Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik 25 éves kor körül váltak szülővé, nem érezték úgy, hogy ezzel vége is az életüknek?
25 évesen lettem terhes, igaz már 26 voltam, mire megszületett. Van előnye is és hátránya is a korai gyerekvállalásnak.
A nehéz az, hogy gyerekneveléssel párhuzamosan alakul az egzisztenciád. Ez alatt azt értem, hogy újítod a házad, fizeted a hiteledet és közben rengeteg időd és pénzed megy el párhuzamosan a gyerekre is. Kettő együtt nehéz, mind anyagilag, mind időbeosztás szempontjából.
Hátrány még talán az, hogy mik más korombeli emberek fesztiválra jártak, engem teljesen lekötöttek (leterheltek) a gyerekek.
Előnyök:
1.Fiatal anyukaként sokkal több "bolond" dolgot megcsinálok a gyerekemmel, pl. simán csúszdázok vele a játszótéren, mászunk mindenhová..stb.
2.A bulis korszakomat alapvetően nem kihagytam, csak eltoltam pár évvel. Amint a legkisebb is akkora lesz, hogy rá lehet bízni a mamára, megyünk fesztiválozni, kettesben nyaralni...stb. Szóval a gyerek nem akadály.
3.Akinek már van gyereke, sokkal motiváltabb, hogy megteremtse a megfelelő anyagi hátteret. Ez alatt azt értem, hogy drága ruhák, felesleges holmik helyett más lesz a fontossági sorrend.
Hogy alakult az életem? Alapvetően a helyemen vagyok. Van két egészséges, okos, szép gyerekem. Útban van a harmadik. Mikor mások még nagyban pelenkáznak, én "kiszabadulok" itthonról a férjemmel meg a gyerekeimmel (esetleg nélkülük), és éljük az életünket.
Színházat, mozit, egy lánybúcsút vagy ilyesmit eddig is megengedtem magamnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!