Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ismerkednél külföldivel akivel nyelvi nehézségek vannak?
Azt mondják hogy ha angolul beszélsz akkor gondolkodj angolul és egyébként is könnyebb a nyelvtanulás ha azon a nyelven beszélnek csak hozzád.
Persze megértem hogy van aki elvből sem járna külföldivel még akkor se ha perfekt beszéli a nyelvét.
Mindenki, akinek nem az az anyanyelve, fordítja fejben a mondandóját. A gyakran használt, jól berögződött szavaknál ez olyan gyorsan megy végbe, hogy fel se tűnik, de egy magyar anyanyelvűnél fejben először MINDIG magyarul fogalmazódnak meg a gondolatok. Persze külföldön, idegen környezetben való huzamosabb idejű tartózkodásnál ez változhat, az ember olyankor sok kifejezéssel találkozik, amit magyarul nem vagy nem olyan formában használunk, ezek inkább az adott nyelven maradnak meg. De hacsak nem kint töltött évtizedekről beszélünk, az ember agya a magyarul megtanult szavakkal fogja összekapcsolni az idegeneket, tehát fordít.
Egyébként én magam tisztában vagyok a nyelvtudásommal, nem csak papírom van róla, használom is nap mint nap. De azért köszi ezt a mérhetetlen "jóindulatot". :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!