Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Az élettársam nem tudja...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az élettársam nem tudja elfogadni, hogy mikor a gyermekem (7 éves) velem van hazamegyek anyámhoz és náhany napot nála vagyun, őt pedig egyedül hagyom! Jogos a hisztije? F (32)

Figyelt kérdés
Néhány hónapja élünk együtt azóta ez így van, hogy mikor a lányom nálam van anyámnál vagyok, hogy a gyerek lássa a mamája és a tatáját is. A párom szerint mellette lenne a helyem és oda kellene vinni a lányom is, hogy együtt legyünk hárman. Nem érti meg hogy a gyerek szeretne a mamájával is lenni. Szeretem a párom és ő is engem és nem akarjuk hogy emiatt tönkremenjen a kapcsolatunk.

2015. nov. 29. 22:35
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Igen, természetesen magától értetődő, hogy bármikor szívesen látják,de köztünk szólva a szüleid, mikor együtt ott vagytok,igazán invitálhatnák egy legközelebbi alkalomra.

Nyilván nem kell külön felhívniuk, de hát na...

Dohányzás nehéz ügy,én is dohányzom,nem is keveset , ha olyan vendégem van,tolerálom.

A lakásból azért nem megyek ki,de az ablakba kikönyökölhetek,ennyit meg is teszek.

Nem a barátnőd miatt kellene a szüleidnek a dohányzását korlátozni, hanem a lányod, főleg, ha kemény dohányosok az ősök.

Iskola szünetben, és betegség esetén is a nagyszülőknél vagytok a lányoddal?

Mennyi idős a lányod,hogy veled alszik?

2015. nov. 30. 06:36
 12/32 A kérdező kommentje:
Igen iskola szünetben és betegség alatt is.7 éves velem alszik és ezért van velem szívesebben anyáméknál mert ott velem tud aludni ha viszont otthon lennénk neki külön ágya lenne. Elaludna ott is de tudom hogy velem akar aludni akkor miért vegyem el tőle ezt az örömet? Nem régiben betegség miatt 15 napot volt nálam akkor megoldottam, h ötöt otthon aludjunk a párommal de ennék többet jelenleg nem tudok tenni. Mikor péntektől hétfőig van nálam olyankor soha nem akarok otthon szerintem azt a három napot kibírná. elszoktunk menni hozzá 1-2 órára aztán megyünk vissza anyámhoz. Ezt is megkapom h őt csak meglátogatjuk mintha csak valami ismerős volna. Nem tudom mi lenne a jó.
2015. nov. 30. 06:52
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

Azért ez így egy kicsit más mint a két hetente hétvégék. Iskolaszünet, betegség és te ott vagy anyádéknál zsinórban 10 napokat a gyerekkel, párod meg egyedül. Először azt írod, miért nem bírja ki az a néhány napot, de azért 10 napokra eltűnni más.

Szüleidnek a gyerek miatt kéne korlátozni a benti dohányzást.

Valamilyen szinten azért jogos a hisztije, mert érzi, hogy ki van zárva az életed egy részéből és nem érzi úgy, hogy ebbe a közeljövőben bekerülne. Találtál egy nőt aki elfogad gyerekkel,sőt: kész arra, hogy pótanyukát játsszon, hogy a lányodat maximálisan elfogadja, de te erre esélyt sem adsz neki.

Ebből leszek még veszekedések és előbb utóbb lehet elhagy,ha saját gyerekre is vágyik. Mert ha lenne közös gyereketek is, akkor nagyon nem lenne oké, hogy te onnan is lelépsz napokat, heteket.

2015. nov. 30. 07:14
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

Tehát akkor a lánynak nem is a nagyszülők a lényeg, hanem hogy veled aludhasson.

Nem tudom ez miért annyira fontos neki,de elég nagy,hogy megértse, nem lehet mindig az apjával aludni.

Készülj fel,jön mindjárt pár baro_arcú,aki lepedofiloz...

10 napra leléptél a gyerekkel, nem csoda, ha kiakadt a nőd.

Teljesen a barátnőd elé helyezed a lányod, ami oké,a véred,de a másik oldalon meg életed szerelme,vagy mi.

Kicsit több kompromisszum kellene mindkettőtök részéről szerintem.

Úgy tűnik, a 7 éves lányod irányít,merj neki ellent mondani,különben később gondjai lehetnek.

Oké, szereted, imádod,na de mégis...nem fog a kárára válni, ha nem lesz elkényeztetve.

Mellesleg, ha az exnejed nem enged meg neki semmit,téged sokkal jobban fog szeretni, ami nem szerencsés a gyerek nevelése szempontjából.

Hangsúlyoznám, nem kioktatni akarlak, csak ezek az észrevételeim.

2015. nov. 30. 07:16
 15/32 A kérdező kommentje:
Ő is ezt kérdezte hogy mi lenne ha lenne egy közös gyerekünk akkor is ott hagynám magára mindig? Ebbe nem tudok bele gondolni mert jelenleg csak egy gyerekem van és neki rám van szüksége, és nem akarok bele gondolni mi lenne ha kettő lenne. Jelenleg a párom sem szeretne még. Tudom hogy nem jó így ahogy most van de nem akarom azt sem hogy a gyerek ne akarjon majd hozzám jönni mert nem tud velem aludni. A mamánál jobban lekötni magát ott szívesebben van és nekem mellette a helyem. A párom felnőtt ember neki ezt könnyebb volna szerintem tolerálni mint a gyereknek a változást.
2015. nov. 30. 07:20
 16/32 A kérdező kommentje:
Nem érzem hogy elkényeztetem attól hogy nem kényszerítek rá egy olyan dolgot akinek tudom hogy nem örülne. Nem csak amiatt van szívesebben a mamánál mert ott velem tud aludni hanem amiatt is mert azt szokta már meg. Hagy maradjon ez egy biztos pont az életében hogy mikor jön tudja hogy ott van mindenki.. Apa, mama, tata ahogy azt megszokta pici kora óta.
2015. nov. 30. 07:32
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

A hozzászólásaidat hozzáolvasva a történethez szerintem jogos a hisztije, ami lényegében nem hiszti hanem reális elvárás, mert jelen helyzetben ő csak egy nő, akihez hazajársz, hogy ne épp anyádéknál dekkolj mikor a lányod egészséges és az anyjánál van. Szerintem több ponton vérzik ez a helyzet. Először is egyáltalán nem egészséges a lányod számára, hogy egy erős dohányos környezetben tölt el napokat, főleg ha közben beteg is. Így alakulnak ki a légzőszervi betegségek gyerekkorban, mint asztma, allergia ha fogékony rá. És mivel ő gondolom csecsemőkora óta ehhez van szokva így nem tűnik fel neki, a párod viszont nem dohányos külső szemlélőként jól érzékeli, hogy nem egészséges környezet van édesanyádéknál. (nekem is erős dohányos volt nagypapám, de mikor mi mentünk, nyaranta akár heteket ő kijárt az erkélyre dohányozni vagy olyankor magára zárta a konyhát, és kiszellőztette mielőtt kinyitotta az ajtót a lakásra. Nem a szüleim "hisztizték ki", magától gondolt ránk.)

Valamint szerintem már elég idős a lányod ahhoz, hogy megtanuljon egyedül aludni. Szeretheti az apját anélkül is, hogy mindig vele alszik ha nála van, mert nem akarlak megijeszteni, de így indulnak a szorongásos betegségek. Ha túl sokáig marad ez egy biztos pont, hogy veled alszik, egyedül már lehet képtelen lesz rá. Vagy kamaszként, huszonévesként is vele fogsz aludni? 7 éves, iskolaérett, ideje egy cseppnyi önállóságot tanulnia.

Plusz külső szemlélőként teljesen úgy néz ki, hogy behódolsz a lányod akaratának. Veled akar aludni, ezt csak a mamáéknál teheti meg, tehát ő nagyon szeret ott lenni. Vagy csak simán utálja a barátnődet, mert ő az a nő, aki miatt az anyjával már biztos nem fogtok újra összejönni és nagy boldog családként élni. És mivel te elsőre teljesíted a kívánságát, miszerint menjetek a mamához, ahová az "új nő" nem jön, neki ez teljesen jó.

A párodnak ilyen szempontból teljesen igaza van, hogy nem ártana ha hárman lennétek együtt és megszokná a lányod, hogy neked már van új barátnőd, párod, akivel együttélsz, akit szeretsz és akitől netalántán a későbbiekben testvérre is számíthat.

Jelenleg azonban a legjobb úton tartasz afelé, hogy a párod mikor kezdi úgy érezni, hogy készen lenne egy gyerekre lelép és keres egy olyan pasit, aki nem csak pár perces donorként hanem apaként is funkcionálna, mert te erre a mostani felállásban nem vagy képes. Mármint igen, apa vagy, egy gyerek számára, de többre nem is vagy képes de hajlandó sem.

2015. nov. 30. 08:44
 18/32 A kérdező kommentje:
Nem nem fogok huszonévesen is vele aludni de amíg igényli addig miért vonjam ezt meg tőle? Olyan keveset van nálam legalább azt az időt hagy töltse velem boldogan. Nem akarom őt emiatt szomorúnak látni. Az anyjánál se szeret külön aludni mégis rávan kényszerítve.. Én próbálok jó apa lenni ekkora probléma ez? Ne én legyek a hibás azért mert a gyerekem kedvében akarok járni és az ő érdekét nézem.
2015. nov. 30. 09:05
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

Igazából már nem akartam hozzászólni,mert látszólag nem érted,magyarázni meg felesleges akkor.

17-es jól megfogalmazta,nála a pont!

Nem attól leszel jó vagy rossz apa,hogy a lányodnak valamiben nemet mondasz.

7 évesen aludjon egyedül,vagy legalábbis ne kizárólag veled,ha együtt vagytok.

Anyjánál külön ágyban alszik,ez a normális.

2015. nov. 30. 09:12
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem szeret külön aludni, akkor nem ártana utána járni, hogy miért nem, mert nem tesz jót neki, hogy amit az anyja próbál nevelni te tönkreteszed. Egy ilyen korú gyereknek már tudnia kell külön aludni. Ez nem szeretet. Ez elkényeztetés. Az elvált szülő bűntudata, hogy keveset van veled, ezért mindent megengedsz, mert azt hiszed ettől boldog a gyerek, tehát ez jót tesz neki. Pedig nem.

Ha most ahhoz szoktatod, hogy megkíván valamit, kér valamit te azonnal megteszed, mert jajj a csillagvirágom legalább akkor legyen boldog ha velem van, akkor pedig de. Huszonévesen is veled fog aludni és ki tudja még mi jön.

2015. nov. 30. 09:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!