Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért változott meg a világ...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért változott meg a világ abban, hogy a fiatalok későn házasodnak?

Figyelt kérdés

Olyan fura ebbe belegondolni,hogy az én anyukám 19 évesen házasodott (23 éve), ami akkoriban ez teljesen normális és elfogadott volt, természetes.

Itt vagyok én pl, 19 éves ,és se én se a környezetem szerintem elképzelni nem tudná,hogy férjhez megyek ilyen idősen. Ez az egyik oldala, a másik meg,hogy a mai fiatalok nem így gondolkodnak már ,hogy egybekössék az életüket valakivel, és lényegében lemondjanak a fiatalkorukról.

Nekem személy szerint a régi rendszer jobban tetszik , még akkor is,ha most még nem tartom magam késznek egy házasságra és a férj jelölt sincs meg..

Ami tetszik benne,hogy az emberek nem azon voltak,hogy minél több embert megismerjenek,és abban a hitben legyenek,hogy még ráérek lekötni magam ,mint most,hanem a jelenlegit megbecsülték .

Az egész olyan más,ma már ha tíz fiatalt megkérdeznénk arról,hogy melyikük házasodna huszonpár évesen,akkor kb 3 ha igent mondana....

Mi a véleményetek?

2015. máj. 26. 17:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyetem alatt házasodtak a szüleim és születtem én. DE akkoriban egy havi tanulmányi ösztöndíj egyenlő volt a havi átlagkeresettel. Volt mire alapozni és ők olyan szakot végeztek amivel manapság is azonnal találnának munkát így amiatt sose aggódtak, hogy nem lesz munkájuk. Maximum amiatt, hogy mennyit fognak keresni. Minimálbér vagy manapság átlagkereset 23 év munkatapasztalattal.

Én egyetemi és mindenféle támogatással (szoctám, tanulmányi ösztöndíj, árvaellátás) kapok minimálbér alatt, ha dolgozom havi 4-5 nap diákmunkát, akkor már szórakozni is elmehetek. Erre hogy vállaljak be biztosra bármit ha fogalmam sincs mi lesz mikor végzek? Pedig mikor elkezdtem anno az egyetemet azt mondták hiányszak amire jelentkezem. Közel a végzéshez senki se keresi ezt a szakot, nem is ismerik a cégek... Teljes kilátástalanság. Talán árufeltöltőnek vagy pénztárosnak felvesznek, bár nem biztos, nincs hozzá okj-m.

2015. máj. 26. 20:32
 12/12 anonim ***** válasza:

Régen a két fiatal, ha összeházasodott, mehettek lakni a nagy, többgenerációs szülői házba, oda lehetett szülni a gyerekeket is sorban. A lány gondozta az időseket és nevelte a gyerekeket. A fiú meg vitte tovább a családi gazdálkodást vagy eljárt dolgozni. Ma már önállóan kell a fiataloknak élniük, a kétszobás panelba nem lehet odaköltözni a szülők nyakára, főleg, ha van(nak) tesó(k) is. Saját lakás kell, vagy legalább egy albérlet. Régen a fiatalok csak bejelentették otthon, h összeházasodnak, a szülők meg megszervezték az esküvőt és mindent kifizettek. Na hát én hiába jelentettem volna be, nekem nem tudtak volna esküvőt szervezni a szüleim. Régen a lány kapott hozományként bútorokat, ágyneműket, edényeket, én semmit sem kaptam az életkezdéshez.

Szóval mire egy fiatal pár ezeket megteremti magának, azért az beletelik egy pár évbe főleg úgy, h munkát meg alig lehet találni. Aki meg munkát akar, annak meg sok-sok évet kell tanulnia, hogy olyan tudása legyen, ami ritka, keresett.

2015. máj. 26. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!