogy visszaadja, mert nem a pénz a problémám, hanem a hozzáállása ehhez a dologhoz.

#14:

Fiatal vagyok még, még nem vagyok senior, de már szerencsére jól keresek, de egyenlőre csak főállásban keresek pénzt, ha tudni akarod havi 220 körül kapok nettóba, ebből kb 100-130-at tudok félrerakni úgy, hogy mellette mindent megveszek amire szükségem van. 76e Ft-os fizetés mellett 350e Ft-os gépre spóroltam össze, igaz akkor jóval kevesebb volt a kiadásom is, de a bevétel is. És már sokadjára mondom nem a 200Ft-on van a hangsúly hanem azon, hogy követelőzik.

Ha 10 milliót keresnék akkor sem követelhetne tőlem senki semmit, mert az én pénzem, én döntök mire költök, ne más mondja már meg, hogy NEKEM KÖTELEZŐ fizetnem valamit felé.

Vagy ez kötelező dolog ma? Kötelező vagyok fizetni a barátnőm kiadásait, mert a barátnőm? Tehát ma már nincs kedves gesztus ilyen téren, ez már kutya kötelességem?

Engem úgy neveltek, hogy mástól kérek, nem követelek, lehet engem neveltek rosszul.

2015. dec. 4. 14:26
 18/29 anonim ***** válasza:

tetszik, ahogy leírtad a helyzetet, realistának tűnik.

valahogy mondd el neki, hogy az elvárás a szép érzelmi viszonyba bezavar, és szívesen segítesz neki (ha tényleg), de magadtól, és úgy, ahogyan te szeretnél.

fordítva neked is vannak elvárásaid vele szemben, pl a szex terén, vagy a rólad/otthonotokról való gondoskodás terén?

2015. dec. 4. 14:34
 19/29 A kérdező kommentje:

#15:

Pont hétvégén voltunk vásárolni amikor vett egy pár ezer forintos cipőt, meg néhány édességet.

Amikor láttam, hogy ekkora összegben vásárol akkor megmondtam neki, hogy külön fizetünk. Már előtte volt erről a dologról szó, hogy ne követelje, hogy fizessek helyette valamit. Fizetésnél szólt be az ismerősöm (4-en mentünk együtt), hogy mi az, hogy nem fizetem. Akkor a barátnőm még megkérdezte, hogy azt a pár édességet sem fizetem ki? Nemet mondtam. De annyira cikinek éreztem, mintha tényleg valami zsugori lennék, legalábbis a környezet ezt láthatta. Ennek ugye volt előzménye, pl a kaja követelőzős beszólás, meg néhány dolog.

A lényeg, hogy kifizette végül a saját pénzéből.

Szórni nem tudná a pénzem, mert amint észreveszem behúzom a féket. Pont ott tartok, hogy fékezgetek.

Még annyit hozzátennék, hogy aki beszólt ismerősöm, ő férfi, a húgom pasija, ott már gyerek is van. Amikor a pasija jobban keresett mint én akkor tőlem kértek volna kocsira kölcsön. Szóval egy olyan embertől kaptam ezt a beszólást aki tényleg elherdálja a pénzét, de míg én 300 ezres laptopra, meg műszaki cikkekre amikre szükségem van, nekik semmi látszata, de ugye pénz sincs. "Nincs pénzük tankolni", de 4x teszik meg a 15km-es utat.

A kérdés pont ezért fogalmazódott meg bennem. Jól keresek, elég jól élek, elég sokat teszek félre, a pénzzel egyáltalán nincs problémám, de úgy érzem a barátnőm követelőzik és az én pénzemmel kalkulál. Én már saját házra gyűjtök, de ettől költök arra amire szeretnék. Csak elgondolkoztam, hogy most akkor én vagyok a bunkó, vagy a barátnőm követelőzik jogtalanul, mert ugye mire fel követelheti ezt? maximum kérhetné. A pénzt lesz*rom nem a pénz a problémám, hanem a követelőzés. Ez kb annak az esete, hogy az ember a kisujját nyújtja és az egész karja kell. A saját apám nem követeli, hogy fizessek neki valamit, holott ő évekig eltartott, felnevelt. A barátnőnek milyen jogon van ilyen követelése? akik azt mondják, hogy igaza van a barátnőmnek és én vagyok a sz*rrágó, azok milyen jogra hivatkoznak? csak azért mert többet keresek máris költsem a barátnőmre? Régen nem zavart, hogy ráköltöttem, de egyszer nemet mondok és egyből sértődve megkérdezi, hogy "mi az, hogy nem fizetem a kajáját?".

Akkor én is követelhetek rajta bármiféle juttatást?

Hisz ha ő megteheti akkor én is. Vagy azért, mert több a pénzem neki egyenes arányosságban nő a joga, hogy az én pénzem költse?

Nem vagyok zsugori, mert pl húgoméknak is szoktam venni ezt azt amikor megyek velük vásárolni, szóval nem ez a lényeg, de páran mintha leragadnának azon, hogy én mennyire zsugori vagyok, mert nem költök a barátnőmre.

2015. dec. 4. 14:56
 20/29 A kérdező kommentje:

szex terén szerencsére nincs követelés egyik oldalról sem.

van amikor fáradt vagyok és megmondom, hogy most nem akarom, akkor hisztizik, meg megsértődik.

csak szexnél az játszik közre, hogy ő hosszú előjátékot szeret 20-30 perc, utána az aktus is hosszú szokott lenni, 30-80 perc, de csak én mozgok, tehát ha fáradt vagyok esélytelen a dolog, mert már az előjátékba bealszok. nem bírok ki 1-1.5 órát, na akkor van az, hogy 4-5x felébreszt, hogy ő szeretné, de én meg megmondom, hogy hagyjon már aludni.

gondolkodás terén ő eléggé negatív, én meg nagyon pozitív vagyok. amiben ő a problémát látja ott én vagy nem látok problémát, vagy tudom a megoldást, szóval amikor (szerintem) olyan "problémán" akad fenn ami nem is probléma akkor mondom neki, hogy szerintem butaság ezen agyalni. lehet nem értem meg, hogy ő milyen problémát lát benne, de ő sem érti meg én miért nem látom a problémát.

2015. dec. 4. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!