Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
19 éves lány eltávolítathatja a petefészkét a zavaró mentruáció miatt? Vagy csak súlyos orvosi dolog miatt?
19 éves vagyok es egyszerűen megkeseríti az életem es olyankor a saját testemtől is undorodom a görcseimről nem is beszélve ezt a nőgyógyásznál lehet kérvényezni hogy eltávolítsák?
gyereket úgy yem szeretnék később se és legaláb a nem kívánt terhességtől se kellesz tartanom a havi szenvedésekről nem is beszélve nekem maga lenne a megváltás
Ezen már én is gondolkoztam.
Ilyet max magánorvos csinál és nem túl olcsó... Eddig nem találtam olyat aki elválalná és megfizethető is.
20/N
nem szoktam gyógyszerekdt szedni mert egézségtelenek és károsak tele vannak mindenféle méreganyaggal amivel nem szeretném a testem mérgezni a hormonokat sem tarto. jó ötletnek
szóval valaki tudja rá. a választ hogy ezt kérvényezhetem?
A petefészkek eltávolítása ilyen fiatal korban súlyos csontrendszeri eltérésekhez és megnövekedett szív-, és érrendszeri kockázatokhoz vezet. Arról nem is szólva, hogy a szubjektív tünetek se kellemesek (hőhullámok, hangulati instabilitás, libidó teljes elvesztése).
Emiatt a méhet szokták eltávolítani, mivel az nem endokrin szerv és a panaszok jó részét is ez okozza (de csak idősebb korban, amikor már nincs szülőképes korban a nő és vérzési zavar/tumorgyanú van; így a méhet és méhnyakat érintő rákkockázat is megszűnik).
A te panaszaid gyógyszeresen is kezelhetőek (menstruáció gyógyszeres felfüggesztése; Mirena spirál stb.), nem kell drasztikus műtét. Érdeklődj a nőgyógyászodnál.
értem hát köszönöm a választ
utolsó tudom mit érzel :(
Ha eltávolíttatod életed végéig hormonokat és nagyon komoly gyógyszereket kell szedned. Szóval sajnos az eltávolítás nem lenne megoldás....
Egyébként ha életedben lettél volna már nőgyógyásznál,akkor tudnád nagyon jól, hogy létezik megoldás a problémáidra, és az nem az eltávolítás.(ja és ha lapozgattad volna a biológia könyvet)
Én fájdalomcsillapítót szoktam bevenni, 1 hónapban 1 db még nem hiszem hogy súlyos károkat okozna, ilyen hülyeséget...
Hormonokat én se szednék hónapokon keresztül folyamatosan, műtéthez meg önszántamból végképp nem folyamodnék ilyen miatt... nagyon megbánnád.
Kár lenne.
A műtéti beavatkozásnak egyébként is számos hátránya van, nem ideális a test számára. Amin keresztül mész, ha kellemetlen is, de természetes, sok nő szenved ettől, de ti erősek vagytok és kibírjátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!