Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez valóban egy jellemző női viselkedésforma lenne? Miért ez a taktika? Where's the dignity?
Ezt a jelenséget figyeltem meg: Még kint sincsenek az előző kapcsolatukból (amiben még benne vannak) - de máris fűzik a következő áldozatot - és mivel nők, nincs nehéz dolguk.
Mondá vala egykor a Dopeman
"Te is tudod bro, hogy tisztára majmok.
Na nem alázásból csak egy hasonlatot mondok.
Addig el nem eresztik a régi ágat,
Amíg újat nem találnak, amibe belekapaszkodnak" (Na jó ez Kicsi Dope versszaka volt)
Hihetetlen az a - nem is tudom milyen szó illik erre leginkább - közöny és érzelemmentesség amivel 2 perc alatt tovább tudnak lépni. Sokan már akkor kezdik az újat kiépíteni mikor az előző még megvan - csak hogy rögtön oda kapitulálhassanak. És aztán még ők is vannak beállítva rendeseknek, érzékenyeknek, kedvesebbeknek stb. - Holott mindjárt lentebb írok erről.
Mit láttam én ebből? Fórumtársak, levelezőtársak, haverok, ex-osztyátársak... Mindenhol ez van. A csaj már akkor továbblép mikor még együtt vannak, de a srácok nem. Volt aki rászokott a cigarettára kis híján emiatt (alig tudtuk lebeszélni róla), másik alkesz lett, megint más öngyilkos is lett. A csajok meg? Már másnap más ágyában bohóckodtak. A taktikájuk, hogy az első "rosszabb lépésnél" máris mennek a következőhöz és mire kihajítják az előzőt, máris van következő.
Lehetne mondani, hogy csinálják ezt a srácok is. Nade! Egy csajnak ilyen téren sokkal könnyebb dolga van. Bármikor találhat magának bárkit hosszabb távra is. Fordítva viszont nem, sőt hajlok rá, nem is tennék meg. Eljutottunk oda, ami a réginek pont a fordítottja. A nők hagyják el a srácokat és a srácok sírják tele a párnájukat - érzelemvilágban teljes a szerepcsere. Régen ez volt: a csávó már kapcsolatában keres egy másik csajt és kidobja azt akivel addig volt, a csaj összeomlik. Ma: a csaj teszi ezt és a srác omlik össze. Ott tartunk hogy már a bunkóbb, keményebb srácokat is összetörik. Ők meg csak röhögnek és bármikor bárkit összezedhetnek, így egy kapcsolatban ők irányíthatnak, mert tudják hogy nem veszíthetnek semmit, míg a srácok igen.
What a mess. Where's the dignity?
Igen, nagyon sok ilyen lány van (és srác is), de nem mind ilyen. Nyilván a szakításos esetek legalább 50%-a egy harmadik fél miatt történik, ebben semmi új nincs.
Számomra nem idegen a dolog. A volt barátnőm egy másik srác miatt tartott érzelmi terrorban, én meg hülye voltam és nem dobtam ki. Végül ő dobott, de hogy ebben mennyire játszott közre a másik srác, azt nem tudom. Hála Istennek vége.
11:28!
Nő létedre (mert válaszodból simán lejön, hogy az vagy) ne tegyél fel keresztkérdéseket! Igen tudom, hogy abban profik vagytok, de felesleges olyat kérdezni, amire magad és veled együtt mindenki tudja a választ!
De most mégis mit vártok? Vonuljon mindenki zárdába szakítás után csak azért, hogy ex lelkivilága ne sérüljön?
Eleve a szakító fél már túl van a kapcsolaton, különben esze ágában se lenne szakítani. Nem szereti a párját, unja vagy valami, tök mindegy mi az oka, de az nyilvánvaló, hogy nem a nagy boldogság váltja ki a kapcsolat végét, az biztos. A másik félre meg mindenképpen szenvedés vár, vagy akkor ne is szakítsanak az emberek mert, hogy "legyenek tekintettel a másikra"? Most ez épp olyan, ne egyek együttérzésből mert afrikában éheznek? Apácaként se fogok élni csak azért, mert szakítottam a pasimmal és ez megviselte őt. Azért szakítok, mert már nem szeretem a páromat, ebből következik az, hogy nyugodtan új kapcsolatot kezdehetek, mert már túl vagyok az előzőn. Ez nem női taktika, ez a szakító fél taktikája.
Hát... akkor reagálnék neked! Arról beszéltem, hogy mennyi nőt megölnek a (ex)pasijuk. Utána lehet nézni a híreknél! Csekély számmal ölnek a nők (a kérdésben említett dolgok miatt [pl. gyorsan szerezhetnek másikat]). Amikor velem csinálták ezt, én is azt sem tudtam, mit csináljak magammal. Egyszerre éreztem elképesztő mennyiségű csalódottságot, frusztrációt, dühöt... Ezt egyszerűen nem is lehet leírni szavakkal! Ezt csak az tudja, aki átélte!
És meg tudom érteni azokat a férfiakat, akik megölik egy ilyen után a barátnőjüket - ELFOGADNI NEM FOGADOM EL, mert senki nem fizethet egy ilyenért az életével, de attól még sajnos meg tudom érteni, mert ilyenkor olyan érzelmi hullámon megy keresztül a felszarvazott, amit tényleg csak az tud, aki átélte!
És nem érdekelnek azok, akik ide írtak nagy pofával, hogy ha szakítás, akkor csendben legyek, és lépjek tovább! Könnyű azt mondani! Aki ezt mondja, az két dologból kifolyólag mondhatja:
- nem élte még át a csalódás ezen ágát
- azok közé tartozik, akit a kérdező említ
Lepontozhatsz, visszaírhatsz, elküldhetsz oda, ahova akarsz, de nekem ez a véleményem, és ha kinyitjátok a szemetek vagy Ti magatok is átélitek ezt, akkor pontosan így fogtok érezni!
És itt NEM CSAK a nőkről van szó, hanem mindannyiunkról... Ugyanakkor sajnos a nőknél a legjellemzőbb ez az életszemlélet!
Várom a további beszólásokat!
2-es voltam, meg még egy párszor beirkáló (ellenőrizhető a százalékoknál)
Jah, és ahogy látom a 11:58-as is nő!
Válaszából kiderül, hogy mennyire nem értette meg a kérdést!
"Lehetne mondani, hogy csinálják ezt a srácok is. Nade! Egy csajnak ilyen téren sokkal könnyebb dolga van. Bármikor találhat magának bárkit hosszabb távra is."
De hát akikkel "lelépnek", azok nem srácok? Honnan tudod, hogy ki kerített kit? Kinek volt könnyebb dolga? Nézőpont kérdése.
Az egyik kérdésben a puncinak van hatalma, a másikban meg azt taglaljátok, hogy a nők bizony mindent megtesznek a falloszért. Most akkor kinek van nagyobb szüksége mire/kire? :'D
Amit a #2 ír meg egy teljesen hétköznapi megcsalós történet. Sajnálom, de mindenki csinál ilyeneket, mi himbilimbisek is.
Egyszerűen arról van szó, hogy sok ember (ember, nem specifikusan nő vagy férfi!) kapcsolatfüggő; vagy azért, mert önbizalomhiánya van, vagy mert fél a "címkétől", hogy ő "egyedülálló", és jajj, akkor kevesebbet ér, vagy pedig egyszerűen ebbe csap ki az extroverziója. Ezeknek az embereknek egy biztos pont kell, és addig maradnak eme biztos pont mellett, amíg nem alakítanak ki másikat, aki csupán annyiban "jobb" az előzőnél, hogy "újabb", "másabb", esetleg "szebb".
Szvsz túlreagáljátok.
F
12:29!
Köszönöm sajnálatod! :)
"...és jajj, akkor kevesebbet ér, vagy pedig egyszerűen ebbe csap ki az extroverziója"
Tudod, az a baj, hogy nem csak hogy ezt az ember érzi, hanem a mai társadalom tulajdonképpen már így tekint az ilyen emberekre.
A többivel úgy-ahogy egyetértek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!