Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért szólják le a diplomásokat ezen az oldalon?
Bármelyik kérdésben felbukkan, hogy diplomás (pl ő olyan párt szeretne), majdnem minden válasz arról szól, hogy a diplomások nem intelligensek, hanem beképzeltek és felszínesek, ők sokkal több/csak olyan okos embert ismernek, akik nem rendelkeznek ezzel.
Nem azt állítom, hogy minden diplomás intelligens, ahogy azt sem, hogy a szakmával rendelkezők tudatlanok, itt mégis nekiesnek az ember torkának, ha megpedzi az előző kategóriát. Miért?
Feltűnően sokszor veszem észre, hogy az alacsonyabb végzettségűeknek erős kisebbségi érzése van. A legkülönösebb, hogy egymást is lenézik. Nekem diplomásként nem jutna eszembe még viccesen sem kigúnyolni valakit, mert rosszul mond vagy tud valamit. De rendszeresen hallok ilyet amikor egymás közt beszélnek.
Ami nekem is sok az az amikor valaki nemcsak rosszul tud valamit, de ráadásul rendkívül magabiztosan hirdeti is a hülyeséget. Ez egyébként diplomásokra kevésbé jellemző, de nem ritka.
Az a gyanúm, hogy aki leszólja a diplomásokat, az magából indul ki. Ő maga lenézi a butábbnak vélteket, ezért feltételezi, hogy őt is lenézi egy magasabb végzettségű, ezért gyűlöli őket. Lehetnek valóban rossz tapasztalatai is, amikor tényleg diplomás lenézően viselkedett vele. De ahhoz már megint csak intelligencia kellene, hogy ne általánosítson, sőt esetleg vegye észre, hogy aki lenézte, az lenézett mindenki mást is, beleértve diplomást is.
Azoknál nem kell tartani ettől, aki maga nem diplomás, de a gyereke vagy unonkája az.
ez az orzág ilyen. itt mindenki király. aki meg képzett az nem az.
ezért sem költenek az oktatásra komolyan, mert csak akadékoskodó f...fejek lesznek a képzett emberekből. ez meg zavarja az igazi hazafiakat
A diplomának és az egyetemen szerzett tudásnak álláskereséskor és a munkaerőpiacon van jelentősége.
Párkapcsolatban irreleváns, van-e diplomád, vagy ha van, milyen van.
13: diplomának elvileg nincs jelentősége párkapcsolat témában, gyakorlatilag nagyon is van.
Ahogy a munkaerőpiacon is, egy diploma nem garancia semmire, de erős jelzés. Hasonló életfelfogású embereknek lesz általában jó kapcsolata. Ez mindkét irányban igaz, diplomásként azt veszem észre, hogy a nem diplomás nőknek kevésbé jövök be ha megismernek.
Egy kicsit is kockázatkerülő diplomás diplomást választ. Vele nagyobb az esély, hogy a lila köd elmúltával is jól ki fog jönni. Nagyobb az esély, hogy az évtizedek folyamán is egy irányba változnak, nem szét felé.
Aki kockázatkedvelő, az megpróbálhatja egy nem diplomással, ha szerencséje van, találhat egy szuper társat, akivel más diplomás nem merte megpróbálni.
Ezek a különbségek hosszú idő után jönnek ki. De még egész meglepő formában is. Én középkorú vagyok, és azt vettem észre, hogy fénykép alapján szinte száz százalék biztonsággal meg tudom mondani, hogy egy nő felsőfokú végzettségű-e. Nem tudom miért. Lehet, hogy a magasabb életszínvonal, vagy a jobb munkakörülmények miatt kevésbé használódnak el. Vagy valahogy tükröződik az arcon az intelligencia. De még egyszer, kockázatvállalás kérdése, nekem is volt 8 általánost végzett nővel kapcsolatom, teljesen rendben volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!