Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem ra a baratom,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan vegyem ra a baratom, hogy Istenfelo legyen?

Figyelt kérdés
3 eve vagyok vele , gondoltam majd ratudom venni , hogy Istenfelo legyen de nem , o megmondta , hogy ne is probaljam eroltetni ra , mert egyszeruen nem hisz es kesz vagy elfogadom vagy nem.
2014. aug. 20. 00:30
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
66%
"Beszélni a fejével" - váááá... Rohadtul utálnám, ha a szerelmemről kiderülne, hogy ilyen bigott, keresztény csőlátásos értékrendben nőtt fel, és a szülei is ilyenek. Nagy választás elé állítana, az tuti. Elhagyni nem akarnám, de a szüleivel előbb-utóbb elmérgesedne a helyzet, így aztán már valszeg vele is, mert a szüleivel tartana gondolkodásban.
2014. aug. 20. 00:44
 12/25 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező, megértelek. Viszont azt is megjegyzem, a te egyházad valamit nagyon nem jól csinál, ha ilyen témáról egyáltalán nem hallottál ott. Ennek megvan a módszere, hogy a másik elé tárjuk világosan és tisztán a lehetőséget, hogy miről szól a megváltás, és ő szabad akaratából dönthessen mellette.

Ha te is hívő életet élsz, ez pozitív módon meglátszik rajtad jobb esetben. Ezért kell rendesen hívő életet élni, és ha a barátod észreveszi rajtad, hogy más vagy, több benned az öröm, szeretet, akkor elkezd érdeklődni, hogy mi lehet az a plusz benned, és számára is vonzó lesz ez az életforma, amit rajtad lát.

Viszont sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak. Ha te magad sem vagy tisztában azzal, amit fent leírtam, akkor neked magadnak sincs fogalmad az egész hitről, a hit gyakorlati részéről, és az egyházad sem ér fabatkát sem, ha képtelenek ezt neked elmondani, mert ő maguk sem tudnak róla.

2014. aug. 20. 00:45
 13/25 anonim ***** válasza:

sehogy

ő se akar téged meggyőzni arról, hogy ne legyél vallásos és neked is el kell fogadnod, hogy ő ebben nem hisz

2014. aug. 20. 00:47
 14/25 anonim ***** válasza:
Ha nem tartod tiszteletben az ő döntését és meggyőződését, akkor nem vagy belé szerelmes...
2014. aug. 20. 00:56
 15/25 A kérdező kommentje:
Nem reg volt egy vita kozte es a szuleim kozt s valahogy o kibokte apamnak , hogy szerinte a vallas(ok) miatt sokkal tobb embert oltek meg es tettek tonkre , mint a haboruk miatt es ezen apam teljesen kiborult...
2014. aug. 20. 00:56
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetően a háborúk egy része a vallási ellentétek miatt törik ki. Szóval van benne igazság.
2014. aug. 20. 01:00
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Vallásszabadság van. SEHOGY!
2014. aug. 20. 01:01
 18/25 anonim ***** válasza:
48%
hagyd szegény embert a hülyeségeiddel, ember, joga van eldönteni miben hidjen, és miben nem...
2014. aug. 20. 01:05
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, én keresztény családban nőttem fel, bigott nagymamával, aki az egész életét az egyháznak dolgozta le, de nem kap nyugdíjat mert átverték. A vallások miatt valóban rengeteg háború volt, és a politika sokszor használta fel a vallásokat egyéb céljaikért.

Én elolvastam a Bibliát, és rengeteg dolog átértékelődött bennem arról, amit korábban az egyház tanított, illetve sokszor inkább ferdített, úgyhogy én úgy vagyok vele, hogy egyházaktól függetlenül maradok a hitnél, és nem kell a körítés, meg a csicsa... Ez az én meggyőződésem, és ebben megtaláltam az én utamat ezen a téren, de senkit nem akarnék rákényszeríteni, hogy térjen le a maga által legjobbnak vélt útról, mert mások útja lehet más, mint az enyém, és mind egy nagy egész részei vagyunk, csak töredékes a tudásunk.

A te döntésed, mennyire érzed magadénak azt a világot, amiben a szüleid felneveltek, hogy az ő útjuk neked is jó-e, de a párodnak is hagyd meg ezt a döntést szabadon, akkor is, ha a szüleidnek ez nem tetszik.

2014. aug. 20. 01:11
 20/25 anonim ***** válasza:
előbb, utóbb meg fogja unni a próbálkozásodat, és dob... és milyen jól teszi
2014. aug. 20. 04:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!