Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ellenzik ilyen sokan a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ellenzik ilyen sokan a melegházasságot? Miért zavarja másokat, hogy ki kivel házasodik?

Figyelt kérdés
Nem értem a homofób embereket. Miért zavarja őket az, ha két ember, aki szereti egymást, összeházasodik? Igen, tudom, jön majd a kommentár, hogy ez után már gyereket is nevelni akarunk, stb. Igen, szeretnék gyereket és ezt sem értem, hogy ezzel mi a gond? Honnan tudja akárki is, ha nincs példa rá, hogy a homoszexuálisok nem lehetnek jó szülők? Megkérek minden válaszolót, hogy kulturáltan válaszoljon. Köszönöm.

2014. aug. 23. 14:05
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
100%

Épp ezt az elnyomást mondtam, hogy nem örülhetnek feltételek nélkül a boldgoságuknak, mert mindig lesz több olyan, aki kivetnivalót talál benne/bennük, ergo pont az ilyen megnyilvánulások miatt nem lesznek egyenrangúként kezelve a közeljövőben.

Egyébként hetero nő vagyok :)

2014. aug. 23. 15:23
 22/50 anonim ***** válasza:
0%
A heterok sem örülhetnek feltételek nélkül. Gondold csak végig :)
2014. aug. 23. 16:03
 23/50 A kérdező kommentje:
16 évesen. Nem szembesültem előtte semmilyen formában a homoszexualitással.
2014. aug. 23. 16:55
 24/50 anonim ***** válasza:
100%

Én teljesen nőies hosszúhajú, szoknyás-magassarkús, meg-nem-mondanád-rólam leszbi vagyok. Ezt a 19-es kommentje miatt írom :D

Neveltetés stb. stb.

A szüleim teljesen átlagos hetero házaspár, nem is váltak el ráadásul, 20 éve együtt élnek :D Van jó apaképem vitt szánkózni, megtanított biciklizni meg minden apás dolog, van jó anyaképem, hazavitt ebéd után óvodából, mindent meg lehet vele beszélni, sőt nálunk minden nap főtt kaja van amit ő főz, a leggondosabb anya aki létezik. Szóval szuper gyerekkor pipa :D

Nem zaklatott senki, nem erőszakolt meg senki, semmi hasonló nem történt velem szerencsére, de leszbikus vagyok. És a legtöbb leszbikus pont ilyen :D Na jó azt elismerem, hogy sokan elég pasisak, de ez kb. a fele.

Viszont ez nem preferencia, ahogy valaki írta, hiszen a hetero lét sem az, nem azért fekszik le egy hetero pasi nőkkel, mert a nőket jobban szereti mint a pasikat. Hanem mert alapjában a nőkhöz vonzódik szexuálisan (és érzelmileg.) A férfiakhoz meg egyáltalán nem. Micsoda meglepetés :D

Na velem ugyanez a helyzet. NIncs bajom a férfiakkal, vannak férfi barátaim (2) de nőkbe szeretek bele. Ennyi.

Ezt a ne házasodhassunk dolgot én se értem, hiszen azért, mert mi házasodhatunk, mindenki más is házasodhat, senkinek a jogai nem sérülnek :D Azt megértem, hogy egyházi esküvőt nem tarthatnánk, de az logikus is.

Az, hogy az állami tilos, az meg teljesen abszurd és logikátlan, mert még egyszer mondom, senki jogai nem sérülnének csak azért, mert én törvényes kötelékben élnék a barátnőmmel. Azért ellenzik talán mert az most menő. Nem tudom :D

És kérdező, engem pont nem érdekel, hogy mit engednek, és mit nem. Vannak magánklinikák, ha a barátnőmmel 6 évig kell spórolni, akkor is megoldjuk a gyerekkérdést, az állam meg le van ejtve :)

Szóval fel a fejjel, általában 50 év csúszásban vagyunk a nyugattól, nyugdíjasan házasodhatunk, ha szerencsések vagyunk ;) De ha nem, attól még szerethetjük egymást, és akár jobb életünk is lehet, mint azoknak, akik egész nap ránk köpködnek :D

20/L/L

2014. aug. 24. 00:36
 25/50 anonim válasza:
100%
Kedves Csobán és mások! Attól, hogy valaki biológus, nem ért annak minden területéhez… Én is az vagyok és teljesen más tényadatokat látok… De a kérdésre válaszolva: Hogy miért zavarja az emberek egy jelentős részét? Mert nem ismerik a dolgot. Az ismeretlentől pedig a legtöbb ember fél. De a sok itt elhangzott badarságra, például hogy „mi a normális” azért reagálnék. Gondolom, aki ilyeneket hangoztat, az nyilván az ember eredeti természete által determinált többgenerációs, unokatestvéreket, nagynéniket, stb. is tartalmazó egy háztartásban / szoros egy fedél alatti közösségben élő családban nőtt fel, ahol a férfiak főleg a napi húsadag beszerzésével foglalkoznak, míg a nők többnyire gyűjtögetnek. Azért is megmosolyogtató az ágálás, mivel (legalábbis a férfi) homoszexualitás nagyrészt a hatékonyabb gyereknevelés érdekében maradt fenn az evolúció során (sokgyermekes anyák kései gyermekei sokkal nagyobb arányban lesznek homoszexuálisok vélhetőleg hormonális hatások következtében /az utódgondozás segítése érdekében/). És ezt nevezhetjük akár a „mátrixban lévő hibának”, ha úgy jobban tetszik, de akkor ide kell sorolnunk a vörös hajat, vagy a kék szemet is… Egyébként valóban a 10% teljes populációkra szerintem is kicsit túlzás. Férfiaknál esetleg megközelítheti ezt a számot, azonban mivel a női homoszexualitás 5% körüli, a teljes népességben 10% alatti értékről beszélhetünk. A neveltetés 70%-os befolyásolása a szexuális orientációra pedig semmiképpen nem lehet általánosítható még akkor se, ha esetleg egy kisebb vizsgálatból csak 30%-os genetikai determináció igazolható (eleve csak a 30% genetikai háttér bizonyítható, az nem mondható meg hogy a 70% milyen arányban hormonális környezet és milyen arányban más faktor pl. nevelés eredménye). A vélhetőleg méhen belüli hormonális változásoktól eredeztethető homoszexualitás (igaz a pontos mechanizmus nem ismert) sokkal gyakoribb, mint a más okból (megrontásból, de nem nevelésből!!) eredő homoszexualitás. Ez utóbbinak pedig nem hinném, hogy nagyobb lenne az esélye azonos nemű párok esetén, mint hetetróknál. Ja és még valami: a homoszexualitásnál nem valami fétisről beszélünk, mint ahogy az elhangzott. A „magamutogatással” kapcsolatban pedig – igenis minden heteró pár megfogja egymás kezét az utcán, diszkréten megcsókolhatják egymást és az esküvői kocsik teledudálják a várost. Ugyanúgy az ember „képébe van nyomva”, de nem értem ezzel mi lenne a baj, illetve miért lenne baj, ha ugyanezt a melegek is tehetnék.
2014. aug. 24. 08:29
 26/50 A kérdező kommentje:
Utolsó, teljesen megértem azt, hogy idegen, új ez a téma és nem ismerik az emberek. A baj ott kezdődik, hogy nem is akarják. Amikor a homoszexualitás feljön a médiában, vagy esetleg valaki nyíltan beszél róla, mindjárt mindenki háborog, hogy propaganda, mások orra alá Van dögölve, a gyerekek mit látnak stb. Megsem merem említeni a környezetemben, hogy a homoszexualitásról és más másságokról is beszélni kellene az iskolában a gyerekekkel, tanítani kellene nekik az elfogadást, a toleranciát. De ez lehetetlen, mert az oktatásban is nagyon jelen van a homofóbia és a más emberek iránti gyűlölet. Nem beszélve arról, hogy a szülők ugyanúgy reagálnának, hogy az ő gyerekét bizony ne neveljék a b**iságra...
2014. aug. 24. 10:00
 27/50 anonim ***** válasza:
0%
Imádom hogy ha nem kérdező álláspontján vagyok akkor a földig lepontoznak, mindenki másnak meg menjen a zöld. Remek mentalitás ;).
2014. aug. 24. 10:06
 28/50 anonim ***** válasza:
100%

Lol Csobán nem biológus, akkor nem írna ilyen marhaságokat. homoszexualitás ugyanolyan szükséges része az evolúciónak, mint a heteroszexualitás. Nem véletlenül maradt fent és rögzült egy állandó százalékos gyakoriságon több ezer fajnál. Bővebben: [link]

a kérdésre válaszolva: azért ellenzik, mert önzőek. Csak maguknak akarnak jogokat, másnak nem.

2014. aug. 24. 10:28
 29/50 anonim ***** válasza:
100%

"Imádom hogy ha nem kérdező álláspontján vagyok akkor a földig lepontoznak, mindenki másnak meg menjen a zöld. Remek mentalitás ;)."

Azért pontozzák le a hozzád hasonló embereket, mert az unalmas, 200-szor megcáfolt, gondolkodás leghalványabb szikráját is nélkülöző melegek elleni érveket fröcsögitek továbbra is. Ezek senkinek sem hasznosak.

Ilyen téren a homofóbok szégyellhetik magukat. Nem tudom, hogy miért bántja ennyire őket az, hogy 2 ember boldogan szeretne együtt élni, házasságban.

És itt most SENKI ne jöjjön a házasság, mint jogi kategória, vagy egyházi fogalom magasztalásával, meg istenítésével, amikor a házasságok 70%a pár éven belül válással végződik....

Csak egyet nem értek. Rendre olvasok felnőttektől is olyan hajtépő baromságokat, hogy a melegházassággal kapcsolatban azt írják, "csak nehogy kötelező legyen". Basszus na EZÉRT utálja az emberek többsége a homofóbokat, mert ennyire nem bírnak gondolkodni. Mi az, hogy kötelező? Miért, a heteroszexuálisok közötti házasság a melegek számára kötelező? Egyáltalán van olyan ember, akinek a házasság kötelező? Ilyen baromságot nem is értem, hogy tud valaki nyugodt szívvel, teljes magabiztossággal mondani, és utána akkor még meg van sértődve, ha valaki ismeretlenül jogosan leostobázza.

ha nektek nem tetszik a melegek közötti házasság, akkor mit foglalkoztok vele? Én meleg vagyok, mégsem állok neki mocskos stílusban a természet törvényeivel dobálózva szidni a heteroszexuálisok közötti házasságot, mert bizony maga a házasság fogalma is emberek által kreált dolog, a természetben ilyen soha nem fordult elő.

2014. aug. 24. 11:36
 30/50 A kérdező kommentje:
27, nem pontoztam senkit, valaki más pontoz.
2014. aug. 24. 11:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!