Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az a nő, akinek a tudománya a zacskós levesig terjed, milyen jogon várja el a férfitól, hogy családcentrikus legyen?
Komolyan nem értitek a kérdést ? Elég szomorú.
Arra gondol a kérdező, hogy egy nő a legalapvetőbb dolgokra sem képes egy működő, családcentrikus környezet létrehozásáért, mint pl.: főzés.
Ezzel szemben természetesen jönnek a végtelen elvárások: A férfi nézzen ki jól, legyen jó módú, foglalkozzon a gyerekkel állandóan, főzzön, takarítson, stb.
Nem igazán értem a kérdést. Még ha azt mondanánk, hogy egy főzni nem tudó nő elvárja, hogy a férfi tudjon főzni úgy érthető lenne.
Én ismerek olyan párt, akik közül egyik sem igazán tudott főzni, együtt tanulgatták meg, de mindketten alapból családcentrikusak. Egyikük sem várt el a másiktól nagy főzési tudományt, de mindkettőjüknél elvárás volt a családcentrikusság.
Aztán itt vagyunk mi, én tudok főzni, a férjem nem igazán, de az elején egyikünket sem érdekelt a másik konyhaművészete azt viszont már fontosnak tartottuk, hogy abban egyezzünk, akarunk-e családot alapítani, vagy sem.
Szerintem nincs azzal semmi baj, ha azt várom el a másiktól, hogy hasonló beállítottságú legyen, hiszen ez nagyon fontos a közös jövő szempontjából.
Persze az is jogos, ha valaki szeretné, hogy legalább alap kajákat megtanuljon elkészíteni a párja, ha már együtt élnek.
Hmm..
A főzés egy tanulható dolog (képesség). A családcentrikusság nem (jellembeli, személyiségi kérdés). Magyarán minden joga megvan arra, hogy elvárja a partnerétől, ha neki ez fontos a kapcsolatában.
A kérdésnek kb. annyi értelme van, mintha megkérdeznéd, hogy milyen jogon várja el egy kajakozni nem tudó férfi a nőtől, hogy az gyerekeket akarjon vele vállalni. Semmi reláció a két dolog között...
Nincs összefüggés a kettő közt.
Ismerősöméknél a feleség abszolút nem tud főzni (a zacskóslevest is képes elrontani), mégis boldog házasságban élnek, már több éve. Egyszerű: a férj főz, vagy rendelnek valamit. Ettől függetlenül a feleség nem lusta, sokat dolgozik és a porrá égetett zacskóslevest a szeretetével, jellemével kompenzálja. Szerintem le lehet a feladatokat osztani egymás közt.
A családcentrikusságnak ehhez semmi köze. Egész más tészta, de ehhez nem is kellenek válaszok. Elég, ha kicsit elgondolkodik rajta a kedves kérdező... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!