Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Pszichopata lennék? Ezért nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Pszichopata lennék? Ezért nem volt még nőm?

Figyelt kérdés

Néha úgy érzem, hogy ha nagy hatalmam lenne, az összes, számomra unszimpatikus embert keresztre feszíttetném.

Nem gondolom ezt teljesen komolyan, csak néhány perc erejéig. A túllángoló érzelmek vakítanak el. Máskor pedig erőteljes szeretet-hullám lesz úrrá rajtam, olyankor majdnem könnyezni kezdek, és nem értem meg az érzést, hogy miért voltam képes oly gyakran gyűlölködni.

Nincsenek velem hasonló korú barátaim sem, csak néhány, 40-50 éves emberrel vagyok jóban.

Érdeklődési köreim sem a megszokottak. Művészlelkűnek is neveztek már, jó pár alkalommal. Szellemileg a múltban élek, főként az ókorban.

A közeli ismerőseim jó lelkűnek, de kissé betegesnek tartanak.

Rengeteg pszichológusnál, pszichiáternél jártam már, sok mindent mondtak rám, (autizmus, skizofrénia, kényszerbetegség,...) próbáltak kezelni is, de semmi nem használt. Igaz, még senki sem nevezett pszichopatának, csak néha magam tartom annak.

[link]

2015. febr. 23. 23:53
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

lil_d

Örülök, hogy nem vagyok ezzel egyedül. :)

Az agresszív jellegű gondolataimat én is mindig vizualizálom. Sőt, talán az összeset.

A pszichiáterek/pszichológusok csak ahhoz értenek, hogyan gyógyszerezzék be az embereket, illetve, milyen módon diagnosztizálják őket félre, hogy ezáltal tévutakra tereljék az életüket.

Nem saját akaratomból mentem el először "szakemberhez". Annak idején az egyik tanárom ajánlott be az iskolapszichológusnak, aki az elbeszélgetés után azonnal adott egy beutalót alapos kivizsgálásra a közeli pszichiátriára. Onnantól kezdve, egészen a 2007-es év végig, rengeteg időt töltöttem azon a helyen. Talán az eddigi legrosszabb időszakom volt. (Hosszú történet...)

Az általad említett "kinézést" én is megtapasztaltam. Főként az osztálytársaimtól, de mondhatnám, hogy a családomon kívül mindenkitől. Néha/gyakran még ők sem értenek meg.

2015. máj. 13. 14:30
 22/27 A kérdező kommentje:
Jav.: 2007-es év végéig*
2015. máj. 13. 14:33
 23/27 A kérdező kommentje:
Azt még hozzátenném, hogy a családtagjaim legalább próbálnak megérteni, és részben sikerül is nekik.
2015. máj. 13. 14:37
 24/27 lil_d válasza:
legalább a családod.... de hidd el nem leszel egyedül mert valakit biztos érdekel a te hogy is mondjam .. mind1 valakit ugy is olyan érdekel amilyen te vagy és akkor majd le se fogod tudni vakarni. ez nem átok ez érdekesség.. .és előnyöd lehet néhány szakmánál :D hidd el hogy ezzel a mély gondolkodással nem vagy dilis csak mélyebre látsz mint az átlag. Még valami olvasom hogy mondták rád hogy skizofrén vagy ... ez elég fura. mit mondtál nekik? Persze ha nem tolakodó a kérdésem! Engem marhára érdekel ez ne haragudj érte .
2015. máj. 13. 20:48
 25/27 A kérdező kommentje:

20:48

Való igaz, a kérdésemben megemlítettem azt is, hogy "Ezért nem volt még nőm?". Viszont nem arra szándékoztam ezzel utalni, hogy feltétlen' szeretnék egy barátnőt, mert megvagyok nélküle.

Ami pedig a szakmát illeti, jelenleg abban az életkorban vagyok (22), amikor legtöbben már rendelkeznek ilyen végzettséggel. (Én "csak" érettségivel, de mindenképp szeretnék még kitanulni valamit.)

Örülök, hogy különbözöm az átlagtól.

Skizofréniát 2004-ben állapítottak meg először nálam. Akkoriban többször is láttam olyan "dolgokat", melyeket mások nem. Ennyi elég volt ahhoz, hogy bent tartsanak.

2015. máj. 14. 00:36
 26/27 lil_d válasza:
Értem. Semmivel nem vagy lemaradva :D én is 22 vagyok . És azokat a dolgokat gondolom már nem látod . Tudtad hogy az csak halucinacio vagy nem voltál tudatában? Tudom hülyeségeket kérdezek nézd el nekem kérlek :)
2015. máj. 14. 07:05
 27/27 A kérdező kommentje:

07:05

Már régen nem tapasztaltam ekkora mértékű (vizualizációs) skizofrén tünetet.

De néha manapság is előfordul olyan, hogy például, amikor belenézek a tükörbe, olyan érzés fog el, mintha nem saját magam látnám viszont benne, hanem egy idegen személy arcát. Olyankor valamennyire meg is szédülök és enyhébb félelmet érzek.

Illetve, ritkán éjjelente halk emberi hangokat/beszédet hallok. Mintha hozzám szólnának, de nem mindig értem, hogy mit mondanak (általában nem). Tehát, ez nem lényeges.

Egyáltalán nem kérdezel hülyeségeket.

A 2003-2004 körüli "látomásaim" teljesen élethűnek tűntek. Vagyis, mintha azok a dolgok valóban ott lettek volna. Hiszem, hogy a három-négy esetből legalább kettő tényleg valós volt.

Egyébként, 1995-1997 környékén is volt egy "érdekes" időszakom.

Az úgynevezett hallucinációkon kívül voltak/vannak más tüneteim is, amelyek miatt anno be kellett feküdnöm.

2015. máj. 14. 11:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!