Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek az önmagunkról...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek az önmagunkról alkotott kép, magunkhoz való viszony mennyire befolyásol minket mások megítélése szempontjából?

Figyelt kérdés
Nem pont a perverz, s a többi dolgok a lényegesek a kérdés szempontjából. Bármilyen tett, gondolkodás adott, amit az ember látszólag nem igazán tud elfogadni, megérteni.
2014. jún. 30. 23:13
 1/7 anonim ***** válasza:
60%

Kicsit nehezen fogom most fel, hogy mit kérdeztél; de ha arra utalsz, hogy az önmagunkról alkotott vélemény milyen szinten befolyásolja a mások, rólunk alkotott véleményét, akkor a válaszom az, hogy nagyon.

Ezért van az, hogy a sok fiatal, akik itt siránkoznak, nem képesek párt találni. Magukat is utálják, akkor hogy várhatják el azt a másiktól, hogy szeressék őket?

2014. jún. 30. 23:19
 2/7 anonim ***** válasza:
Biztos befolyásol. Törekszem a kiegyensúlyozottságra, elfogadom magamat, és így sokkal megértőbb, empatikusabb vagyok. Mondjuk egy magát gyűlölő, okoló ember háborog, ő biztos nem lát mindent szépnek... lehetne még példákat mondani.
2014. jún. 30. 23:19
 3/7 anonim ***** válasza:
Nagyon is befolyásol, gyakorlatilag szinte mindent meghatároz.
2014. jún. 30. 23:27
 4/7 A kérdező kommentje:
Úgy értem, hogy amikor véleményt akarsz adni másokról, abban a helyzetben mennyire releváns szerepet tölt be az, ahogy magadat képzelnéd az ő helyébe, amilyen véleményt alkotsz magadról. Kicsit félreérthetően fogalmaztam a kérdést, szóval nem téged ítélnek, hanem te vagy az ítélő a kérdés tárgyában.
2014. júl. 1. 22:16
 5/7 anonim ***** válasza:
Számomra így sem érthető. De mindenki alapvetően saját magából indul ki. És amikor másokat elítélünk, akkor valójában azt ítéljük el, amit ÖNMAGUNKBAN nem tudunk felvállalni. (Amit fel tudunk vállalni, azt észre sem vesszük. :) )
2014. júl. 1. 22:23
 6/7 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy mennyire megalapozott az az önmagadról alkotott kép. Ha irreálisan negatív vagy, az romboló hatású, mert lehetne jobb. Ha reálisan vagy negatív, az is romboló hatású, de nem lehetne jobb. Ha túl pozitív vagy, az se jó, mert óriási csalódások érhetnek. Valahogy meg kell találni a középutat, és ez az, ami nagyon nem egyszerű.
2014. szept. 14. 14:14
 7/7 anonim ***** válasza:

Kétszer át kellett olvassam a kérdést és a kommentedet, de szerintem értem.

És egyetértek az ötössel. Szerintem belül, legmélyebben mindenki így alkot véleményt. Legalábbis párkapcsolati téren biztos. Elképzelem, hogy én lennék ő, és ha ez az elképzelt "én" számomra logikusan, pozitívan cselekszik, akkor illik hozzám az illető.

Ez persze nehéz kérdés, erre sokkal több idő kéne, de így gyors átgondolás alapján erre jutottam.

2014. szept. 14. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!