Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti nem unjátok már ezt a 'csonttal csak a kutyák játszanak' szöveget?
nem furcsa, hogy általában az aránytalanul elhízott, százkilós hájamőba nők próbálnak ezzel takarózni? mert az odáig oké, hogy ízlések és pofonok, nem mindenkinek a modellalkat jön be, ezzel nincs is semmi baj. de a férfiak a 'van mit fogni' alatt nem az orbitális hordóhasat, a derék-körméretű felkart meg a hurkás, tömzsi nyakat értik, hanem leginkább a melleket, feneket, esetleg combokat.
konkrétan arra gondolok, hogy egy ismerősöm megosztotta ezt a képet facebookon: [link] ami oké, elhiszem, hogy a képen látható nő vonzó és valaki kifejezetten erre gerjed. viszont a nő, aki megosztotta inkább valahogy így néz ki: [link]
persze a kép alá egyből jött a többi hájamőba osztani az észt meg az ostoba közhelyeket, hogy mit szeretnek az igazi férfiak meg mit kell a csontokkal csinálni stb. miért van az, hogy mindig csak a gusztustalanul elhízott (értsd: nem olyan, mint az első belinkelt képen), cseppet sem vonzó nők jönnek ezzel a szöveggel? ők tényleg elhiszik, hogy egy százkilós gömböc nagyobb hassal, mint mellel, ugyanaz a kategória, mint a formás, teltebb, de arányos (!) női alkat?
Szia, ez a szöveg eredetileg azért fontos és helyénvaló, mert rengeteg fiatal (és nem annyira fiatal) lányt kergetett már anorexiába, bulimiába az alacsony önértékelés. Fogyókúrák követik egymást, mert sok nő nem tudja elfogadni, hogy az ő természetes testsúlya amit ésszerű életvitellel fenn lehet tartani az nem feltétlenül 50 kiló....
Én is így voltam vele. Nem vagyok kövér, sportos vagyok és egészséges, de én is szeretnék hosszú, karcsú őzike lábakat meg darázsderekat. Ami nekem már nem lesz.
Sok hülye fogyókúrán vagyok túl, mostanában kezdem elfogadni önmagamat, jóval a harmincon túl. És sosem hittem el a férfiaknak akik velem voltak, hogy jó vagyok így is. Pedig igenis jól vagyok. És igenis büszke vagyok arra, hogy a kellő helyeken gömbölyödök. De milyen nehezen ment ide eljutni!
Ez a mondás azoknak a lányoknak szól akik nem tudják elfogadni, hogy a média nem a természetes, átlagos és egészséges testképet sulykolja a nők (és sajnos a férfiak) fejébe. Akik emiatt leértékelik magukat. Értelek én, hogy a kövér nők ezzel takaróznak de akkor most kérdeznék valamit: miért zavar az téged, hogy egy kövér lány aki nem mer/tud lefogyni az ezzel nyugtatja magát? Bánt téged? Engem nem bánt. A magas, karcsú nőknek annyi előnye van az életben, hadd legyen ez a butuska mondás a kövérebbek ütőkártyája....
Az igazi férfi meg úgyis azt a nőt részesíti előnyben....aki megmozgatja a fantáziáját, alkattól függetlenül.
N 37
#22 igazad van, jó dolgokat írtál.
hogy miért bánt ez engem? valószínűleg, ha egyszer-kétszer látom csak elvétve valahol, akkor nem is igazán foglalkozom vele, de annyiszor szembejött velem ez a dolog mindenhol, hogy igen, elkezdett zavarni. egyrészt, mert részben sértve érzem magamat. ugyan már huszonéves koromra átlagos, normális a testalkatom, de tizenévesként én is nagyon vékony voltam (hozzá még magas is), egyszerűen nem tudtam hízni, bármit ettem. ma már visszasírom azokat az időket, de akkor elég sok bántást kaptam és ha hiszed, ha nem, főleg a kövérebb lányoktól. akiknek már hatodikban akkora combjuk volt, mint nekem most a derekam. ma már tudom, hogy csak irigykedtek, de akkor elég rosszul estek a zsiráf, csontkollekció, deszka meg hasonló beszólások. és kár tagadni, van bennem egyfajta káröröm is, hogy nekik most ilyen hülyeségekkel kell nyugtatniuk magukat, én meg szimplán csinos vagyok.
másrészt meg hazugság és engem általában felidegesít, ha valakik ennyire görcsösen ragaszkodnak hülyeségekhez. amúgyis, miért kell olyan dolgokat megosztani, amivel magadat isteníted? ez is teljesen ellenszenves. én se fogok olyasmiket megosztani sehol, hogy a barna hajú nők a királyak, a szőkék buták, mert egyrészt baromság, másrészt meg tök öntelt dolog.
harmadrészt pedig nincs olyan, hogy valaki nem tud, nem mer lefogyni. esetleg akkor, ha valami betegsége van, de ez szerintem csak elhanyagolható százalékban fordul elő. nem kell mindenkinek 50 kilós modellalkatra lefogyni, nem ezt mondom, de olyan nincs, hogy valaki abszolút nem tud fogyni, ha mindent jól csinál. akaratgyengeség és lustaság. egyszerűbb egy ilyen buta mondással áltatni magukat, mint felemelni a seggüket és elmenni futni vagy nem betömni azt a harmadik tábla csokit.
és akkor elképzelem a mázsás nőt, fodrozódó hájjal, aki nyugodtan hátradől a foteljában, miután kiposztolja ezt és elégedetten tolja magába marékszámra a csipszet, miközben úgy érzi, hogy minden oké az életben, mert az igazi férfiak nem játszanak csontokkal .. és ettől rosszul leszek.
Ó, de... Nagyon unalmas. Én is vékony nő vagyok, de SOHA nem teszek vagy tettem a kövér emberekre megjegyzéseket. Pedig tudnék ha akarnék, hiszen sértegetni mindenkit lehet - csak épp értelme nincs.
Az egyébként tényleg érdekes, hogy általában az olyan emberek teszik ezeket a megjegyzéseket, akik vagy kövérek vagy hízásra hajlamosak és nehezen tudják kordában tartani a súlyukat. Persze ezzel véletlenül sem általánosítok, mert nem mindenki ilyen. Viszont tény, hogy a legtöbb ilyen megjegyzés tőlük jön. :) Azt szoktam erre mondani hogy irigyek. És nem, nem FELTÉTLENÜL arra hogy soványak vagyunk (bár biztosan van aki arra), hanem inkább az szúrja a szemüket, hogy a másik halálra eheti magát és egy dekát sem hízik, miközben ő egy szem müzlitől is. :) Ja, persze tudom, tudom - általában az a szövegük hogy a vékony emberek fogyóznak vagy anorexiások (ez a kedvencem, ezek a tudatlan egyedek általában azt sem tudják hogy mit jelent a szó).
Összességében értelmes ember nem tesz megjegyzést a másik súlyára. Ezekkel az idiótákkal meg ne kell foglalkozni. A saját frusztrációjukat vezetik le másokon. Persze idegesítő nagyon, de általában csak a negatív érzelmeiket vetítik át.
Még azt kihagytam, hogy valóban vannak emberek, akik betegség következtében fogynak rohamosan, de ez nem minden vékony emberre igaz és pusztán vékonyság alapján nem lehet valaki azt mondani hogy anorexiás. A 22 - es hsz viszont nagyon hasznos, jó dolgok vannak benne.
Sok embernek azzal kellene tisztában lennie, hogy az anorexia NEM divat, hanem súlyos betegség, ami halálhoz is vezethet. Rosszallóan néznek az anorexiásnak vélt emberekre, pedig ők nem tehetnek róla (itt is hangsúlyozom, hogy az anorexia NEM a vékonyság szinonimája). Ebben a betegségben a nagyon komoly önértékelési zavar is szerepet játszik, amit általában külső hatások alakítanak így, nem a beteg dönt úgy hogy anorexiás lesz. Ezért is tartom fenn a véleményemet, miszerint aki rosszallóan anorexiásoz másokat vagy fennhangon szörnyülködik, az pusztán irigy és/vagy rosszindulatú, mert máshogyan nem tudja levezetni a frusztrációját.
Aki pedig az átlagos testalkatú nőket anorexiásozza ránézésre... Annál már csak a fejemet tudom fogni és még nevetségesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!