Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Élhet valaha normális életet?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Élhet valaha normális életet?

Figyelt kérdés

Egy olyan ember, akit koskora óta mindenki megaláz, bánt, megver, szembesít a hibáival, olyanok is belerúgnak, akik semmit sem tudnak róla (mert a másikat alázni felemelő érzés), és soha senki nem dicsér meg?

Lehet belőle valaha egészséges, kiegyensúlyozott, önbizalommal teli ember?

(Tegyük fel, hogy a körülményei soha nem változnak)

Igen/Nem? Miért?

2014. júl. 7. 21:25
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
De hiába vált környezetet, mindig mindenki neki fog esni és alázni, mert ez van sajnos.
2014. júl. 7. 21:42
 12/14 anonim ***** válasza:

"Lehet, rosszul fejeztem ki magam. Ez nem a múltja, a jelene is. Soha nem fognak emberként bánni vele egész életében. "

Azt hiszem félre értettél. Az, hogy valaki a jelenben él azt jelenti, hogy nem a múltban megélt események és emlékek, illetve a jövőről gondolt teljesen illuzórikus fantáziálások alapján éli az életét. A világgal, illetve az emberiséggel is ez a legnagyobb probléma. Azért élünk ilyen őrült világban, ahol mindenki átgázol a másikon, mert az emberek képtelenek észre venni a jelen pillanatot, és folyton az elméjükkel azonosítják magukat, amik tele vannak berögződött, múltból eredeztethető egós mintákkal. Folyton jár az agyuk, folyton magukban beszélnek, folyton ítélkeznek. Folyton a múlton rágódnak, vagy a jövő miatt aggódnak. Ez a legnagyobb probléma... Ha sikerül kikapcsolnod az elméd, és elmerülsz a jelen pillanatban, akkor meglátod, hogy valójában azok a problémák nem is léteznek, amiken folyton rágódsz. Ha megszünteted az elmével való azonosulásod, akkor két dologra fogsz rájönni:

1. Hogy te nem az elméd vagy, hanem valami sokkal hatalmasabb része.

2. A problémák, amiken eddig rágódtál, csupán illúziók, amiket az elméd gyártott.

A jelen pillanatban nincsenek problémák, csak az agy által kivetített múltban és jelenben.

Teljesen átérzem a helyzeted, mivel ugyan így voltam én is. Teljes depresszió, kisebbségi komplexus, rettegés - félelem. De hidd el, van kiút ebből. Nagyon ajánlom neked Eckhart Tolle két könyvét, nekem rengeteget segített. Fent van hangoskönyv formátumban is a neten, ha gondolod segíthetek neked hozzájutni. Én is úgy hallgattam végig őket. Már az megnyugtat, ha elkezdem hallgatni.

2014. júl. 7. 22:04
 13/14 anonim ***** válasza:

Igen, ha elmegy pszichológushoz.

Én is átéltem ezt, amit te; engem is bántottak, vertek, megaláztak, amitől depressziós és szociális fóbiás lettem.

Elmentem orvoshoz és meggyógyultam. Igaz nem egy hónapig tartott a kezelés, hanem tovább; de azóta is jól megvagyok, van párkapcsolatom is és értékes embernek érzem magam.

Addig kéne elmenni, amíg az öngyilkosság nem merül fel, mint megoldás, mert utána bármikor megteheted és akkor kész, vége.

Van olyan szint, amikor már az ilyen tanácsok, amiket ezen az oldalon lehet olvasni, nem segítenek. Van olyan, amikor már gyógyszer is kell ahhoz, hogy el tudd kezdeni a változtatni... Szóval én megpróbálnám ezt, talán segít.

2014. júl. 7. 22:32
 14/14 mustafa33 ***** válasza:
Ezt nem reklámozás szándékával írom, de ajánlom konkrétan az illetőnek Pál Ferenc könyvét, címe: A szorongástól az önbecsülésig.
2014. júl. 7. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!