Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ugye mekkora önbecsapás a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ugye mekkora önbecsapás a feminizmus?

Figyelt kérdés

Én tisztelem a női nemet, de a feminizmust butaságnak tartom. A feminista nők becsapják magukat olyan marhaságokkal, mint "minden férfi bunkó" "minden férfi csak azt akarja" "én jobb vagyok a férfiaknál" és "nekem nem is kell férfi"

Szerintetek?

2014. júl. 28. 19:07
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
76%

Ez egyáltalán nem feminizmus, hanem értelmetlen általánosítás (minden férfi bunkó), egoizmus (én jobb vagyok, mint a férfiak-ebben a formában, általánosítva), vagy saját döntés (szingli életmód)

A feminizmus nem erről szól, inkább egyenlőségre törekszik, de sokan félreértelmezik, vagy szélsőségesen gondolkodnak.

Amúgy tényleg van, aki ezeket a mondatokat nem gondolja komolyan, pl 20 évesen kijelenti egy lány, hogy ő jól megvan egyedül, utána mégis lesz párkapcsolata, stb.

2014. júl. 28. 19:17
 12/28 anonim ***** válasza:
81%

Jajj, kedves, inkább hagyd az egészet. De tényleg. Felesleges itt égetned magad a butaságoddal.

Honnan tudod, hogy a legtöbb feminista mit gondol? Beszéltél a legtöbb feministával? Mi és mennyi az a legtöbb feminista egyáltalán? Tudod van az a mondás, hogy "Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.". Boethiust idéztem egyébként.

2014. júl. 28. 19:18
 13/28 A kérdező kommentje:
mivel támasztjátok alá, hogy azonos munkáért egy nő más munkabért kap?
2014. júl. 28. 19:20
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastál erről kutatásokat? Ez így van:) Azonos munkáért kevesebb bér, mert a munkáltató beleszámolja azt, hogy majd elmegy a nő GYED-re.
2014. júl. 28. 19:21
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, valahova fel sem Vesznek, ha épp olyan korban vagy, mert attól "retteg" a főnök, mikor mész szülésre. Állásinterjún tudod mi a bónusz kérdés? "Stabil párkapcsolatban él? Igen, és tervezi a gyerekvállalást?"
2014. júl. 28. 19:24
 16/28 anonim ***** válasza:

Hagyjátok teljesen kasu...

Azért megnézném, hogy átlag keresetű sok gyerekes család, hogyan jönne ki egy fizetésből...

Amit ükanyáink harcoltak ki nekünk..

2014. júl. 28. 19:25
 17/28 anonim ***** válasza:
kérdező: statisztikákkal :D
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Mért NEKÜNK kéne alátámasztanunk? Te akarsz ránk cáfolni, tehát téged illet a kutatgatás joga. Hajrá!
 19/28 A kérdező kommentje:

a statisztikák ágazatok szerinti bontás alapján szólnak. ugyanoda tartozik x. Béla igazgató és Y. Kata takarítónő. így persze, az jön ki, hogy a nő kevesebbet kap. de az építőiparban van több Z. Rita igazgatőnő, de csak W. Géza munkás van, így ott az jön ki, hogy a nő többet kap.

ugyanazért a munkáért (pl sales manager), nem kaphat más bért egy nő és egy férfi, ezt természetesen törvény szabályozza. és ez így is helyes.

de nem értek egyet például a pozitív diszkriminációval. mindenkinek a saját egyéni képességeit kell kibontatkoztatni, és erre meg kell adni mindenkinek a lehetőséget. de ma szerintem nincs arról szó, hogy x. Rita 40 éves nőt kevésbé vennék fel, mint G. Ferenc 40éves férfit csak azért, mert Rita nő! Olyan persze van, hogy egy gyerekvállalási korban lévő nőt kevésbé vesznek fel, ez természetesen felháborító. De ez nem a női nem ellen irányul, hanem önző indok, hogy ne kelljen GYES-t fizetni, helyettesítést szervezni. Ez ellen a jelenség ellen én mindent megtennék, mert nagyon káros.

2014. júl. 28. 19:31
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
A feminizmus eszméi közé tartozik a nők munkához való joga is. Szerintem a férfiak többsége a mai gazdasági viszonyok közt, a mai megélhetési lehetőségek mellett igencsak húznák a szájukat, ha mostantól a nők nem dolgozhatnának, hanem csak otthon főznének, mosnának és szülnének vagy hat gyereket és az egész családot a férfinak kellene eltartani.
2014. júl. 28. 19:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!