Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg ezért a Szürke 50 árnyalatáért bolondulnak a nők?
Tegnap megnéztem barátnőmmel a filmet, mondván milyen jó. Hallottam hogy nők millió bolondulnak a könyvért, facebookon is már hónapok óta az összes csaj ismerősöm csak ezt osztotta meg, hogy készül a film.
De most komolyan, mi olyan nagy szám ebben? A Grey full kretén az egész filmben, nem lehet hozzáérni, nem alszik együtt a nővel, nem jár vele randizni, csak használja. Ja, persze van egy óriásvállalata, aminek köszönhetően tele van pénzzel, van kb 10 Audija, helikoptere, luxus lakásai... Így már el is van nézve, hogy egy antiszociális hülyegyerek szintjén van agyilag.
Nem értem a nőket, mikor állandóan arról beszélnek, hogy olyan férfi kell nekik aki megbecsüli őket, és akkor egy ilyen alázott szerepet játszó sztorira meg nők milliói izgulnak.
Az már csak hab a tortán, hogy a filmben a nőt még megvásárolhatónak is beállítják, mert elején kap pár könyvet, itt még azt gondoltam, hogy figyelmes a Grey vagy valami hasonló. Fél óra múlva már Macbookot kap, újabb fél óra múlva meg egy Audi A3-at mert lediplomázott...
8.
Miért?
Úgy gondolod, h valamit kihagytam esetleg hülyeséget írtam???
Valójában az egész egy twilight másolat.
Itt is ugyanúgy megvan a gazdag, menő, titokzatos főszereplő férfi akinek súlyos rejtegetni valója van és a szürke kisegér hallgatag lány. Van köztük egy két történés meg esemény, azt kész.
Rátérek a különbségekre:
-itt egyik se vámpír és a másik nem akar az lenni mindenáron.
-több a "szex" mint a twiligihtban.
Én kíváncsiságból elolvastam a könyvet, az elismerem, nem tetszett. Könyvként értékelhetetlen, semmi történet, vagy akár jellemfejlődés, mint mondjuk a Jane Austen regényekben (lásd: korábban említett Büszkeség és balítéletben) Tegnap a barátommal viszont elmentünk, megnéztük a filmet. Szerintem annyira nem volt nézhetetlen. Oké, azt nem kajálom be, hogy rácsap kettőt a hátsójára, és máris úgy néz rá, mintha 5 orgazmusa lett volna, meg úgy vonaglik a megkötözésnél, mikor csak simogatja, de na. Azért szerintem összeségében nem volt nézhetetlen.
Bár nem szeretnék olyan érzelmileg sérült pasit, mint az a Gray, de ahogy láttam a könyvben is, meg a filmben is, ez az a tipikus női fantáziának a megvalósítása, amikor a titokzatos, félelmetes, távolságtartó férfi, akit sose látnak nővel és sosem alszik mással, csak veled, a kiválasztott, különleges nővel tesz másképp. Nagyon sok lány vágyik ilyesmire, ez elismerem, engem is vonzana. Tudod, a tipikus rosszfiús szituáció, amikor te elég különleges vagy neki, hogy veled másképp bánjon. Na, a könyv is erről szól (azaz, az első, nem olvastam az egész trilógiát), és ez a film is biztosan.
Az meg, hogy egy gazdag, fogjuk rá, jóképű pasi, aki igenis stílusos, jó modorú, stb (lásd: Mr. Darcy korábbi Büszkeség és balítéletből) veled foglalkozik, a legtöbb esetben imponáló. Nekem imponálna, nem tagadom. De én inkább választom a félreértések és "balítéletek" Mr. Darcy-ját, akinek csak annyi a bűne, hogy nagyonis tisztában van a társadalmi státuszával, nem egy túlzottan szociábilis alkat, de azért jóakaratú, őszinte és igenis mélyen érző ember. Szemben Gray-el, aki simán csak szadista, érzelmileg sérült, satöbbi. Azért, úgy érzem van különbség, de alapjáraton nagyjából ugyanaz a kategória.
Bocs a hosszú válaszért :D
Abúzus-párti propaganda. Egy olyan kapcsolatot idealizál, ami beteges.
A főszereplő férfi követi, zaklatja és szó szerint megerőszakolja a főszereplő nőt, és mindezt úgy tálalja az író, mint valami, ami szexi és bájos. A legrosszabb az egészben, hogy senkinek semmi fogalma sincs, milyen valós következményei vannak ennek.
A visszaélés, bántalmazás a könyvekben csak egy dolog - romantikába csomagolni ezeket a borzalmakat valami teljesen más.
Nem kéne ilyesmire pénzt kiadni. A lóvét, amiből kipengetik a könyvek/mozijegy árát, inkább olyan segélyszervezeteknek, érdekképviseleti csoportoknak, menhelyeknek kéne adományozni, akik az ilyesfajta szörnyűségek túlélő, elszenvedői.
A könyv nem volt rossz, nyilván nem az irodalmi értékei miatt, de a szereplők jelleme sokkal jobban kijött és megérted a miérteket. A lány egyáltalán nem megvásárolható, hanem szerelmes. Mr Grey valójában figyelmes, csak a szexben van különleges ízlése.
Egy szub hajlamú nő számára nyilván egy ilyen kapcsolat vonzó, aki nem az, annak taszító.Illetve aki szexuálisan frusztrált azt felizgatja az a szituáció, hogy egy sikeres férfi aki jobbat is találhatna,pont egy átlagos lányba szeret bele annyira, hogy képtelen magát távol tartani tőle. Hiszen minden nő arra vágyik, hogy egy férfi őrülten kívánja őt....miért baj ez? Ugyanolyan romantikus film mint a többi.
Egy abúzív kapcsolatban amúgy meg az akarata ellenére bántják az egyik felet és nem beleegyezéssel. Ilyen alapon egy átlag bdsm kapcsolat is lehetne abúzív, pedig nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!