Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan utasítsak vissza valakit, aki nem kezdeményezett egyértelműen?
Hobbim színhelyén van egy srác, és én úgy látom rajta, tetszem neki. Mindig keresi az alkalmakat, hogy beszéljünk, ha párt vagy bármit kell választani, mindig engem választ, keresi a szemkontaktust, satöbbit. A többiekkel egyáltalán nem így viselkedik, pedig ő az egyetlen fiú a csoportban.
Ezekből az apróbb jelekből arra gondolok, hogy szeretne valamit. De nem kezdeményezett komolyabban, sosem hívott el randira, nem vallott be semmit a dologból, csak ilyen félénken, nagyon óvatosan kerülget. Jobb is így amúgy, mert van barátom, ezzel ő is tisztában van, találkoztak is már, tehát értelme se lenne kezdeményeznie, de továbbra is megkülönböztetett figyelemmel illet.
Én azért ez elég kellemetlen nekem, zavarba ejt. Aranyos meg kedves srác, nyilván nem szeretném megbántani, de bartáom van, akit szeretek, és a srác különben sem tetszik.
Mit csináljak? Hogyan beszéljem meg vele (nem szeretném így direkt szembesíteni, zavarban lenne ő is, én is, és nyilván mindent tagadna, azért ez az óvatosság, gondolom), hogy ennek így semmi értelme? A páromat különösebben nem zavarja, bízik bennem, de nyilván ő sem örül neki, hogy heti egyszer két órát gyakorlatilag össze vagyunk zárva, még ha nem is kettesben.
Amúgy a srácot nem bátorítom, sosem keresem az alkalmat beszélni vele, laza vagyok és barátságos, mindenkivel ugyanúgy viselkedem, tehát nem érezheti úgy, hogy különösebben kedvelem. Rideg és elutasító meg már csak azért sem szeretnék lenni, mert új nálunk, a végén még elüldözöm, vagy ha azt nem is, de nem érezné jól magát.
Javaslatok? Tippek, ötletek? Ti mit csinálnátok a helyemben? Előre is köszönöm a segítséget, sokat jelentene.
Én 22 vagyok, a srác vagy 20, vagy 21, nem tudom pontosan.
Ameddig nem próbálkozik addig nem igazán tudod visszautasítani, mivel nincs mit.
Szembesíteni tudod, de az eléggé prosztó, hogy valakinek, aki nem próbálkozott, rombolod az önbizalmát.
A hideg flegmaság is elég prosztó, de ha ennyire rühelled szegényt, hogy nem bírod ki ha hetente egyszer a közeledben van, akkor gondolom vagy ez vagy a szembesítés.
Szerintem nem kell semmi különöset csinálnod. Legyen számára egyértelmű, hogy foglalt vagy, de továbbra is legyél vele egyenlően barátságos. Azt a tényt, hogy mindig téged keres, igyekezz ne figyelembe venni, ugyanannyi jogod van mással párba állni.
Ha tolakodó a közeledése, erélyesen küldd el.
Ha nem akarod megbántani és kerülnéd a kínos helyzetet, akkor ezt javaslom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!