Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki betöltötte a 30-at úgy, hogy nincs se férje, se gyereke nem volt nagyon elkeseredve?
Bocsánat, de nem rohadtul mindegy, hányadik gyereket szülöm 30 fölött? Egy terhességtől csak "elhasználtabb" lesz a szervezet, ergo ha szültem 5-öt harminc alatt, akkor miért lennék alkalmasabb 30 fölött még egyre, mint ha most felkészülten, "kipihenten", jobb körülmények közt élve vállalom.
Amúgy meg ha nem az a célom, hogy újabb zseniális magyar focicsapatot hozzak létre a párommal, akkor mi van? Most fogtok megpukkadni, én összesen egy gyereket akarok. Mert ennyire van energiám, türelmem, úgy érzem.
És igen, 30 fölött fogom megszülni. És? Köze bárkinek? Neked fog fájni, ha nem jön össze? Te fogod fizetni a lombikprogramot, ha véletlen arra adom a fejem? (Amúgy nem tervezem, hogy ha nem jön össze, akkor ehhez folyamodom, de még előfordulhat.)
És bakker ha 25 évesen futottam bele életemben először olyan pasiba, akinek érdemes szülni, akkor mi van? 5 évnél kevesebb együtt töltött idő után meg alapból nem akarnék gyereket valakivel, mert úgy vélem, ennyi kell legalább ahhoz, hogy valóban eldőljön, tudunk-e csapatot alkotni akkor is, ha nehézségeink vannak...
"Egy terhességtől csak "elhasználtabb" lesz a szervezet,"
Nem. A normális, nem pathológiás terhesség nem árt a szervezetnek. Sőt, vannak kifejezetten jótékony hatásai, a nőgyógyászati daganatok előfordulása például kisebb többet szült nőkben.
És azért célszerű harminc felett szülni az első, mert akkor még van időd, ha többet akarsz, továbbá a 20-30 éves kor közötti időszak a biológiai szempontból ideális. Továbbá egy nő X számú petesejttel születik és azok állandóak, nem termelődnek újjá, és az anyát érő környezeti ártalmak ugyan kisebb mértékben, de rájuk is hatnak, idősebb terheseknél, nagyobb a veszély a komplikált szülésre, és a beteg magzatra.
"Milyen hasonló módszerek ?"
Pl. inszemináció, IVF, ICSI... A "lombik" egy elég tág fogalom.
Nem lehet mindenki ősanya típus, akinek egyetlen életcélja a gyerekszülés, és nem mindenkinek felel meg a "htb" szerep.
Nem fogom telesírni a párnámat, mert nem lóg rajtam 3 gyerek, a melleim nem lógnak, nincs kinyúlva és szétrepedve a bőröm, megvannak a fogaim, illetve egyéb helyeken sem vagyok kitágulva...
5 éven belül szeretnék gyereket, addigra fogom úgy érezni, hogy eljött az idő. Semmivel sem vagyok rosszabb helyzetben, mintha 5 évvel ezelőtt szültem volna. Manapság az sem ritka, ha 40 felett lesz valaki anya, és több olyanról tudok, aki 50-51 évesen szült. Ennyi idősen már nem vállalnám be, de nem ítélem el azt sem aki igen.
"És azért célszerű harminc felett"
Szóval a mondandó az akart lenni, hogy harminc alatt célszerű szülni biológiai szempontból. Persze azt el tudom fogadni, hogy nem mindenkinek sikerül addigra párt találnia. Az anyagi dolog viszont egy erőltetett önigazoló bullshit. Az ember 23-24 éves korára lazán elvégez egy egyetemet. Onnantól elkezdhet dolgozni, jó esetben a párja is dolgozik, ha nem jártak egyetemre, akkor még korábban, tehát aki, 30 éves korára nem tud normális egzisztenciát összehozni, és emiatt nem tudott családot alapítani, az nem is akart. Kényelmesebb punnyadni, és mint mondtam élni az édes életet.
"aki, 30 éves korára nem tud normális egzisztenciát összehozni, és emiatt nem tudott családot alapítani, az nem is akart."
Ez baromság. Számos oka lehet, hogy valaki nem végezte el 24 éves korára az egyetemet, pl. ha a választott hivatásában nem elég egy alapdiploma, hanem mester, de még inkább doktori képzés szükséges. Nem mindenki langyi szakokat végez, és ha mellette dolgozni is kell, akkor seperc alatt összejön, hogy 26-27 körül kezd komolyabban munkába állni és még mellette is tanul.
Persze lehet mindenki büfé-ruhatár szakos, ott nyilván működik a dolog.
Másrészt továbbra is írom: egy, azaz EGY gyereket szeretnék. Többet ér, ha tisztességes egzisztenciával megyek szülni, mondjuk 3 (nem 10, 3!!!) évvel később, nem azon frusztrálódva, hogy fél évesen be kell b...sszam a bölcsibe, mert különben felkopik az állunk. Tudod, megszülni egy dolog, de utána kéne valamiféle minőséget meg gondoskodást is adni annak a gyereknek. Persze pasiként ezt nyilván nehéz megérteni.
Lehet, hogy biológiailag a legjobb 20-30 közt, oké. De nem csak biológia van a világon. Sokra megy a gyerek, hogy biológiailag tökéletes pillanatban jött, ha a szülei válnak/hajtják a pénzt/nem teljesen érett személyiségek/rájönnek közben, hogy még éltek volna inkább.
Szóval klassz, hogy a pálya széléről ennyire tudod, mikor ideális pillanat egy nő életében a szülés.
"A lényeg annyi hogy szülőkkel lakom én, párom, 2 gyermekünk még kicsik, el szeretnénk menni mivel megromlott a kapcsolat a szülőkkel, sok a veszekedés mert mindenbe bele szólnak, magán életüni és saját akaratunk nincs. A párom jelenleg alkalmi munkás. Szeretnénk valami kisebb házat mivel se nekem se neki nincs ingatlanunk, mind ketten 24 évesek vagyunk. Arra lennék kíváncsi hogy valaki tud valami jó tanácsot adni ami pár éven belül sikerülne megvalósítani. Nekem a szakmám van de dolgozni nem tudok mert a kisebb gyermekem 6 hónapos a nagyobbik 3 éves ovis. Előre is köszönöm a válaszokat!"
Ez egy mai kérdés itt. Na ez az a helyzet, ami elkeserítene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!