Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vajon jó volt az erőszakmentes megoldás? (kicsit talán hosszú)
Lényegében az van, hogy én 30hoz közelítő pasi vagyok és van egy(illetve több is, de most egyről van szó) unokahúgom.
Egy 16 éves lány, aki eléggé....buta. Arra próbálom mindet, köztük őt is rá tanítani, hogy valami értékesebb legyen belőlük, ne hülye ri banc ha öregebb lesz.
Ennek a lánynak van egy barátja, és kérdezgettem róla, hogy mégis milyen. Ki derült, hogy az egyetlen ok, amiért vele van"mert helyes".Gondoltam rá kérdezek, nem lenne vajon jobb, ha belső értékekkel is rendelkező pasit választana? Erre interneten rám írt a pasija, hogy "Mi van buz?gyerek?" gondoltam nem megyek bele a vitába, és szóban, szitkozás nélkül intéztem el. Aztán esze ugyebár nincs, nem tudott semmit vissza írni, az óta csendben van.
8. hozzászóló vagyok.
Az unokahúgod nem olvasott, nincs szókincse vagy éppen csak fogalma sincs, hogyan építhetne le valakit, főleg aki idősebb nála. Annak idején én sem tudtam sokszor mit kezdeni az ilyennel, ha egy rossz pillanatban kapott el valamelyik idősebb megmondóember, akkor sokszor csak hebegtem-habogtam. Pedig szerettem olvasni, szókincsem is megvolt, csak éppen zavarba hoztak az ilyen megjegyzések. Az ilyenekre meg kell tanulni válaszolni, van, akinek hamarabb megy, másnak kevésbé.
Amikor a kérdést olvastam, azt hittem, komolyabb beszélgetésekre invitáltad az unokahúgodat, de az utolsó válaszodban csak azt láttam, hogy oltogatod, meg irányítani próbálod, meg durván bele akarsz szólni, milyennek kéne lennie.
Az ilyesmitől a mai napig lábrázást kapok, otromba, bunkó viselkedés, ne csináld. Nem ettől fog változni, nem erre fog hallgatni, ha a képébe vágod, hogy szerinted milyennek kéne lennie. Nem óvodás már, nem így kéne beszélned vele.
11. Az a baj, hogy próbáltam komolyan is beszélni vele...
De nem lehet.
Amikor neki álltunk, jelezte, hogy már felnőttnek érzi magát, és nem kell senki, aki meg mondja, mit tegyen.
Nem mondanám, hogy írányítani, hanem gondolkodásra késztetni, hogy jó-e ez így.
Mert ennek az életvitelnek hála, roszban van az apjával is, az iskolában sem valami jó és ő is hasonlóképp bele szól mások életébe.(nem az enyémbe, az egyik testvéremébe, aki már szintén felnőtt)
Persze nem úgy mondtam,hogy ne beszélj csúnyán, meg ilyenek, hanem meg is magyaráztam, hogy hülyének fogják nézni miatta, stb.
13as, olyan kicsit távolságtartó...
Lehet a bizalmába kéne előbb férkőzni.
Igen, akkor biztos komolyabban fog venni, jobban fog számítani a véleményed.
Sok sikert. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!