Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az nemi erőszaknak számít hogy ha egy kényszerházasságban egy nő kénytelen lefeküdni a férjével az akarata ellenére?
Mindegy van-e papírod írta,hogy egy pár vagytok vagy sem.
Nem a tulajdona vagy!
Ha az egyik fél akarata ellenére történik az aktus,az már erőszak,minden más lényegtelen.
Elsőre én is azt mondtam volna, hogy bűncselekmény.
De.
A köznyelvben számtalan dologra rámondjuk, hogy akaratom ellenére. Pl akaratom ellenére dolgozom, mert ha nem tenném, nem kapnék pénzt és akkor nem lenne hol laknom.
Ha már eleve kényszerházasságban élnek, akkor ott valamilyen kényszer volt. Ez vagy már eleve BTK-s kényszerítéssel érték el, vagy nem. Például az, hogy nem fizetem ki a szüleid jelzálogát, ha nem jössz hozzám, az nem btk-s kényszerítés. Szerintem.
Ha a nemi aktust is ugyanilyen típusú "kényszerítéssel" érik el - mondjuk elválok tőled, és mehetsz vissza a putriba - akkor az szintén nem az. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!