Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért akarnak a huszonéves pasik gyereket?
Tudom hülyén hangzik a kérdés, de egyre többet tapasztalom hogy a 20-25 év közötti férfiak,házasságot,családot szeretnének...szinte csak ilyen pasit fogok ki, pedig én egyiket se tervezem még egy jó 10 évig.
Vagy csak nekem tűnik ez ennyire korainak? Nyugodtan oltsatok ha valamit rosszul gondolok :) :D
19/L
00:17-tel teljesen egyetértek!
Jobb fiatalon szülni, ez nem azt jelenti, hogy már mondjuk 20 évesen, de én biztosan nem szeretnék majd 35-40 éves koromban szülni, amikor már kiépitettem a kis karrieremet, de ettől függetlenül az igazi boldogság még nem talált meg! lehet akkor meg már úgy gondolod, hogy nem is kell gyerek, hiszen nem fér bele a jól megszokott mindennapjaidba. van egy stabil munkád egy működő párkapcsolatod és igy jól elvagytok! de, ha esetleg mégis szeretnétek majd egy gyerket és sikerül is felnevelni egészségben, nem lennél kiváncsi az unokáidra? mert én bizony még azokkal is szeretnék majd játszani,vagy látni, hogy ők is családot alapitanak! Nincs is szebb dolog, mint a család! és aki igazán akár, az megtudja magának teremteni a megfelelő körülményeket, hogy tudjanak nevelni egy gyereket! vagy azt hiszed, hogy majd 10 év múlva itt Mo-n sokkal jobb lesz minden? hát ne gondold ezt, akkor is nehéz lesz gyereket vállalni vagy még nehezebb! azt hiszed akkor nem lesz semmi problémád? ki garantálja, hogy akkor lesz munkahelyed, ráadásul, ami jól is fizet? a az életben semmi sem biztos, csak a halál! szóval, sztem nem kellene valami mondvacsinált kifogásokat találni miért nem akarsz gyereket! ha van egy rendes párod, akivel megértitek egymást, akkor egy baba nem lehet gond! Ez csak a karrierista nők dumája! ami soha nem fog olyan boldogságot, megnyugvást hozni a lelkednek, mint egy gyermek!
én nem arra vbárok h minden tökéletes legyen. nekarok milliókból élni, nemakarok spórolni, egyszerűen csak az ALAP dolgokat akarom előbb elérni. pl azt h ne az anyám házába, ahol én felnőttem, oda kelljen gyereket szülnöm. én azt nem viselném el, és a barátom sem. ugyanez igaz az ő anyja házára is. ő sem oda szeretné h költözzön a felesége a gyermekével....
mégegy ok. még nem "éltünk" se én, se a párom. szülőkkel lakunk, nem dolgozunk, nincsen keresetünk....annyit értünk el az életben, hogy lediplomáztunk. azaz én még nem, most fogok. szeretnék végigmenni a lépcsőfokokon. szeretnénk először különköltözni a szülőktől, és együtt élni kicsit. szeretnék kicsit utazgatni, szeretnék kicsit élni függetlenül a szülőktől. aztán házasságot kötni, és majd utána jöhet a gyerek.
mi nem így gondolkozunk, hogy gyorsan szerezz egy szakmát, csinálj gyereket, házasodj össze és készpont.
07.16. a helyesírásos megjegyzésekre nem vagyok kíváncsi. de tudod mit? csak neked, te nagyokos:
Jézusom...legyen természetes hogy a pasik 23-24 évesen gyereket csinálnak? Ti ezen a bolygón éltek????
Egy tanul férfiembernek 23-24 évesen még munkája sincsen. Úgy értem annak aki főiskolára/egyetemre megy....de azért csináljon gyereket??? Mégis hova a jó életbe???? Megvagytok ti húzatva???
Én 24 vagyok NŐ, és rohadtul nem tervezek a közeljövőben gyereket. És igen, minden rendben van nálam. Egyszerűen csak nincsen semmim. Se házam, se munkám...és én így nem fogok gyereket szülni. Nekem nem célom a népességcsökkenés megakadályozása, nem én akarom megváltani a világot. Nekem a célom az, h majd normális körülményeket tudjak biztosítani a családomnak és a gyerekeimnek, és nem muszájból fogok szülni.
ha a fogalmazásmóddal is problémáid vannak, azt is megoldhatjuk....remélem mostmár nyugodtan hajtod álomra a fejedet éjszakánként, ha ez téged ennyire baromira zavart h nem használtam nagy kezdőbetűt, és egyes szavakat egybeírtam. de csak neked, hogy lásd, nemvagyok hülye, megírtam az egészet újra, javítva.
köss bele másba inkább, de ez a helyesírásos belekötögetés, ez szánalmas...
és nemazért nincs munkám, mert hülyevagyok és lusta, hanem mert még tanulok.
09:45-ös vagyok!
Ez mind szép és jó, amit leirsz! de, hogy egy kis időre a családod segitségét kérd, ez baj lenne? nem hiszem, hogy ez egy szülő számára teher lenne! a mi családunkban, az én szüleimtől kezdve, a keresztapámékig, a nagybátyámékig és most az unokatesómék is, mind úgy alapoztak, hogy nem volt semmijük! csak egy példa a családból: az unokatestvéremék évekig együtt jártak, mig egy szép napon eldöntötték összeházasodnak! az egyiknek van diplomája a másik félnek meg egy biztos állása! de nincs elég pénzük, hogy házat épitsenek, hát, amikor eldöntötték, hogy már pedig ők összekötik az életüket és gyerekeket is szeretnének elkezdtek erősen spórolni és persze már előbbről is volt valamennyi megtakaritott pénzük, amit a jövőre szántak! igy mikor megvolt az eljegyzés az egyik szülőhöz költöztek és elkezdtek erősen tervezgetni. Támogatást kaptak mind két szülőtől ez tény, de emelett hitelt vettek fel és a spórolt pénzt is hozzátették! mennyi idő volt ez 8 hónap és készen állt a ház, hogy költözhessenek! Az unokatestvérem most szülte meg a 2. babáját és van saját otthonuk, állásuk, két csodálatos gyerekük és még láss csodát utazgatni is szoktak a gyerekkel! eddig ugye 3-asban, de ment nekik! a hitelt törlesztik és amit kölcsön kaptak a szülőktől (ami nem ajándék volt) törlesztgetik nekik szépen lassan! Még mielőtt valaki belekötne a szülői támogatást nem mindenki engedheti meg magának, de hozzáfűzném, hogy ők is csak egy részt kaptak és hitelt vettek fel! Nem voltak teher a szülők nyakán, sőt.... Majd amikor neked lesz gyereked te is szivesen látod a házadban, sőt kérni fogod, hogy maradjon, ami az ő körülményei nem javulnak! A kiélésről pedig annyit, hogy azt egészen 16 éves korodtól csinálhattad, vagy még elébbről (nem tudom hány éven keresztül), ha most diplomázol, akkor lehetsz akár 22 is vagy még több! vagy ez kevés, hogy valaki kiszórakozza magát? Ha most megkapod a diplomád (amihez gratulálok), sajnos nem biztos, hogy állást is fogsz kapni, hacsak nincs protekciód valahol. szóval, lesz állásod, beilleszkedsz, akkor hány éves leszel? ha külön akartok menni a szülőktől hova mentek most? albérletbe? és azért nem kell fiezetni? ott nincs rezsi, számlák stb...? vajon mennyi fog maradni a fizetésetekből, hogy félre rakjtok valamennyit, a saját kertes házatokra? hát marha keményen kell majd dolgoznotok, főleg, ha utazgatni is szeretnétek, hiszen az is pénzbe kerül. Akkor mikor jön el az ideje a baba vállalásnak? Előbb-utóbb, ha nem vagytok most olyan gazdag módban, hitelt kell felvennetek és ugyanott vagytok, csak gyerek nélkül! Egy gyerek nem lehet akadály! Mindegy végül is ez nem az én életem, én csak igy látom! mindig lesz valami, ami problémát fog okozni (itt az anyagiakra gondolok).
Jajj... :S Én nem akartam ekkora vitatkozást elindítani.
Hozzáfűznivalóm pedig csak annyi lenne, hogy én nem várok semmire, egyszerűen csak nem vagyok anyatípus.Nagyonnem. Most lehet önzőnek nevezni, meg "jobb is ha az ilyen nem szaporodik" idézetekkel illetni, de ez van. Szerintem semmivel sem vagyok kevesebb mint a többi ember. Nem is szóltam le soha senkit azért mert korán vállalt gyereket, hiszen ez természetes dolog de senki nem egyforma.
Oké, rosszul gondolom. De nekem így jó, és inkább nem leszek anyuka, minthogy a társadalmi elvárások nyomására szüljek egy gyereket és az szeretet nélkül nőljön fel :S Mert nem tudnám szeretni, nem is fogalkoznék vele, egyszerűen képtelen vagyok rá.
Akkor genetikai hulladék vagyok. Na és? Másra születtem.
igen igazatok van h hitel mindenképpen fog kelleni, azaz vagy a hitel, vagy a szülő támogatás. én nem vagyok egyiknek sem ellene...itt az időzítéssel van a baj.
szeretnék szülőktől függetlenül élni a párommal, kettesben, utazgatni, stb. gyerek nélkül. ez másfajta kiélés, mint amit 16 éves korodban elkezdesz. ez nekem még nemvolt meg, és nemúgy akarok gyereket vállalni, h utána majd sóvárgok a "szabadságomért"
és nem a szülők pénzéből szeretnék élni....a kezdéshez elfogadom az anyagi támogatásukat, de nekem a saját életem kezdete az nem egyenlő azzal, hogy már jön is a gyerek. az egy másik lépcső. énmég ott nem tartok.
és én nem ítélem el azokat, akik a szülei házába szülnek gyereket. ők más gondolkodásúak kicsit, kihagynak egy féázist az életükből. azt amikor elkezdik az önállósodást. amikor különköltöznek a szülőktől, és csak 2-en élnek, és saját magukat látják el. előbb sztem ezen kell átesni, és utána gyereket szülni. ez pl olyan, mint tinikorban, vki 16 évesen kezd el pasizni, összejön egy sráccal és vele éli le a hátralevő életét. ez mind szép és jó, nagyon sokmindenkinek beválik, de mégis kimarad az a fázis az életéből, amikor ismerkedik férfiakkal, megismeri őket, és később megtalálja az igazit. nekem ez megvolt, nemez hiányzik nekem.
hanem az, h én nem akarom most, így összeházasodni és gyereket szülni, h az új életemet már rögtön egy gyerekkel indítsam. nem. az új életemet 2-esben a párommal akarom indítani. a gyerek majd később....
biztosan sokan gondolkodnak még úgy ahogyan ti, de olyanok is akadnak akik így gondolkodnak mint én. és higgyétek el, mind a 2 típus megtalálja a boldogságot. az egyiknek így a jó, a másiknak úgy. az egyik ettől lesz boldog, a másik attól.
anyám 28 évesen szült engem, amúgy most 24 éves vagyok. és ő is úgy tett mint én. kicsit kiélte magát a gyerekszülés előtt. összeköltöztek apámmal, majd összeházasodtak, éltek kicsit, és aztán jöhetett a gyerek. van egy öcsém is, őt meg 33 évesen szülte. amúgy nem fogyatékos :) tökéletesen elégedett volt így anyám az életével, és nem fog úgy meghalni se, h ne játsszon az unokáival.
Persze, igazad van, mindenkinek más az értékrendje, nincs is ezzel semmi gond! Én csak azon tudok kiakadni, hogy ha valaki huszonévesen akar szülni, és esetleg nincs saját háza, akkor rögtön rásütik, h felelőtlen! Pedig nem az!
A másik pedig az, ha valaki kifogásokat keres a gyerek ellen! Ne találgason, hanem mondja azt, h nekem nem a gyerek az első! Minden tiszteletem a kérdezőé, mert ő felvállalta! Nem kell ezt szényelni! Nem mindenki anya típus!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!