Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fasiszta:
"A cigányok lopnak."
Találkozik egy cigánnyal és már a látványától is gyilkos gondolatai támadnak, ha már cigány, szerinte rossz ember.
"Te csak egy retkes cigó vagy, bármit is teszel"
Normális magyar ember, mint én:
"A cigányok között gyakoribb a lopás, mint a magyarok között"
Találkozik egy cigánnyal, ha a cigány úgy viszonyul hozzá, akkor ő is normálisan beszél vele. Akár barátság, jó viszony is kialakulhat közöttük.
Nőgyűlölő, idióta férfi:
"A nők pénzéhesek."
Én: Nekem nem számít, az én párom például jelenleg munkanélkü...
"Ne kamuzz már, ribi. Ha jönne egy gazdag alfahím, akkor egy pillanat alatt otthagynád."
Én: Én szeretem őt és biztos nem hagynám ott egy gazdagabb srácért.
"Aha, tudod kinek meséld ezt be, szép álmokat, királylány, te is csak egy nő vagy"
Normális férfi:
"A nők között gyakrabban előfordul, hogy figyelembe veszik az anyagi helyzetét"
Én: "Azért tanulok, hogy a párommal együtt meg tudjunk élni, próbálunk mindent fele-fele arányban állni. De sajnos most munkanélküli, szóval meghúzzuk magunkat"
"Örülök, hogy te egy normális lány vagy, szerencsés a párod."
Érezd a különbséget.
# 21 Én érzem. És szerintem én is ugyanezt írtam. Akkor mi is a problémád a hozzászólásommal? Szerintem a nők között gyakoribb a felszínesség, az aranyásás, a gerinctelenség, és a szemétség. Szerintem ezt nem bűn kimondani, ahogy azt sem, hogy a cigányokkal is vannak problémák.
Aztán én persze örülök, ha van kivétel. Ha találkozom egy nővel, akkor akár barátok is lehetünk. (Van is lány barátom egyébként.)
Szóval tulajdonképpen ugyanazt gondoljuk, csak a női büszkeséged miatt kötözködsz itt velem. :)
Nem bűn ezt kimondani, mert az igazság az, hogy a nők között több az aranyásó.
A bűn azt mondani, vagy sejtetni, hogy a nők többsége ilyen, mert nem. Ha én elmondom, hogy szeretem a párom úgy is, ha nincs munkája, akkor a parasztja ne kérdőjelezzen már meg csak mert nő vagyok, akkor 100%, hogy gonosz, haszonleső is.
Egyébként az igaz, hogy a nők között több a haszonleső, de a gerinctelenség a két nemben egyenlő arányban van kb. csak nem párkapcsolati téren. Elég megnézni honatyáinkat, és a legtöbb cég vezetőjét, aki férfi és az alkalmazattokat rabszolgamunkáért szarért-húgyért dolgoztatja, miközben ő fürdik a vagyonában. Attól még, hogy sok a gerinctelen nő, nem azt jelenti, hogy a férfiak angyalok.
Hát én a magam részéről nem általánosítok soha, és elmondom mindig, hogy tisztelet a kivételnek, meg akinek nem inge, az nem veszi magára. (Ahogy azt a korábbi hozzászólásomban is kifejtettem.)
Viszont én a saját tapasztalataim alapján mégis azt mondanám, hogy a nők többsége ilyen. Ahogy a rasszisták is a saját tapasztalataik alapján beszélnek gondolom. (Hivatalos statisztika nincs a cigányok lopásairól - Magyarországon tilos faji alapon bűnügyi statisztikákat vezetni.)
Egyébként a saját tapasztalataimon felül ott van a többi férfi tapasztalata is, elég csak megnézni ezt a fórumot. A sok megosztott történetet. Na és persze rengeteg történelmi példa is: például tegnap olvastam, hogy Hitchcock filmjeiben azért halnak meg mindig elsőnek a fiatal, szépséges nők, mert szegényt életében mindig visszautasították kövérsége miatt. Ha a saját tapasztalatom nem elég, ennyi férfi tapasztalata már csak-csak.
Akkor most mindkettő jogos, vagy egyik sem jogos? Nekem mindkét változat megfelel, csak legyünk következetesek.
Nem tartom magam nőgyűlölőnek, ezt már kifejtettem. Én örülnék a legjobban, ha más lenne a helyzet.
Ez a nők és férfiak véleményének ütközése a pénzéhes nőkről, teljesen hasonló mint az, hogy
Én, mint nő akarhová nézek, mindig azt látom, hogy a férfiak csak a bombanők után csorgatják a nyáluk, úgy osztályozzák a melleinket meg a seggünket, mintha a hentesnél vizsgálnák a húsokat. Én átlagos nőként azt tapasztaltam, hogy rengeteg férfinak nem tetszek, sokan elutasítanak, mert nem vagyok az a csaj, aki még az iskolába is feszülős cuccot hord és ki van vasalva a hajam, sokszor nem sminkelek. Pedig ha ki vagyok sminkelve szerintem nagyon szép nő vagyok, átlag feletti, de valahogy mégsem sikerül lenyűgöznöm a férfiak egy részét. Nincs udvarlóm se most.
Ellenben itt a férfiak úgy látják, hogy egy átlagcsajra is nagy a kereslet és nem számít annyira a csaj kinézete, csak legyen normális és legyen több esze, mint egy fejetlen tyúknak. A sikertelenségem oka pedig csak és kizárólag az lehet, mert magas az elvárásom és ha nem egy macsóról van szó, akkor észre sem veszem az illetőt.
Most akkor mi az igazság a két ellentét között? Én váltig állítom az én tapasztalataim, ők meg a sajátjaikat. Mindenki annak hisz, amit el akar hinni és a kivételeket hajlamosak vagyunk leseperni az asztalról, annyira makacsul ragaszkodunk az igazunkhoz. Itt senki nem hajlandó a kompromisszumokra, így elbeszélünk egymás mellett. Pedig az igazság valahol a kettő között van.
Lehet, hogy igazad van. Nekem mindenesetre már volt kövér barátnőm. Ugye a kövér nők sokat panaszkodnak arra, hogy senkinek sem kellenek. A facebookon rengeteg az ilyen poszt, hogy "csak a kutyák játszanak csontokkal." Na de nekem már volt ilyen barátnőm, és nem pótléknak használtam, teljes szívemből szerettem. Sőt mi több, a végén még ő dobott engem. (Szeretném a végére rakni, hogy természetesen, mert a rossz tapasztalataimnak ő is része, de ezt most kihagyom.) Lényeg a lényeg: Én tudom osztani azt a vélekedést, hogy minden nőre van kereslet.
Én a problémát inkább abban látom, hogy a férfiakat arra kondicionálták, hogy nő nélkül nem lehetnek boldogok, illetve arra, hogy mint egy vadász becserkésszék a nőket, udvaroljanak, hódítsanak. Ennek az az eredménye, hogy minden nőnek lesz húsz udvarlója. (Ha neked nincs annyi, ok, átlagról beszélek.) A nő nyilván ebből a legjobbat fogja választani, akit szerintem nyugodtan nevezhetünk alfahímnek is akár. Csak a probléma az, hogy az alfahím nem elégszik meg az alfanősténnyel (van ilyen szó?) hanem minél többet akar. És meg akarja dugni az átlagosakat is. Minél többet. Halmozza az élvezeteket. Aztán az elcsábult nőknek leesik, hogy átverték őket. És mi lesz a reakciójuk? Nem az, hogy esetleg megadják a lehetőséget a kevésbé alkalmas jelöltnek, hanem az, hogy továbbra is az alfahímtől várják, hogy megjavuljon. (Szívesen küldök neked priviben popkulturális tartalmakat, amelyek alátámasztják ezt az érvem.) És szerintem az utóbbi az ami elfogadhatatlan.
De ez csak az én egyéni véleményem, amit nyilván le is rövidítettem, mert nem volt kedvem szaporítani a szót. :D A lényeg benne van.
12-13: Ne aggódj, azokról is megvan a véleményem, aki számára a többi hülye előítélet elfogadható. Ha az azok elleni harcba nem fektet elég energiát a társadalom, az elég nagy szégyen, de nem a feministáké: ők épphogy letették a magukét az asztalra, a többi csoport érdekvédelme az, ami le van maradva.
Engem személy szerint a szemétség minden fajtája irritál, teljesen hidegen hagy, hogy férfitól vagy nőtől származik- Na persze én nem is vagyok szexitsa, sem nőgyűlölő. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!