Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem tudnak a lányok a barátzónázás helyett nyíltak és egyenesek lenni?
Többször láttam ilyet, és velem is előfordult.
De nem értem mire jó ez. Miért nem lehet szimplán azt mondani, hogy "Nem, nem akarok tőled semmit." Pont. Miért kell hülyíteni a másikat, hogy "legyünk barátok"?
Velem is volt ilyen. Mondta, hogy nem akarja, de lehetünk barátok. Én erre semmit sem mondtam, hagytam az egészet. Erre amikor nekem akarta kisírni a bánatát, akkor közöltem, hogy nem vagyok lelki szemetesláda, ha én nem kellettem, vagy nem én kellettem hanem más, szíve joga, de akkor engem a panaszaival hagyjon békén.
És én lettem lebunkózva.
Természetesen tudom, hogy nem mindenki ilyen, csak nem érte, hogy miért nem lehet nyíltan egyenesnek és őszintének lenni a hülyítés és hitegetés helyett.
1. Úgy gondolja, így nincs akkora éle a visszautasításnak. De ő nem is fog a válladon sírni.
2. Tényleg elhiszi, hogy ha nem jön össze a kapcsolat, attól még lehettek barátok. Na, neki meg kell mondani, hogy kösz, de ilyen barátságból nem kérek.
Neked is egyértelműnek kell lenned és az nem ezt jelenti: "Mondta, hogy nem akarja, de lehetünk barátok. Én erre semmit sem mondtam, hagytam az egészet."
A legtöbb esetben a barátzóna nem így alakul ki. Néhány pasiról én őszintén hittem, hogy csak barátok vagyunk, el se tudtam volna képzelni, hogy ő másként érez. Szerintem ez az igazi barátzóna, mikor a lánynak halvány lila fogalma sincs arról, hogy a pasi többet szeretne. Nekem sem volt, évekkel később vallott színt a pasi.
Amit ez a lány csinált, az nem ez a klasszikus értelemben vett barátzónázás. Oké, az, mert tényleg nem tud többet elképzelni veled, de itt direkt visszautasított, mondta, hogy nála ennyi vagy és pont. Nem hülyített, egyenesen közölte veled, amit érez és gondol. És ha már barát, akkor igen, a barátokkal megbeszéljük a pasibánatainkat. Te nem ellenkeztél, amikor erre kért, hogy a barátja legyél, hát ne is hisztizz akkor, ha úgy is viselkedik.
És a fiúk? Miért kell homokosként viselkedni? Ha megtetszik egy lány egyből kezdeményezz nála!
Menj oda hozzá és derítsd ki 10 perc-1 óra alatt hogy ő mennyire vonzódik hozzád. Ha igen, kérd el a telefonszámát. Ha nem, lépj túl rajta és ne viselkedj köcsögként, aki hagyja hogy egy lány barátzónázza.
Ez a nagy trükk. Ne húzd az időt hetekig-hónapokig, hanem egyből derítsd ki akar-e tőled valamit.
21/F
Ennél nyíltabban már nem mondhatta volna. De akkor lefordítom neked jó? Ha már neked az anyanyelvedhez is szótár kell:
A gesztusoktól függ a pontos jelentés, de ezek lehetnek:
1.) Nem akar megbántani, talán már őt sokszor megbántották, és úgy érzi, ez kevésbé kegyetlen elutasítás.
2.) Abszolút csak és kizárólag barátként gondol rád, még akkor is, ha egyébként jó pasinak tart, csak valamilyen tulajdonságod miatt mégsem vonzódik hozzád, amiből te nem tudsz engedni (pl. nálam ilyen, ha valaki megrögzött dohányos, és nem tudja, vagy nem akarja letenni végleg, lehet egyébként jó pasi, csak nálam ez egy kizáró tényező, mert zavarja a szememet, és nem akarok állandóan szemcseppen élni).
3.) Soha eszébe se jutott, hogy több legyen köztetek, nem te vagy a zsánere, de szívesen beszélget veled, nem vagy a szemében más, mint a lánybarátai (ez különösen jellemző azoknál, akiknél eleve nem tabu a férfi-nő barátság).
Lehet, hogy van más is, nekem ezek jutottak az eszembe.
Viszont, ha neked valakinél nem pálya ez a barátságosdi, akkor te is legyél egyértelmű, nyílt és őszinte, és mondd el, ne csak célozgass rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!