Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Futnak, ha meghallják, hogy feminista vagyok. Ennyire buták lennének sokan?
Tisztázzuk.
A feminizmus az EGYENLŐSÉGRŐL szól, senki nincs elnyomva. A szó rá viszont azért FEMinizmus, mert a nők terét bővíti egy maszkulin világban, viszont gyakran kiáll a férfiakért is, akikre nyomás nehezedik a túlzott elvárások miatt ("a fiúk nem sírnak", "egy apának el kell tartania a családját", "egy férfinek illik fizetni", stb). Szóval mielőtt valaki belekötne, olvasson utána, és ne a radikálisokat vegye alapul, hanem pl. egy családanyát, aki megosztja a házimunkát, gyereknevelést a férjével, egyenlően kezelik a költségeket, stb.
Sokat foglalkozok a témával, mert egy viszonylag "férfias" pályán vagyok és érnek negatív dolgok azért, mert nő vagyok.
Nem prédikálok természetesen 0-24, de ha észreveszem hogy például egy barátnőmmel tiszteletlenül bánnak, vagy bántják, nem hagyom annyiban. Az iskolában is járok vita versenyekre ilyen témakörben.
Ismerem a sztereotípiát, hogy csak szőrös hónaljú, kövér, undok leszbikusok tevékenyek ezen a téren, pedig ez téves, nyitott, intelligens embereket volt szerencsém megismerni és biztonságban érzem magam. Köztük sok férfit is, tehát abszolút nem diszkrimináló közösség. (Kivéve persze azokkal, akik negatívan megkülönböztetnek másokat etnikai, szexuális vagy vallási hovatartozás miatt.)
Ha viszont kikerülök ebből a biztonságos zónából, és például rákérdeznek egy tetoválásomra, ami ilyen töltetű, és mesélek róla, le vagyok feminácizva és ostbázva.
19L
Nem az egyenlőségért harcolnak. A feminista kérdés végleg eldőlt.
12: Miért, szerinted az rendben van, hogy a nők, akik több évig élnek, hamarabb mehetnek nyugdíjba?
Azt írtad: "A feminizmus az EGYENLŐSÉGRŐL szól, senki nincs elnyomva."
Az egyenlőség, hogy a nők hamarabb mennek nyugdíjba?
Hát kérlek, azért én a helyedben átgondolnám ezt az elvemet. Mármint hogy mennyire vagyok hű hozzá, ha egyszer szexista vagyok, másfelől meg kifejezetten nőpárti szexista.
Az elsőre ab ovo a "femin"-izmus az indoklás - ugyanis az igazi egyenjog (és NEM EGYENLŐSÉG!!!!) nemsemleges. Ergo egy nemi alapú megközelítés nem is lehet más, csak szexista.
A másodikra meg hát te hozod az indoklás: "de ha észreveszem hogy például egy barátnőmmel tiszteletlenül bánnak, vagy bántják, nem hagyom annyiban."
Nnomost jól értem, hogy te csak a nők mellett vagy ennyire khmm... kiállós?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!