Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Eseményutáni vagy nem szükséges?!

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Bheni21 kérdése:

Eseményutáni vagy nem szükséges?!

Figyelt kérdés

Szombaton a párommal (akivel mellesleg már 5 éve együtt vagyunk és védekezünk is) együtt voltunk, viszont nekem későn jutott eszembe, hogy a gyógyszert elfelejtettem bevenni. Ma (hétfőn) be is mentem a nőgyógyászatra feliratni az eseményutánit, viszont az orvos azt mondta nem szükséges, inkább adott egy újabb adag fogamzásgátló dobozkát. Azt mondta, ha nem jön meg menjek vissza.

De akkor már mindegy lesz...

Az orvos azt is mondta, hogy a fogamzásgátló 99%-ban véd, de ha nem vettem be egy nap..és a párommal szexeltünk, és csak utána vettem be, mert akkor jutott eszembe, akkor elvileg a doki szavaiból kihámozva nem lehetek terhes?

Tudtommal a fogamzásgátló akkor nem véd ha nem szedtem be, szóval kicsit homályos, hogy az orvos miért mondta azt, hogy felesleges ennyi pénzért megvennem az eseményutánit.

2014. dec. 1. 16:20
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha egyébként rendszeresen szeded, és utána is rendesen szedted, akkor tényleg icipicivel nagyobb csak az esély a teherbeesésre, mintha bevetted volna normálisan.
2014. dec. 1. 16:23
 2/4 anonim ***** válasza:

ha 12 órán belül veszed be, akkor nem gond, hogy elfelejtetted. ha 12 órán túl, akkor másnap pótolod, egy hétig kiegészítő védekezés. gondolom, ha még aznap bevetted, akkor az még a 12 órán belül volt.

elvileg amúgy esemény utánit nem lehet fogamzásgátlóval egy időben bevenni. legalábbis, én úgy tudom. a hormonok miatt, károsabb lenne, mint amit használna.

de ha az orvos ezt mondta, akkor bízz benne, elvileg jobban kéne tudnia :D

2014. dec. 1. 16:23
 3/4 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom, hogy fogamzásgátló rendszeres szedése mellett nem javasolják az esemény utánit, a hormonok miatt. Amúgy olvasd át a tablettád betegtájékoztatóját, az enyém pl olyan, hogy ha az 1.héten hagynék ki egy szemet véletlenül, akkor kéne kiegészítő védekezés 1 hétig, ha a középső héten, akkor nem kéne kiegészítő védekezés, viszont ha a 3. héten, akkor megint kell. Emellett jók írták, ha 12 órán belül veszed be a kimaradt szemet, akkor jól véd. Ha túl lépted a 12 órát, akkor is be kell venni aznap 2-t.
2014. dec. 1. 17:58
 4/4 A kérdező kommentje:

Rendben. Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat :)

Akkor megnyugodtam:) 12 órán belül voltam még :) utána gyorsan beszedtem amint eszembe jutott

2014. dec. 2. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!