Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mutassam be otthon?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan mutassam be otthon?

Figyelt kérdés
Már viszonylag régóta együtt vagyok a párommal, de a családom még nem ismeri őt. Erre megvan az okom, mert sajnos nem túl jó a viszonyom az otthoniakkal és az is tovább rontja a helyzetet, hogy a párom skinhead. Tudom, hogy anyámék ránéznének és már hallani se akarnának róla, pedig higgyétek el nagyon normális, nagyon értelemes fiúról van szó akinek oké, hogy van egy adott világnézete, politikai beállítottsága és öltözködési stílusa, de ezt nem akarja rátukmálni senkire se és nem bunkó másokkal csak azért mert adott esetben máshogy látják a világot mint ő. Nem agresszív, nem buta. A baráti köröm nagyon kedveli. Velem nagyon jól bánik, nagyon szeret engem. Éppen ezért fáj nagyon az, hogy a szüleim nagyon sznobok és előítéletsek, és hiába akarnám, hogy megismerjék egymást (mert ha tudnák, hogy valójában milyen nem lenne okuk panaszra), ők teljesen elzárkóznának. Mit tegyek ilyen helyzetben?
2015. máj. 31. 23:32
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

8-as: honnan veszed, hogy tini vagyok? De egyébként meg csak példának mondtam

9-es: a párommal már beszéltem erről, ő félre tudja tenni ez esetben az előítéleteit, annyira, hogy békében meg tudjanak lenni egymás mellett

10-es: ebben igazad van, de konkrétan nem kérhetem arra, hogy cserélje le a ruhatárát a szüleimmel való találkozás miatt, az a baj, hogy nyilván nem csak azon látszik a beállítottsága, hogy kopasz, hanem a ruháin és a tetoválásain is

2015. jún. 1. 10:30
 12/13 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy botrány lenne. Mutatsd be, nem kell előre bezengeni az Ő nézeteit. A tetkók látványos helyen vannak? Nem lehet ruházattal takarni? Te is átvetted az Ő nézeteit? Mi a véleménye arról, hogy van a családodban zsidó leszármazott? Ezek mind fontos tényezők.

Egyébként én másfél évig voltam együtt egy hasonló beállítottságú sráccal, ezért is szólok hozzá a kérdésedhez, és szintén nem tini vagyok. Nem szépítem: a családom soha nem fogadta el, de nem ez miatt szakítottunk végül. Sajnos ahogy telt az idő, már én sem tudtam bizonyos megrögzött nézeteivel azonosulni, idővel lettek zavaróak számomra a megjegyzései. Ezért kérdeztem, hogy Te is hasonló nézeteket vallassz-e? Mert én sokmindenben igazat adtam neki, de volt egy határ. Azon vettem észre magam, hogy szép lassan kivetkőzöm önmagamból. Engem nem így neveltek, és azért valljuk be, akármilyen okos, intelligens emberről van szó, a gyűlölet szó sokkal többet szerepel a szótárukban, mint a szeretet. És ez hosszútávon megmérgezi az ember lelkét. Hidd el, tudom miről beszélek. Ne magatokat sajnálgatsd itt, a szüleidnek igenis lehet ijesztő majd a Te párválasztásod és joggal!

Úgyhogy előre ne sznobozd le Őket, adj lehetőséget, hogy bizonyítson mindenki, mutatsd be a fiatalembert, és ha Ő tényleg olyan rendes, össze fog csiszolódni a család.

2015. jún. 1. 15:59
 13/13 A kérdező kommentje:
Na ez egy nagyon értelmes válasz volt, köszönöm szépen :) Igazából én is abban reménykedek, hogy mivel tényleg értelmes és normális fiatalemberről van szó előbb utóbb elfogadják... Nekem inkább az övéhez hasonlítanak a nézeteim, de ez nem miatta van már azelőtt így volt, hogy megismertem volna. De egyébként meg ő szerencsére nem olyan, mint már leírtam, hogy csak ez legyen a témája..szóval neki nem kényszere az, hogy állandóan a nézeteit hangoztassa meg megjegyzéseket tegyen, simán magában tudja tartani őket, így nálunk ilyen gond nincs
2015. jún. 1. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!