Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha Magyarország nem keresztény hanem iszlám vallású ország lenne, mennnyivel lenne másabb a társkeresés és a párkapcsolatok?
Kedves 42%-os! #34 #42 #45 #47
Nem akarlak megbántani de rosszak az érveid, rosszul értelmezed a válaszokat (pl ha azt írom felindulásból az kisebb bűn mint előre megfontoltan abból már felmentést olvasol ki stb), de már az alaptéziseid is rosszak.
Folyton keresztényeket emlegetsz ... ekkorát ne tévedj már!
1. A MAI NYUGATI KULTÚRA NEM KERESZTÉNY KULTÚRA CSAK TÖBBEK KÖZÖTT ABBÓL NŐTT KI.
2. AZ ÁLLAM ÉS EGYHÁZ SZÉTVÁLASZTÁSA TÖBB SZÁZ ÉVE MEGTÖRTÉNT.
3. A JOGREND ALAPJA NEM A BIBLIA.
4. NÁLUNK AZ EMBEREK ÉLETÉT, MINDENNAPJAIT NEM A VALLÁS IRÁNYÍTJA. A TÚLNYOMÓ TÖBBSÉG TEMPLOMBA SE JÁR, NEM IMÁDKOZIK. SŐT A TÖBBSÉG ATEISTA.
Isten(=Allah) szava téma
A Koránt nem maga Mohamed írta le (mert analfabéta volt, a muszlim tudósok szerint is). Szájhagyomány útján adták tovább és csak halála után írták le. Akkoriban írni olvasni a népesség elenyésző része tudott csak. Arabéknál szintén. Vajon milyen pontossággal jegyezték meg a próféta szavait a totál műveletlen, tanulatlan emberek? A papírra vetésnél nyilvánvalóan sokat tévedtek (véletlenül, de akár szándékosan is). A hiányzó részeket se felejtsük el hisz pl csak az al-yamamai csatában több mint 700 muszlim halt meg aki egyik vagy másik rész tudta. Végül leírták a Koránt. Eltelt 10-20 év és észrevették hogy egy csomó különböző verzió van birodalom szerte. Ismét csak egy halandó ember választotta ki közülük az "igazit".
Ilyen lenne a vegytiszta isteni kinyilatkoztatás? Te sem gondolod komolyan? Ugyanúgy kétes eredetű ahogy a Tóra, Biblia stb. A különbség az hogy civilizált helyeken tovább tudtak lépni "arabéknál" pedig lelki és fizikai erőszakkal, ovisok fanatizálásával stb fenntartják az ősi dogmák uralmát.
"Nem akarlak megbántani de rosszak az érveid, rosszul értelmezed a válaszokat (pl ha azt írom felindulásból az kisebb bűn mint előre megfontoltan abból már felmentést olvasol ki stb), de már az alaptéziseid is rosszak."
A hozzászólásaidból egyértelműen látszik hogy felmented azokat akik keresztényként gyilkolnak, vagy azt állítod nem is keresztények, viszont ha muszlim követi el ugyanezt a bűnt akkor szerinted ő biztosan vallásos. Érdekes felfogás :)
"Szájhagyomány útján adták tovább és csak halála után írták le. Akkoriban írni olvasni a népesség elenyésző része tudott csak. Arabéknál szintén. Vajon milyen pontossággal jegyezték meg a próféta szavait a totál műveletlen, tanulatlan emberek? A papírra vetésnél nyilvánvalóan sokat tévedtek (véletlenül, de akár szándékosan is)."
Ezt azok mondják akik nem akarják elfogadni hogy a Korán Isten szava. A Korán valóban nem volt könyv formájában Mohamed próféta idején de részletekben le volt írva és sokan memorizálták. Neked lehet hogy hihetetlennek tűnik de ma is vannak olyan emberek akik az egészet fejben tartják. Már az első kalifa idején összeállították könyv formájában, tehát mind a Próféta kortársa, barátja volt és kizárható hogy tévedtek volna. Ekkor az iszlám az Arab-félszigetre terjedt ki, így még nem beszélhetünk birodalomról.
"Ilyen lenne a vegytiszta isteni kinyilatkoztatás?"
Mert te elolvastad? Biztosan :)
"A hozzászólásaidból egyértelműen látszik hogy felmented azokat akik keresztényként gyilkolnak, vagy azt állítod nem is keresztények"
Hát akkor így telibe közlöm (hogy még te is felfogd) nem mentem fel ha egy keresztény gyilkol.
Miért lennének keresztények? Fogd már fel hogy nálunk elenyészően kevés a keresztény. Az emberek nem járnak templomba, de még csak nem is ismerik a kereszény vallás tanításait. A lakosság 10%-a se tudná elmondani a Tízparancsolatot pedig csak 10 tőmondat. Nem érdeklődnek a téma iránt.
"Ezt azok mondják akik nem akarják elfogadni hogy a Korán Isten szava."
Mondani bármit lehet. Bizonyítás?
"Már az első kalifa idején összeállították könyv formájában, tehát mind a Próféta kortársa, barátja volt és kizárható hogy tévedtek volna."
1.
Csak a MÁSODIK kalifa idején írták össze (te arabok szégyene legalább a hazug sztoritokat tanulnád meg rendesen!).
2.
Tudod az hogy Mohamed barátai voltak még nem jelenti hogy tévedhetetlenek. Még a mostani tanult, tanulásban jártas emberek is sokat hibáznak hát még az akkori világ műveletlen bunkók akikkel akkoriban tele volt világ. Az arabokat a térség legbarbárabb népeként emlegetik a korabeli írások.
3.
A 3. kalifa 653-ban rendelte el egy "etalon" Korán kiválasztását mert akkora már sokféle volt. Ez 20 évvel Mohamed halála után történt és szintén gyarló emberi halandók működtek közre.
Kicsit sok ember nyúlt bele ahhoz hogy Isten vegytiszta kinyilatkoztatása legyen.
(Most abba már nem is mennék bele hogy életemben soha nem tapasztaltam jelét hogy Isten létezne. Sőt évezredek óta semmiféle bizonyítékot nem tudtak felmutatni az istenhívők. Azt pedig bárki mondhatja hogy próféta akár te vagy én is.)
"Hát akkor így telibe közlöm (hogy még te is felfogd) nem mentem fel ha egy keresztény gyilkol.
Miért lennének keresztények? Fogd már fel hogy nálunk elenyészően kevés a keresztény."
Ja értem, keresztények nem gyilkolnak :) Te ezt komolyan így gondolod? :) Ha megnézed a történelmet keresztények követték el a legnagyobb népirtásokat. Egyébként honnan tudod hogy aki éppen gyilkot az mennyire keresztény? Talán vezetnek ilyen statisztikát Magyarországon? :) Pedig az ateisták annyira büszkék arra hogy ők milyen logikusan gondolkodnak. Na ennek a szikráját sem látom nálad.
"Csak a MÁSODIK kalifa idején írták össze (te arabok szégyene legalább a hazug sztoritokat tanulnád meg rendesen!)."
Hát nem, néz utána jobban. Már az első kalifa idején összeírták. És nem vagyok arab :) és csak az igazat írom.
"Az arabokat a térség legbarbárabb népeként emlegetik a korabeli írások."
Ez talán így volt, még az iszlám előtt. De az iszlám hatására a kor legfejlettebb civilizációját hozták létre a világon. Ezt mindenki elismer, talán csak a hozzád hasonló tanulatlan emberek nem. Az összeírást olyanokra bízták akik memorizálták a teljes Koránt.
"A 3. kalifa 653-ban rendelte el egy "etalon" Korán kiválasztását mert akkora már sokféle volt."
Egy Korán volt, amire te gondolsz az nyelvjárásbeli különbség, a szöveg ugyanaz.
"Kicsit sok ember nyúlt bele ahhoz hogy Isten vegytiszta kinyilatkoztatása legyen."
Nem egészen értem hogy melyik részét vitatod :) Elfogadod hogy a Korán Isten szava de nem fogadod el hogy pontosan lejegyezték, vagy már azt sem fogadod el hogy Isteni kinyilatkoztatás?
"Most abba már nem is mennék bele hogy életemben soha nem tapasztaltam jelét hogy Isten létezne"
Akkor nyisd ki a szemed :) A Korán és ami benne van már önmagában bizonyíték. Vagy ha körbenézel a világban láthatod, minden Isten teremtménye. És te mivel bizonyítod hogy Isten nem létezik?
"És te mivel bizonyítod hogy Isten nem létezik?"
Ne menj már le kutyába értelmileg!
- Vámpírok?
- Boszorkányok?
- Zöld marslakók hosszú csáppal?
- Hétfejű sárkány?
- Angyalkák?
stb stb stb
SZERINTED EZEK MIND LÉTEZNEK? UGYANIS NEM BIZONYÍTOTTÁK BE RÓLUK HOGY NEM LÉTEZNEK. Aztán van repülő szőnyeged meg varázsgyűrűd is? Nevetséges :)
"Ja értem, keresztények nem gyilkolnak :)"
Ilyet szintén nem írtam. Úgy látszik muszliméknál egybefolyik a valóság és képzelet.
"Az iszlám hatására a kor legfejlettebb civilizációját hozták létre a világon"
Ez így van. Csakhogy ami 1000 éve a fejlődés motorja volt, az mára a kerékkötője. Az iszlám nem képes önkritikára, nem képes megújulni, továbblépni. 1000 éve elmúlt dicsőségek emlegetésére futja.
Meddig megy még a butaság, hogy egy önjelölt prófétát - aki történetesen se írni se olvasni nem tudott - tarják a bölcsesség forrásának? Ha olyan okos gyerek volt miért gondolta hogy a Föld a világ közepe és lapos?
Meddig lesz még az iszlám a 1,5 milliárd bólogató majom világa? Hol késik az iszlám felvilágosodás?
Ne haragudj de te vagy egy kutya értelmi szintjén. Egy értelmes ember legalább elolvassa a Koránt mielőtt myilatkozna egy ilyen fórumon. A hozzászólásaidban peddig semmi logika nincs. Kezdve onnan hogy a muszlimok előre megfontolt szándékból gyilkolnak a keresztények meg hirtelen felindulásból akik amugy nem is keresztények :) és hasonló butaságok. Ha ateista vagy nem mindegy neked hogy mikor irták le a Koránt? Ha Mohamed próféta idején irták volna az egészet elhinnéd hogy Istan szava? Ugye hogy nem. Akkor miről is vitázunk?
Arra semmi bizonyiték nincs hogy a hétfejü sárkány létezbe :) de arra viszint nagyon sok hogy a világunk tudatos tervezés, teremetés eredménye. Ateisták csak odájug jutnak hogy szerintük Isten nem létezik, de mikor az a kérdés hogy akkor hogy jött létre az élet, és miért nem tudunk a semmiből egy élőlényt teremteni hallgatanak.
"Ha olyan okos gyerek volt miért gondolta hogy a Föld a világ közepe és lapos?"
Mohamed próféta nem mondott ilyet, ez a középkori keresztény egyház állitása. Ebből is látszik mennyire tudatlan vagy. A Koránban az szerepel hogy a nap és a hold is saját pályán mozog.
Javaslom nézd meg ezeket:
https://www.youtube.com/watch?v=HONF5YsqdUs
"Hol késik az iszlám felvilágosodás?"
Isten szavát nem változtathatod meg saját kedved szerint különben az történik mint a kerszténységgel. Mindenki elvesz vagy hozzátesz valamit és a végén nem lehet tudni hogy mi is az eredeti üzenet, és közben a kereszténység is 1000 ágra szakadt. Az oktatásban viszont nagy a lemaradása a muszlim országoknak, ebben mindenképpen javitaniuk kell.
Az alapkérdéstől viszont nagyon elkanyarodtunk. Összefoglalva ezt tudom mondani hogy ha Magyarország iszlám vallású ország lenne akkor nem lenne ennyi válás, kevesebb lenne a nők és gyerekek elleni erőszak, nem lennének pedofil papok, kevesebb lenne a házasságtörés és paráznaság.
#57 Kedves Hölgyem! Ön nem válaszolt. Nem válaszoltál.
Úgy érzem menekülsz a vita elől. A muszlim "sámánod" segíthetne tanáccsal:)
te írtad nekem:
"És te mivel bizonyítod hogy Isten nem létezik?"
válaszom:
- Vámpírok?
- Boszorkányok?
- Hétfejű sárkány?
- Angyalkák?
stb stb stb
SZERINTED EZEK MIND LÉTEZNEK? UGYANIS NEM BIZONYÍTOTTÁK BE RÓLUK HOGY NEM LÉTEZNEK.
Korán és a tudomány?
Na ezt igazán ne erőltesd ha jót akarsz.
Mindenre válaszoltam. Azok a tudományos felismerések amik szerepelnek a Koránban szintén bizonyitékok. Elolvastad egyáltalán?
Kértem, bozonyitsd be hogy Isten nem létezik, erre neked az a válaszod hogy fantáza lények létezését sem cáfolták meg :) Ne haragudj de igencsak megérdőjelezhető az inteleginciád. Én nem hiszem hogy van olyan ember aki elhinné hogy a hétfejü sárkány létezne ezzel szemben több milliárd ember hisz Istenben, mert látja a bizonyitékokat. Ott van a Korán amit te még csak el sem olvastál, és az egész világ körülötted.
"A muszlim "sámánod" segíthetne tanáccsal"
Nálunk nincsenek sámánok. Kevered az iszlámot a kereszténységgel és más vallásokkal. Fogalmad sincs miről is beszélsz. Értelmes ember legalább utánanézne. Pedig az ateisták mindig azzal jönnek hogy ők logikusan gondolkodnak :) Nálad ebből semmit nem látok. Minden amit le tudsz tenni az asztalra az annyi hogy fantázialények létézését sem cáfolták meg :) Gratulálok, remekül érvelsz. Ez kb egy nyolc éves gyerek szintje. De ha nyolc éves vagy akkor nincs semmi gond :)
#59 Kedves Hölgyem! Folytatja a dzsihádot?
"Ne haragudj de igencsak megérdőjelezhető az inteleginciád"
"Ez kb egy nyolc éves gyerek szintje."
Intelegincia????? :) Talán intelligencia nem? Csak 3 betűt sikerült elírni.
Ez meg egy muszlim felnőtt szintje. Nem lep meg. Ősszel megtapasztaltuk a barbár muszlim hordák kulturálatlanságát, tiszteletlenségét.
"Én nem hiszem hogy van olyan ember aki elhinné hogy a hétfejű sárkány létezne ezzel szemben több milliárd ember hisz Istenben, mert látja a bizonyítékokat."
Évezredeken keresztül szinte minden ember úgy hitte hogy a föld lapos, de attól hogy milliárdok hittek ebben a baromságban még nem lett igaz. Az emberiség történetében Istent még senki nem tapasztalta meg és nem is bizonyította. HOL VANNAK AZOK A BIZONYÍTÉKAID?
A hétfejű sárkány egy mese. Mi lesz a többivel amiben rengetegen hisznek?
- Vámpírok?
- Boszorkányok?
- Tojásfejű nagy szemű ufók?
SZERINTED EZEK MIND LÉTEZNEK? UGYANIS NEM BIZONYÍTOTTÁK BE RÓLUK HOGY NEM LÉTEZNEK.
Isten is csak egy "fantázialény".
Egyébként a tudománytalan csuda Kuránodra itt vannak a válaszok
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!