Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek ha öngyilkossággal zsarol?
Problémák vannak egy ideje a párkapcsolatomban, de amikor felhoztam a szakítást mindig öngyilkossággal zsarolt (felköti magát a fára, ilyenek)
Egyszer ez odáig fajult, hogy kiállt a vasúti sínekre ráadásul úgy, hogy majdnem el is ütötte egy vonat mert ő nem tudott arról, hogy az utolsó vonat után át fog robogni ott egy tehervonat.
Gyakran van az, hogy ha összeveszünk ő elmegy és mindig aggódom, hogy vajon nem lesz-e baj. Mert eléggé meggondolatlan. El tudom képzelni, hogy elragadja valami érzelmi hullám és elhatározza, hogy na most megteszi, mert rajtam kívül szinte senkije sincs.
Mit tegyek?
Ismerősök azt javasolták ne foglalkozzak vele meg hagyjam itt, de ha tényleg megteszi rajtam szárad az élete.
Sőt ilyenkor ha elmegy bennem van az, hogy utánamegyek, hogy ne legyen baj de az is bennem van, hogy végülis veszekedtünk és megsértett és nem fogok utána rohanni mint egy félős kiskutya.
De aggódom.
Ki mit tud erről? Mit tegyek?
Bunkó leszek: három féle választásod van!
1. Vele maradsz! (jó eséllyel elrontod az életedet és vele leszel amíg Ő úgy akarja)
2. szakítasz és nem hagyod magad zsarolni (és ha bármi történik nem hibáztatod magad)
3. sürgősen orvoshoz viszed (normális ember nem akar öngyilkos lenni)
Nézd, két eset van, vagy hagyod magad zsarolni, és éled az ő patológiás életét, vagy kiszállsz ebből a játszmából, és a saját életedet éled.
Nem állítom azt, hogy aki fenyegetőzik, az sose fogja megtenni, jó, ha tisztában vagy azzal, hogy akár meg is teheti, viszont azt tudnod kell, hogy az az ő döntése lesz, az ő felelőssége, nem a tiéd. Egy felnőtt ember esetében az elvárható minimum, hogy a saját életéért felelősséget vállaljon.
Nagy butaságot követtél el, amikor nem engedted, hogy pszichiátriai kivizsgálásra vigyék. Az lett volna az egyetlen esély, hogy kiderüljön, mi a baja, és hogy szüksége van-e további kezelésre. Nekem, több évtizedes pszichiátriai gyakorlattal úgy tűnik, neked is ennek az áldatlan állapotnak a konzerválása a célod, mintsem a bármilyen irányba való elmozdulás.
Nincs most normális munkám, ebből az állapotból kimozdulni max pénzzel tudnék. Ráadásul most végeztem a főiskolával, ahogy írtam. Nem azért tanultam ennyi ideig, hogy most elmenjek a suttyók közé 120 ezerért árufeltöltőnek.
Akkor már kimennék külföldre.
Ja, ha koszt-kvartélyért aggódsz az életéért, az más. Akkor ez biztos jó órabér neked. Én is ezt csinálom, csak nem egy kell lefeküdnöm a pszichopatákkal, elég, ha 120-ért becsületes munkát végzek. Suttyóként.
Megérdemlitek egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!