Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ellenzed/támogatod az abortuszt?
Ellenzed, mert ütközik a vallási nézeteiddel? Ellenzed, mert szerinted gyilkosság? Támogatod, mert tudod, hogy jobb egy meg nem született baba, mint egy nyomorgó élet? Támogatod, mert hiába a felelősségteljes védekezés, mégis becsúszhat a dolog és van választási lehetőség?
Kérlek írjátok le érveiteket, persze a fent felsoroltak csak példák, bármi érv érdekes számomra.
Acsargást NEM kérek a kommentekbe a két tábor között!
Köszönöm :)
18:
Ellenzem, mert aki szexel, annak tudnia kell, hogy nincs 100%-osan biztonságos védekezés. Ezt mindkét félnek tudnia kell és ennek tudatában kell szexelni éppen azzal, akivel.
Ezért nekem ez nem indok az abortuszra. Az abortusz nagyon komoly dolog (gyilkosság). Csak kivételes esetekben kéne ehhez fordulni "megoldásként".
Nekem nagyon fiatalok voltak a szüleim, amikor "becsúsztam". Eszükbe sem jutott, hogy ne tartanának meg. Még jó :) Különben most nem lennék :)
Szóval ez olyan, hogy kifogásokat mindig lehet kreálni. De aki nem áll készen, az éljen úgy, hogy ne kerüljön olyan helyzetbe, hogy terhes lehet.
Látom mennek a bosszú-lepontozások.
Egyébként helyzetfüggő.
Ha úgy vetetnék el a gyereket(pl) hogy fel tudnák nevelni, akkor ellenzem.
Viszont támogatom, ha nyomorba születne bele, vagy egyéb kényes szituáció állna fent.
Tudjátok ti h milyen nagy trauma éri azt akin abortuszt követtek el?
Nem csak a szóletendő gyerekének veszi el az életét, hanem a sajátját is tönkre teszi örökre. Itt nem csak arról van szó h gyilkosság-e vagy nem, hanem h hogyan fog utána a lány tovább élni???
Ellenzem. Anya vagyok, és bár házasságban, de véletlenül estem teherbe. Egy percig sem gondolkodtam azon, hogy elvetetném. Nem! És most amikor elnézem a csodálatos gyermekemet, megfájdul a szívem a gondolatra, hogy azok az anyák akik elvetetik a gyereküket, valójában soha sem tudják meg, kit dobtak el maguktól. Mert azt az egyedi és megismételhetetlen személyt már nem lehet visszahozni.
Egyébként azóta elváltam, és egyedülálló anya pláne nem akartam lenni, de még így is azt mondom, hogy megérte. Bármi legyen is, megérte.
És szerintem azok a nők akik azt mondják, ez az ő testük, ő joguk, ő döntésük, tévednek. Mert az a picike test amit megölnek az nem az övék hanem egy gyermeké. Az ő jogait ki védi meg? Nem az anya dolga lenne, hogy a szíve alatt hordott magzatról gondoskodjon és élete árán is óvja? Amelyiket már megszülted, azért a vonat elé vetnéd magad, a másikat meg megölöd? Nem értem. És azt olvastam pszichológiai könyvekben, hogy az abortusz mindenképpen trauma egy nő számára, akkor is ha ő a felszínen nem annak éli meg, és sokszor évekkel később is depressziót stb eredményezhet.
Nem nézem le azt akinek más a véleménye, csak én nem tudok másképp gondolkodni.
Ellenzem. Nincs biztos védekezés. Aki szexel, számolnia kell a lehetőséggel, hogy minden igyekezete ellenére teherbe esik, vagy ejt valakit.
Az abortusz gyilkosság.
És a szex veszélyes üzem. Kb. olyan, mint a közlekedés: még ha te szabályos vagy, akkor is szenvedhetsz balesetet. És ha pl. megsérülsz, és visszafordíthatatlan, nem áll módodban helyreállítani az eredeti állapotot, hiába reklamálsz. Mégis utazunk.
Szerintem úgy jó élni, hogy az abortuszt eleve kizárjuk az életünkből és ha helyzet van, valódi megoldásokat keresünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!