Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy 22 éves nő gyerekeket, családot, házasságot szeretne kb 3-4 éven belül, akkor hány éves férfiaknál érdeklődjön igazán? Akik komolyan is gondolják.
Ez valóban nem a kortól függ. Én is 22 vagyok, a barátom 29, másfél éve vagyunk együtt. A páromnak előttem két kapcsolata volt, mindkettő 4,5 és 5 évig tartó, azaz ő mindig is, 17 éves korától kezdve komolyan gondolkodott. Az más kérdés, hogy az élet néha közbeszól, nekem is közbeszólt, pedig nyilván én is mindig az első néhány együtt töltött hét után már az esküvőt, családot, maradék közös 70 évünket vizionáltam mindegyik jelöltemmel.
De az szerintem jó gondolat, hogy kései huszonéveikben lévő férfiakkal ismerkedj, a barátom is mostanság kezd megbarátkozni az esküvő gondolatával, és mire én is készen leszek a gyerekvállalásra, addig valószínűleg ő sem érzi majd olyan borzalmasnak.
40 éves nőként mondom, hogy az életet nem lehet így tervezni előre... mert ok, tegyük fel, hogy összejössz valakivel, akivel komolyan gondoljátok. Egy kapcsolat azonban a gyakorlatban vizsgázik, lakva ismerni meg egymást... simán kiderülhet 2-3-4 év múltán, hogy mégsem illetek össze, akkor pedig kár családot alapítani.
Aztán meg: a gyerekvállalás nem gombnyomásra működik... minél jobban rágörcsölsz, annál kevésbé jön, ez tapasztalat. Persze, minden fiatal lány arról álmodozik, hogy szeretne minél előbb családot alapítani, gyereket szülni, de az élet ezt sokszor felülírja. És akkor bizony jön a B-terv... hogy lehet ám 30 felett is szülni, sőt, 40 felett is, nem áll meg az élet...
22 évesen a negyvenes nőket már "öregasszonynak" láttam, most pedig azt látom, hogy a harmincas években kezdődik csak igazán az élet, akkor kezd kiteljesedni egy nő, és negyven évesen még bőven nincs lemaradva semmiről. Az ismerőseim többsége 30 felett szülte az első gyermekét, nem feltétlenül azért, mert így tervezte, hanem mert így alakult (!). És mostanában is sok korombeli szül második-harmadik, vagy többedik gyermeket. Van olyan ismerősöm, aki 42 évesen szült nemrég egészséges ikreket.
Szóval az élet nem egy előre megírt program, hanem a pillanatnyi helyzeteket kell tudni megélni, azokhoz alkalmazkodni.
Ami pedig a férfiakat illeti: az, hogy egy férfi mennyire szeretne családot, gyermeket, NEM korfüggő! Van egy barátnőm, 38 évesen nincs még családja. Egymás után voltak olyan többéves kapcsolatai, amikben a férfi eredetileg nyitottnak mutatkozott a családalapításra, aztán amikor oda jutottak, akkor visszakozott. A barátnőmnek így volt egymás után egy hat, majd egy 3 éves kapcsolata, mindkettőben megállapodott volna, de a férfiak menet közben meggondolták magukat, nekik kényelmesebb volt gyermektelenül. Harmincas és negyvenes éveikben járó férfiakról van szó, akiknek minden megvolt a családalapításhoz, mégis folyamatosan találtak kifogásokat, hogy éppen miért nem aktuális!
Vannak férfiak, akik gondolkodás nélkül családot alapítanának akár 1 hónap után... na velük a legrosszabb a tapasztalat az ismerősi körömben, mert nagyon felelőtlenül, naivan állnak a témához.
A családalapítást meg kell alapozni, előbb össze kell érni a feleknek, és semmi de semmi garancia nincs arra, hogy tényleg működni is fog a kapcsolat!
Én 22 éves vagyok, és 4-5év múlva szeretnék már családos ember lenni.
2,5 év múlva végzek a tanulmányaimmal, addig remélem megtalálom azt a nőt akivel a terveimet meg is tudom valósítani.
Változó. De inkább a 20-as évek vége fele kell keresgélni, mert nem nagyon ismerek 24-25 éves apukát, akinek nem csak úgy becsúszott.
Egy jó barátomat anyukája 21 évesen szülte meg. Az apukája akkor 23-24 körül volt. Nem kell mondani, hogy ez előre nem volt megtervezve. Az anyuka nagyon boldog volt, a férje (gyerek miatt elvette) pedig még nem szeretett volna gyereket, ezért támogatta a feleségét, mindent megadott neki, szerette a gyerekét nagyon, de nem akart otthon ülni, ezért összejött egy másik nővel, aki a szeretője lett és vele szórakozott, amit a feleségével is tehetett volna, ha nem csúszik be egy gyermek.
Szerintem is inkább azt kell nézni, hogy mennyire szeretitek egymást és nem azt, hogy a férfi elég idős már hogy gyereke legyen és csak ezért csináljon gyereket, hanem hogy ő is akarja igazán minden milyen korban van.
De amúgy te is fiatal vagy. Én most kezdtem az egyetemet, legalább 4 év, ha lesz mester akkor +2, utána 1-2 év munkatapasztalat és családalapítás. 19 vagyok. Ha ez megvalósul, akkor 26-27 évesen fogok gyereket vállalni, ami egyáltalán nem késő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!